jtakac
|
|
« Odpoveď #480 kedy: 03. Jún , 2009, 23:35:59 » |
|
uz tri dni ficim na tom novom albume, hlavne skladba The Count of Tuscany, ten zaver od 14:20, toto si pustam za den asi tak 30 krat
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #481 kedy: 04. Jún , 2009, 09:53:16 » |
|
ja som si ho vcera pustil k prechadzke a je to super album... taky DT standard
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #482 kedy: 04. Jún , 2009, 16:27:52 » |
|
Ziadnu kapelu som si nevšimol.. :-(
? uz tri dni ficim na tom novom albume, hlavne skladba The Count of Tuscany, ten zaver od 14:20, toto si pustam za den asi tak 30 krat To je najlepsi moment albumu. Tam to ma fakt silu. I ked podla mna to vygradovanie mohlo byt este silnejsie.
|
|
« Posledná zmena: 04. Jún , 2009, 16:28:59 od Misko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #483 kedy: 04. Jún , 2009, 17:18:55 » |
|
je to strasna nuda... a uz im evidentne dosla inspiracia, ked musia vykradat samych seba celych 12 minut!
Toto "vykradanie" je zamerne, je to koncepny song navazujuci na songy z predchadzajucich albumov a tie motivy sa tam opakuju zamerne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #484 kedy: 04. Jún , 2009, 17:33:07 » |
|
Toto "vykradanie" je zamerne, je to koncepny song navazujuci na songy z predchadzajucich albumov a tie motivy sa tam opakuju zamerne.
Zamerne je, o tom niet pochyb, ale keby mali nadupany material na 12 minut, tak by tam nedali taku odrhovacku, ale novu pecku. Urcite maju tonu veci z ktorych vyselektovali vysledne kusy na platnu. Ak jedna skladacka z dob minulych mala vacsi potencial ako nova vec, tak tomu bud nerozumiem, alebo tam jednoducho nemali co dat. Koncepcne skladby robili na urovni az do Trainu, IMO. Od Octavaria to mne osobne pride nasilu a bez vacsieho napadu. Apropo, na margo komentaru x stran dozadu, co kolega spominal ukradnute solo na konci opusu Octavarium .. Cely song je jeden velky tribute, pocnuc Floydackym Rudessovym uvodom "Shine on Your crazy diamonds" na Continuum, cez citacie The Beatles (Lucy in the sky ..) az po spomenute finalne solo ..
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #485 kedy: 04. Jún , 2009, 17:56:27 » |
|
Apropo, na margo komentaru x stran dozadu, co kolega spominal ukradnute solo na konci opusu Octavarium .. Cely song je jeden velky tribute, pocnuc Floydackym Rudessovym uvodom "Shine on Your crazy diamonds" na Continuum, cez citacie The Beatles (Lucy in the sky ..) az po spomenute finalne solo ..
takze tymto vlastne chces povedat, ze vykradanie cudzich skladieb je v poriadku, ale "vykradanie" samych seba, co je v podstate ich charakteristickym znakom, ze pouziju nejaku pasaz s predchadzajucich skladieb, uz podla teba v poriadku nie je a ide o nedostatok napadu a invencie. chapem to dobre?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #486 kedy: 04. Jún , 2009, 18:00:15 » |
|
podla mna pouzit tu istu pasaz co som raz pouzil v predoslej skladbe ale v uplne inom kontexte je kua ze tazke.. nebavime sa o troch powerchordoch C G D..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #487 kedy: 04. Jún , 2009, 18:35:21 » |
|
takze tymto vlastne chces povedat, ze vykradanie cudzich skladieb je v poriadku, ale "vykradanie" samych seba, co je v podstate ich charakteristickym znakom, ze pouziju nejaku pasaz s predchadzajucich skladieb, uz podla teba v poriadku nie je a ide o nedostatok napadu a invencie. chapem to dobre? Ad1 termin "vykradacka" som ani raz nespomenul Ad2 octavarium je Tribute, nie vykradanie, ak vies co tribute znamena, prvu otazku som Ti zodpovedal Ad3 tzv ako si povedal "vykradacky" na albumoch predtym boli vsetko odkazy vo forme naznaku, "par sekundove" zalezistosti, neurobili z toho 12 minutovu skladbu a bolo to koser Ad4 to ze nadviazali na svoje veci je uplne v poriadku, ak to urobia s patricnou invenciou, ako to bolo doteraz, to co urobili na BC&SL mi pride silene
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #488 kedy: 05. Jún , 2009, 08:06:07 » |
|
da sa na tieto veci (kopirovanie samych seba, ci nedostatok invencie) pozerat rozne. ja to ale vnimam zcasti tak, ze hudobnici starnu, iste veci sa stanu zauzivanymi a pohodlnymi, co je ludske. a tiez dream theater vnimam ako profesionalov v remesle, tzn. vela veci robia preto, ze maju na to schopnosti a chcu si skusit rozne polohy. beru podla mna muziku s nadhladom a nespiritizuju dlho nad nebetycnou originalitou. dobre spolu vychadzaju, muzika ich bavi a nepripisuju tomu az taky ohromny vyznam. nejde im o "vavriny", ale robia to, na co maju chut a to je vlastne to, co od kapiel vlastne vsetci chceme (kym sa nam to paci!!:) ked nie, hladame u nich chyby a pochybne motivy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #489 kedy: 05. Jún , 2009, 08:40:21 » |
|
takze tymto vlastne chces povedat, ze vykradanie cudzich skladieb je v poriadku, ale "vykradanie" samych seba, co je v podstate ich charakteristickym znakom, ze pouziju nejaku pasaz s predchadzajucich skladieb, uz podla teba v poriadku nie je a ide o nedostatok napadu a invencie. chapem to dobre? Sebavykradanie je štýl. (Alfred Hitchcock) ... ...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #490 kedy: 13. Jún , 2009, 16:37:00 » |
|
da sa na tieto veci (kopirovanie samych seba, ci nedostatok invencie) pozerat rozne. ja to ale vnimam zcasti tak, ze hudobnici starnu, iste veci sa stanu zauzivanymi a pohodlnymi, co je ludske. a tiez dream theater vnimam ako profesionalov v remesle, tzn. vela veci robia preto, ze maju na to schopnosti a chcu si skusit rozne polohy. beru podla mna muziku s nadhladom a nespiritizuju dlho nad nebetycnou originalitou. dobre spolu vychadzaju, muzika ich bavi a nepripisuju tomu az taky ohromny vyznam. nejde im o "vavriny", ale robia to, na co maju chut a to je vlastne to, co od kapiel vlastne vsetci chceme (kym sa nam to paci!!:) ked nie, hladame u nich chyby a pochybne motivy Suhlas, moja rec, komu nechuti nech necha tak Kto mi objasni zahadu preco Dream mozem a ich solovky ani nahodou???
|
|
|
Zaznamenané
|
Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #492 kedy: 14. Jún , 2009, 09:28:02 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tomino11
nováčik
Príspevkov: 66
|
|
« Odpoveď #493 kedy: 14. Jún , 2009, 12:50:34 » |
|
ja tam vidim, ze to ma byt o 15:35
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #494 kedy: 14. Jún , 2009, 12:52:54 » |
|
ja tam vidim, ze to ma byt o 15:35 V UK je cas o hodku posunuty.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|