rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #195 kedy: 30. August , 2007, 13:04:02 » |
|
tie brejky ti nevadia, ale zivo nezneju.
standardny format je mp3, k ogg treba hladat po nete nejake doinstalovaky
kopak od basy treba oddelit frekvencne
tym gitaram chyba to, ze su umele (zvukovo) napodobujes isty styl, tak by si mal pouzit vybavenie co najblizsie tomu stylu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #196 kedy: 30. August , 2007, 13:05:29 » |
|
Hammerfall nepoznam, ale toto su 80tky jak vysite: http://youtube.com/watch?v=S1M8uDnFSj4Vsak je to aj taky obohrate prevareny 80tkovy hevik. Novodobe kapely hrajucu aktualnejsie styly maju novodobejsi zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #197 kedy: 30. August , 2007, 13:08:57 » |
|
ja som uz pocul aj viac umele brejky a boli to zive bicie. Mozno to este zmenim,ale to ma teraz trapi najmenej. ja mam winamp,takze nemam problem s ogg..ale budem davat radsej mp3 ved to viem,ze frekvencne,ale..ked dam na kopak boost na 70-75Hz a na basu 80-85Hz a je to zle,tak ako to mam inak spravit? kde mam pridat a kde ubrat? no tak ja mesu doma nemam ..mne staci,aby tie gitary boli proste heavy..a aby nezneli umelo. Lenze neviem,co sposobuje tu umelost.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #198 kedy: 30. August , 2007, 13:14:29 » |
|
Hammerfall nepoznam, ale toto su 80tky jak vysite: http://youtube.com/watch?v=S1M8uDnFSj4Vsak je to aj taky obohrate prevareny 80tkovy hevik. Novodobe kapely hrajucu aktualnejsie styly maju novodobejsi zvuk. a co je na tom,ze je to 80tkovy hevik? bud sa cloveku nieco paci,alebo nepaci. Hammerfall je jedna z najpredavanejsich metalovych kapiel v sucasnosti a mne sa ich zvuk paci. To akoze v 80tych rokoch sa nieco pocuvalo a teraz je o 20rokov viac,tak sa to nebude pocuvat? Je kopa pesniciek z 80tych rokov,ktore sa mi pacia. To ked ma niekto viac reverbu na bubnoch,tak je to automaticky zle? Tak si skusim zohnat ine bicie, ked vam to tak strasne vadi. A Metallica - Black album je tusim z roku 90.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #199 kedy: 30. August , 2007, 13:18:41 » |
|
ja vobe hammerfall neriesim a ani nepoznam. z tej jedinej ukazky, co som dnes pocul je to pre mna retro hevi kapela. v pohode - ked chce niekto mixnut taky sound, jeho vec. ale "vkus" a "trendy" su dnes ine. Dream Theater zneje napriklad velmi aktualne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #200 kedy: 30. August , 2007, 13:21:39 » |
|
winamp automaticky necita ogg - mam 2 dnovu instalaciu XP, nejaky 5kovy winamp a ogg mi precital jedine Sound Forge
neexistuje rada alebo empiricke pravidlo, ktore frekvencie treba na akych nastrojoch zdvihat. treba skusat a dopracovat sa. so sluchatkami to pojde skorej blbo, ako dobre.
mesa neni jediny a nenahraditelny aparat, s ktorym sa da dosiahnut riadny sound. okrem toho nie vsetky mesy su nedostupne, vselijake tie Calibery sa zaplatit daju.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #201 kedy: 30. August , 2007, 14:04:02 » |
|
a co je na tom,ze je to 80tkovy hevik? bud sa cloveku nieco paci,alebo nepaci. Hammerfall je jedna z najpredavanejsich metalovych kapiel v sucasnosti a mne sa ich zvuk paci. To akoze v 80tych rokoch sa nieco pocuvalo a teraz je o 20rokov viac,tak sa to nebude pocuvat? Je kopa pesniciek z 80tych rokov,ktore sa mi pacia. To ked ma niekto viac reverbu na bubnoch,tak je to automaticky zle? Tak si skusim zohnat ine bicie, ked vam to tak strasne vadi. A Metallica - Black album je tusim z roku 90. vlado nechapem...furt tvrdis ze chces zvuk ako metallica black album, potom spravis nahravku niekde z obdobia diskometalu a ked ti to niekto vytkne, tak si melies svoje ze sa ti to paci. bud sa nepytaj alebo pocuvaj. black je 91, rok nic neznamena kedze to znie inac ako veci ktore sa produkovali standardne dovtedy. chces zvuk larsa ulricha, tak nemaj rytmicak jak hamerfall.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #202 kedy: 30. August , 2007, 14:18:51 » |
|
pista - no lenze ja si nemyslim,ze to znie ako diskometal..teraz som bol u kamosa,co ma repraky aj so subwooferom a vobec to neznie strasne. Hned uplne na zaciatku som napisal,ze zvuk PODOBNY ako Metallica,nie taky isty. Ale aj tak vdaka za nazory.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #203 kedy: 30. August , 2007, 14:32:34 » |
|
asi je to uz moc subjektivna hranica kedy sa to podoba a kedy nie. rozhodne je ta ukazka lepsia ako ta uplne prva.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #204 kedy: 30. August , 2007, 14:38:21 » |
|
asi je to uz moc subjektivna hranica kedy sa to podoba a kedy nie. rozhodne je ta ukazka lepsia ako ta uplne prva.
ved ano,len je divne,vsetko je subjektivne. Ja sa iba snazim v domacich podmienkach vyrobit co najlepsi zvuk so samplami,ake mam. Ide mi o to,aby to bolo pocuvatelne. Len mi pripadaju divne niektore reakcie,ked niekto reaguje tak,ze je to hnusne a podobne. Pretoze je na tomto fore kopa hnusnejsich nahravok,ako su moje. Ale v podstate mi to je jedno,aj tak si spravim nakoniec po svojom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #205 kedy: 30. August , 2007, 14:39:59 » |
|
napad je to ok... reverbu na bicich by som malinko ubral a cele by som to kusok uhladil.. nie velmi ale malinko...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #206 kedy: 30. August , 2007, 14:43:14 » |
|
napad je to ok... reverbu na bicich by som malinko ubral a cele by som to kusok uhladil.. nie velmi ale malinko... reagujes na tu ukazku new5? tam uz reverb asi neuberiem,lebo je to proste taky sampel. To je sice fajn,ze by si to uhladil,akurat ja neviem,co pod tym myslis
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #207 kedy: 30. August , 2007, 14:49:16 » |
|
tie gitary potrebuju o dost viac basov... proste je to take neviem ti to vysvetlit! akoze zvuk gitar je fajn, ale osobne by som tam prdol o dost viacej basov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brianlover
|
|
« Odpoveď #208 kedy: 30. August , 2007, 15:46:56 » |
|
ja, ako basak, i ked tomu nerozumiem, ze ano, ta basa nielenze je umela, ale ma aj taky zvuk, no 'nebasovy'..divny..preto ti to aj netlaci..kopak tiez a ked ti nejak znie , ekvalizacne tomu uz nejak nepomozes..pripajam sa, pre mna to nema velmi spodok.. sorr, ze ti zasieram temu, skusim pridat nieco, co podla mna spodky ma, a ma ich az moc(ked si pustim tie dve vec po sebe)
a ze su to sample pocujem hlavne na hajtke..ta to vzdy najviac prezradi, aj ked som sa snazil nieco samplovat ja.
|
h.mp3 (559.31 KB - stiahnuté 147 krát.)
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #209 kedy: 30. August , 2007, 16:43:01 » |
|
to je fajn,ze si to sem dal,akurat ze to je solova basa a mne ide o celkovy zvuk spolu s bubnami a gitarami. A navyse toto je slap.
Mne ta basa mozno znie umelo a nema spodky,ale to este neznamena,ze sa to neda urobit ovela lepsie. Neberte to,co sem ja davam,ze to je vrchol samplovacieho umenia,uz fakt neviem,kolky krat to mam pisat. Ja som tam pouzil iba jednu artikulaciu,lebo mi islo o zvuk,nie o to,aby to znelo co najzivsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|