desperate warrior
nováčik
Príspevkov: 33
|
|
« kedy: 15. Apríl , 2006, 20:52:02 » |
|
čaute. Mám doma starý booster, ale je na půl rozebraný a chtěl bych ho opravit nebo ze součástek udělat nový.
máte někdo schéma na booster?? nejlepší by bylo kdyby k tomu byl seznam součsástek díky moc za jakoukoli odpověĎ
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582
Matej Šipkovský
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 15. Apríl , 2006, 20:57:43 » |
|
Bolo by dobre uviest znacku a typ;) Ak hladas schemu na nejaky efekt alebo aparat, tak toto je celkom slusna stranka: http://www.schematicheaven.com/index_FLASH.htm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
desperate warrior
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:04:21 » |
|
no já nemám žádný konkrétní, to je starý, co si tata dělal sám. je v hliníkové krabičce :-D
na schematic heaven sem hledal, ale v tom množství názvů sem se ztratil, sem AM, tak bych potřeboval jakékoliv schéma jakéhokoliv boosteru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:06:15 » |
|
fakt dobra stranka, je tam toho fakt vela, ale moj Marshall Guv´nor II som tan nenasiel:angry:
Naposledy upravil homar, : 15.04.2006 o 22:07
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:08:29 » |
|
uz som to nasiel, je tam asi vsetko;)
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
desperate warrior
nováčik
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:12:54 » |
|
Brian May Treble Booster Dallas Rangemaster Treble Booster Vox Treble Booster E.H. Hogsfoot Bass Booster E.H. Screaming Bird/Tree
který z těchto?? já fakt nevím, sorry jestli vám připadám jako d****
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:17:55 » |
|
desperate warrior napísal:čaute. Mám doma starý booster, ale je na půl rozebraný a chtěl bych ho opravit nebo ze součástek udělat nový.
máte někdo schéma na booster?? nejlepší by bylo kdyby k tomu byl seznam součsástek díky moc za jakoukoli odpověĎ To takto nevyriesis. Na internete su mraky schem, ale to je haluz, co sa pytas. Aj sa inak vyznas v elektrotechnike ? desperate warrior napísal:no já nemám žádný konkrétní, to je starý, co si tata dělal sám... Tak zisti, z akej schemy to tata delal. Naposledy upravil rastis, : 15.04.2006 o 22:18
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
desperate warrior
nováčik
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:22:47 » |
|
rastis: elektrotechnika není problém. kdybych si nevěděl rady, tak tata se tím skoro živí, a brácha studuje elektrotechnickou školu.
on už to právě neví jaké schéma to měl. ale uvažuju spíš o tom že udělám nový. jenom nevím, který z těch si mám vybrat, tak mi někdo pomožte :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
desperate warrior
nováčik
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:23:57 » |
|
co třeba ten \"vox treble booster\"??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:26:37 » |
|
desperate warrior napísal:...jenom nevím, který z těch si mám vybrat, tak mi někdo pomožte :-) Z tych, co poznam a fakt sa mi poacia, tak ja keby som to vedel, tak si spravim tento: http://www.schematicheaven.com/effects/dodfx69b_grunge_dist.pdfSkreslenie na bezne aj uplne tvrde hranie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582
Matej Šipkovský
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:33:43 » |
|
ak chces mat taky pekny skresleny(tvrdy) zvuk tak by som ti poradil, radsej sa zameraj na efekty typu OVERDRIVE alebo DISTORTION. Booster je vpodstate na zosilnenie signalu a ak nemas lampovy(elektronkovy) zosilnovac alebo kombo nebude zniet tak pekne:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
desperate warrior
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:35:23 » |
|
:-D tak tam už je toho trošku víc, to radši konzultuju s tatou :-D
díky moc.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:57:57 » |
|
Ja mam spraveny Marshall Shredmaster niekde a nebol zly. Akurat na moderne hranie by chcel pridat pomocou EQ vysky a basy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 15. Apríl , 2006, 22:04:23 » |
|
rastis napísal:Ta schema podla mna vyzera velmi dobre, vsetko prehladne, ale nie je udeveny typ tych FET tranzistorov. A ani diod, potenciometrov... Vlastne nic moc A tu je Shredmaster, http://www.harpamps.com/schematics/shrdmstr.pdf , su oznacene a tranzistory, aj diody, aj potenciometre, dokonca je tam aj pripojenie prepinaca, no tutovka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
HotRod
nováčik
Príspevkov: 26
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 16. Apríl , 2006, 13:55:06 » |
|
ten VOX Treble booster by som ti ako novacikovi neodporucal. Ja som si ho postavil a na tranzistorove kombo to nehralo vobec dobre.Na elektronkovy Fender to po MNOHYCH upravach v hodnotach suciastok hra ako tak pocuvatelne.Ale urcite sa to neda pouzit tak akoze ked pridem domov a chcem si oddychnut pri gitare - hodim to cez tu krabicku.skor je to taka hracka na sialene zvuky.dobry tranzistorovy OVERDRIVE je napriklad v Praktickej elektronike 6/2002.To je pecka :woohoo:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|