Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 19:21:23
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 102 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dream Theater  (Prečítané 369233 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #165 kedy: 22. Jún , 2007, 10:20:19 »

Citácia
album Images and Words bez debaty je nesmierne velkym prinosom co sa tyka tohto zanru, a jeden z najoriginalnejsich od nich...
Veď hej...ja by som všetky albumy od DT od Images..po Metropolis považoval za veľmi zásadné.
Čo sa týka pojmu "zmenili tvár metalovej hudby"...to sa dá predsa povedať aj o Iron Maiden, čo určite nieje "progresívna" kapela. BTW. IM majú na svojom poslednom albume (2006) jednu vec v 7/4 takte. Ak by ju boli vydali v roku 1970, bol by to progres... ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
« Posledná zmena: 22. Jún , 2007, 10:21:01 od Altostratus » Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #166 kedy: 22. Jún , 2007, 10:23:06 »

Nikto nehovorí, že DT je zlá muzika, alebo, že nevedia hrať. Ja mám DT rád a podľa mňa hrajú veľmi kvalitne a na starých albumoch aj veľmi nápadito.

Celá debata o DT by sa dala zovšeobecniť ako zápas o definíciu "progresívnej" hudby. Pod pojmom progres si človek asi predstaví niečo inovatívne, nekonvenčné, niečo, čo nikto predtým nezahral, alebo nepočul. Progres by nemala byť škatuľka, do ktorej nahádžeme všetkých shredderov. Najmä Američania sa dosť vyžívajú v škatuľkovaní. Na Ozzfeste som sa bavil zo zopár miestnymi rockermi, ktorí bez okolkov do progresu radili aj kapely ako Stratovarius, alebo Edguy. Lebo majú klávesy a to je v metale nekonvenčné (tak to videli oni).

Tak sa potom natíska otázka, či DT do hudby priniesli niečo, čo ešte nikto predtým nepočul. Asi ani nie. Oprášili veci, ktoré nikto v metalovej sfére nepočul. Ťažko potom povedať, či ich možno považovať za progres. To však nič nemení na tom, že sú to kvalitní muzikanti, ktorí hrajú výborne a vydali niekoľko veľmi zásadných albumov.

album Images and Words bez debaty je nesmierne velkym prinosom co sa tyka tohto zanru, a jeden z najoriginalnejsich od nich...

..samozrejme, alebo napr. Metropolis pt. 2 je konceptualne dielko a urcite by sme mohli pokracovat s dalsimi albumami...
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #167 kedy: 22. Jún , 2007, 10:25:54 »

Práveže s tými ďalšími mám problém. Tvrdé riffovačky a namakané naháňačky. Kreativita z obdobia pred "Metropolis" sa podľa mňa z novej tvorby DT vytratila. Akurát Portnoy má zas väčšiu sadu a Petrucci zas drahší rack. Hoci posledný DT som ešte nepočul...
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #168 kedy: 22. Jún , 2007, 10:30:07 »

..Rastis, mno, neviem, ja nepoznam Helloween spred 20 rokov, ale nemyslim si, ze by hrali nieco ako DT. Mozno urcity podobny vyraz pri speve, huste gitarky a podobne, ale...mozno sa mylim...
Co sa tyka klise, no, povedal by som, ze aj Floydi hrali dost klise, ale upierat im novatorstvo, progresivitu, to sa asi neda. Vytvorili nenapodobnitelny zvuk a vyraz, atmosfera ich hudby je neopakovatelna...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #169 kedy: 22. Jún , 2007, 10:46:47 »

podla mna hudba DT vobec nie je predvidatelna,mozno maju par takych "lahsich" skladieb,kde sa to da povedat,ale celkovo urcite nie..aspon pre mna.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #170 kedy: 22. Jún , 2007, 11:10:43 »

jasne - je to iba moj nazor. od DT som pocul myslim vsetky albumy okrem posledneho - kazdy tak  3 - 4 razy. napriek tomu, ze sa im casto vyskytuju dlhe kompozicie s vela odbockami kade - tade, tak pre mna to zneje stale v jednom nie prilis siroko vymedzenoim ramci - skratka sa to tvari zlozitejsie a "intelektualnejsie", ako to v skutocnosti je. a ten spev ma tam doslova irituje - asi preto to stale prirovnavam k tomu Helloweenu (ktory som inak pred tymi 20 rokmi mal celkom rad) :)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #171 kedy: 22. Jún , 2007, 11:25:19 »

Rastis: mozno mas v urcitom zmysle aj pravdu, co sa tyka toho nie prilis sirokeho spektra, v ktorom sa to cele odohrava. Intelektualnost je vobec kamenom urazu takejto hudby a mozno je to kardinalny problem tvrdej muziky "s nadychom" Metallici. Ak si vezmem kultovy Rising Force , teda prvy album od Yngwieho, je tam vela neskutocne krasnej muziky, v intelektualnejsom podani, jednoduche, ale pritom posobive aranzmany, predychane dlhsie a tichsie pasaze striedane divokou jazdou a pride dalsia pecka v spievanej podobe a vsetko sa to nahle "pokazi" No hanbím sa.. Teda nie ze by nebol Soto excelentny spevak, ale spievane skladby posobia tak trochu inak, surovsie a uz s tou intelektualnostou je to horsie Popiskujem si Sorry za odbocenie, len som chcel konkretne poukazat na to, ze iste zanre su proste take ake su a je na povazenie v akej miere ich je mozne kombinovat s inymi...Ale all in all si myslim, ze v pripade DT to nie je az take zle. A dokonca, ak si clovek otrocky prelozi niektore texty od Floydu, tiez sa niekedy pozastavi...a povie si, ze napriek pomerne jemnej muzike ide obcas o dost agresivny sposob vyjadrovania sa Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #172 kedy: 22. Jún , 2007, 11:27:39 »

yngwinier - rozumiem. najviac robi samozrejme aj tak vkus :)
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #173 kedy: 22. Jún , 2007, 11:28:57 »

spev sa nepaci ani mne,je moc uskriekany..ale ja osobne nie som fanusik hudby typu F.Zappa a podobne..raz davali na CT2 koncert F.Zappu,islo to az v noci,tak som cakal,lebo par ludi ho ospevovalo,aky je super a hral s nim aj Vai,tak som to chcel vidiet...asi po 4skladbach som isiel spat,viac som proste nevydrzal..to mi pripadalo,ako ked vyjdu pred koncertom hudobnici na podium a skusaju si nastroje,zvuk a podobne..proste chaoticka kakofonia zvukov,melodia ziadna  :)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #174 kedy: 22. Jún , 2007, 11:44:50 »

Vlado: ;)Niektore zanre, resp. skladby, ci interpreti robia iste veci len a len kvoli experimentu. Aspon podla mojho nazoru, tu sa daju zaradit niektore veci od Zappu (dost vela), Yesu, ale aj od DT, ci inych... Niekedy to ma svoj ucel, ale v mnohych pripadoch je to cisto samoucelne, cize experiment pre experiment. Na druhej strane treba povedat, ze kazdy si svojho posluchaca zvycajne najde :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #175 kedy: 22. Jún , 2007, 11:46:28 »

Tu mate dobre rozobrane, co je zhruba progrock Žmurk :

http://www.babyblaue-seiten.de/index.php?content=general&page=prog2&left=faqnav&top=faq&faqnav=1
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #176 kedy: 22. Jún , 2007, 11:49:06 »

Danke schön Ja som čert..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #177 kedy: 22. Jún , 2007, 11:51:35 »

Nie je to jedno??  Načo nejaké definície.. Pre každého môže tento výraz znamenať niečo iné, pre každého môže byť progresívne v rocku niečo iné. Neviem si predstaviť jednotné škatuľkovanie tohoto pojmu..
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #178 kedy: 22. Jún , 2007, 11:52:14 »

Nie je to jedno??  Načo nejaké definície.. Pre každého môže tento výraz znamenať niečo iné, pre každého môže byť progresívne v rocku niečo iné. Neviem si predstaviť jednotné škatuľkovanie tohoto pojmu..

Ved prave tam ziadne velke skatulkovanie nie je, si to precitaj. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #179 kedy: 22. Jún , 2007, 12:00:53 »

nasiel som aj slovensku definiciu z wikipedie: http://sk.wikipedia.org/wiki/Progres%C3%ADvny_rock
tak sa skusme zamysliet Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 102 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 22 otázok.