Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 04:09:32
Strán: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Sola  (Prečítané 27177 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 30. Marec , 2004, 20:03:04 »

myslim ze to je v sekcii stupnice Žmurk
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 30. Marec , 2004, 20:20:17 »

trochu tam je rozdiel. tonina ti uda napriklad harmoniu. napr kadencia cfgc- tonina cdur. ale na improvizaciu v tejto tonine mozes pouzit napriklad stupnicu c pentatonicku s priechodnymi tonmy , ktore tony vyjadrujuce toninu neobsahuju.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 30. Marec , 2004, 20:32:35 »

to chapem,neboj.....tak ja pouzivam najviac pentatoniku a blues obcas diatonicku.......a hramonicku mol :)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 30. Marec , 2004, 20:56:56 »

co povies na brutalne dynamicke hranie s tvrdym atakom a tlmenim v pentatonike /ta sa mi tvari taka perkusivnejsia/ a do toho jemne melodicke a klzave vypichavky v diatonike. ako zlo s dobrom ako v ""bluse"" /otazky a odpovede/ a striedat tie stupnice v roznych oktavach. to je blus metal. samozrejme sustain a skreslenie jak hovado.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 30. Marec , 2004, 21:08:42 »

zakky /na inom mieste si sa pytal na nedoskalne arpeggia. skus tie arpeggia postavit na prechodnych tonoch. alebo postupuj cromaticky. zahraj si master of puppets arpeggiami. ale to sa da pouzit fakt len v sole, ako riff, alebo prechod medzi akordami
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #20 kedy: 30. Marec , 2004, 21:43:11 »

no mne sa moc nepaci ked sa pouziva sucasne pentatonika a diatonika, sice su tam vynechane dva poltony ale nejak mi to nesedi ked je zaklad diatonicky tak je to vpohode, ale ked je dajme tomu doprovod nieco pentatonicke tak mi tam absolutne diatonika nesedi
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #21 kedy: 30. Marec , 2004, 23:47:48 »

Pentatonika a diatonika si vôbec neodporujú. Pentatonika je diatonika bez dvoch tónov. Dosť ma mrzí, že súčasná hudba už sóla skoro vôbec nepoužíva, všelijaké newmetaly, neopunky, britpopy - gitaristi v takýchto kapelách už vôbec nevedia hrať. Aj u nás sa tiež pozerá len na jednoduchú spevnosť pesničky, sóla ak vôbec sú, tak primitívne (IMT Smile, Gladiátor, Desmod, Noc a deň, Peha ...).Ale aj u nás môže byť hit s dobrým sólom - Voda, čo ma drží nad vodou.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #22 kedy: 31. Marec , 2004, 06:27:40 »

Mna pentatonika nebavi,je v nej hrozne maly priestor.Predsalen 5 tonov na postavenie melodie sa mi nezda dostatocne.Ale ked sa tam este prida pri zmensena kvinta a velka septima...takze napr. v Emol pentatonickej pribudnu tony Bb a Dis tak je to uz ine kafe.Inak hrozne rad mam orintalne nalady.Napr. e,f,gis,a,h,c,dis,e ... to je pekne ale cestou dolu treba znizit to dis na d znie to lepsie.
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #23 kedy: 31. Marec , 2004, 08:30:43 »

ste tu vsetci nejak znalý ako to mne osobne nič nehovorí stupnice ešte chápem aj prstoklady ale čo sa týka kombinácie a kompozície mám značné medzery
Zaznamenané

tatko fóra
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #24 kedy: 31. Marec , 2004, 12:09:56 »

Guitman tak na tom zacni robit.Bez teorky sa nepohnes.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 31. Marec , 2004, 16:07:35 »

zaky / napis mi nejaky zaklad v pentatonike. v podstate je to cele o tom ako sa komu co paci. pentatonika je vhodna na rychle postupy /ked sa chces niekde ryclo dostat ,tak zopar veci preskocis ,proste menej tonov menej casu/. keby si si chcel zahrat nejaku spievanu melodiu, tak na to ti uz pentatonika nestaci. ele ako som uz pisal pentatonika je viac perkusivna. vhodna na rozne tecnicke frajerinky a pracu s efektami ,kde melodia nieje primarna
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #26 kedy: 01. Apríl , 2004, 00:54:21 »

Pentatonika je na začiatok pre improvizáciu vežmi vhodná stupnica. Veža špičkových bluesových gitaristov s ňou (sem tam v spojení s bluesovou alebo dórskou st.) vystačia na celý život. e f g# a h c d# e - orientálne nálady sú príjemné, čo tak to spojiť s lydickou (naša žudová) -> e f# g# a# h c# d# e - a vznikla mi fajnová stupnička, čo spája obidve nálady -> e f# g# a# h c d# e
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #27 kedy: 01. Apríl , 2004, 06:14:13 »

Hej tato je dobra.Aj mne sa paci.Skor mi ale pripada ako kombinacia lydickej a mixolydickej.Ale taku komicku naladu to ma,da sa s tym vybavit.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #28 kedy: 01. Apríl , 2004, 10:05:32 »

Kombinácia lydickej a mixolydickej by skôr bola e f# g# a# h c# d e (od c - c d e f# g a hes c), tiež zaujímavá.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #29 kedy: 01. Apríl , 2004, 15:07:42 »

Hej no jasne,nevsimol som si volako to dis.Hej mas pravdu.Myslel som inak tu s d-eckom
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.124 sekund, 23 otázok.