frakos
|
|
« Odpoveď #450 kedy: 23. Február , 2022, 17:28:04 » |
|
neviem, či ma považuješ za trolla, ale na ďalšej skladbe pracujeme A to bude za trest, že sa im tá predošlá nepáčila podľa našich predstáv. Teda okrem Rastisa, tomu sa to v podstate páčilo a je/bol(jebol) to tak trochu môj mentor na poli nahrávania, gear-u atď, takže veľmi mu ja nemôžem dávať niečo za trest, to sa nepatrí. Takže on to má za odmenu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #451 kedy: 23. Február , 2022, 20:03:32 » |
|
yngsteen "Mozno keby nasledovala doplnujuca otazka od autora ku kritikovi, nieco v zmysle: ".... mohol by si rozpisat presne co presne ti vadi? Ktora minuta:sekunda?"" máš pravdu, akurát mi je to už trápne dávať takéto doplňujúce otázky. Považujem to asi za samozrejmosť Preto asi aj také moje reakcie. Najlepšie na tom je, že sa zhodnú ľudia, ktorých sa to vlastne netýka. V pohode...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #452 kedy: 24. Február , 2022, 01:14:23 » |
|
jasne, ty si sa musel tiez pripomenut
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #453 kedy: 24. Február , 2022, 01:26:33 » |
|
a resume ? 4oci to uzavre! ci este niekto? (Joe, Predy ani Hrmonystrka asi neprispeju a Bag od Bones sa myslim rozpadli 14 rokov dozadu )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #454 kedy: 24. Február , 2022, 15:46:50 » |
|
Je to fuk, je to ako to je, jebal pes. Ja mám dobrý pocit keď počúvam našu spoločnú verziu. Je zaujímavé pozorovať ako sa niekto iný stavia k jednotlivým témam v songu. Moja verzia mi príde taká surovšia, viac strohá, ale tiež z nej mám dobrý pocit, je taká gitarová, tiež si ju rád pustím. Mal som dobrý pocit keď som to nahrával, vymýšľal a špekuloval, ako z jednotlivých tém niečo vyťažiť. A áno, to je môj štýl práce, keď popri bežnom brnkaní niečo vznikne, nahrám si to nasucho do telefónu. Keď mám chuť nahrávať, tak to nahrám, naklikám k tomu bicie, urobím basu a špekulujem potom okolo toho s druhou gitarou, buď nejakú harmóniu, vyhravku sólo. Tak postupne spracovavam nápady nahraté v telefóne a snažím sa ich prispôsobovať tomu predošlému nápadu, tempo, tónina atď...takže áno v konečnom dôsledku sú to veci nacapené za sebov....a nie je to nijaké premyslené hudobné niečo čo by malo štatút songu....ja sa ani nesnažím stavať do pozície nejakého skladateľa alebo multiinstrumentalistu....a práve Opossumove úpravy mi prídu ako keby to dávalo zmysel ako celok, tak to zaujímavo poprepaja tie jednotlivé časti...no a to je celé....a hlavný osoh z toho mám asi ja lebo celý ten proces je pre mňa stále veľmi vzrušujúci, je to taká meditácia pre mňa....a keď to vypáli alebo nie, už čo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #455 kedy: 24. Február , 2022, 16:01:31 » |
|
Ešte k tomu rytmu. Keď sme s Oposumom pred rokmi robili niečo spolu tak jeden z tých dvoch songov bol fasa, ale druhý bol v mojich ušiach rytmicky stále mimo, niekto vravel, že to je v pohode...niečo podobné môže byť teraz...bohvie ako sa to celé chová, keď vyexportujem stopy a Oposum ich otvorí vo svojom projekte, či to tempo je uplne presné...a ano vtedy pred rokmi sa ukazalo, že to som ja napiču nie uplne presne zahral, pravdepodobne to bolo tak,....takže kludne to može byť aj teraz aj ked ja tam nič nepočujem tentokrát....možno niektoré ataky pri flaute sú dlhšie a možno to sa niekomu nezdá...k harmónii sa ťažko vyjadriť, to je kurevsky subjektívna vec . . . kopec vecí čo zmažem den po tom ako som to nahral a v case nahrávania sa mi to zdalo kua avantgardne a na druhý den zase kua mimo . . .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #456 kedy: 24. Február , 2022, 16:22:14 » |
|
konecne to tu zije
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #457 kedy: 24. Február , 2022, 17:04:07 » |
|
no rytmika je taká zvláštna vec pokiaľ je to strojovo presné, tak mi to vadí. Všeobecne. A teraz, čo robím na ďalšej Frakosovej skladbe, tak som zrovna skúšal hammondy v jeden časti len kilá, úplne jednoduché. A furt mi to akosi rytmicky nesedelo, aj keď logicky som dával nástupy podľa doprovodnej gitary. Lenže keď som tam pustil aj solo gitaru, tak sa to zdalo rytmicky na hovno. Tak som musel tie nástupy prispôsobiť sólu. Takže hovno napr. taká zásada, že "kopák a basa" a podobné kokocinky Tak čil bujte šeci múdri, do p*či A zaspomínam si: Diabol bol super
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #458 kedy: 03. Marec , 2022, 19:57:38 » |
|
Vzhľadom na predchádzajúci vývoj na tomto fóre sme s kolegom Opossumom vyhodnotili, že naša popularita má rastúci trend. Takto vovedený do omylu sme vyprodukovali ďalší song. V minulosti použitý postup sa evidentne osvedčil a tak sme sa ho rozhodli použiť opäť. To znamená, že ja som nastrieľal gitary a Opossum následne pristúpil k deharmonizácii a derytmizácii. Upozorňujem, že ak by sa niekto pokúsil o konštruktívnu kritiku, zažije také zatmenie mozgu, s akým sa ešte doposiaľ nestretol. Gitaru som zabudol naladiť suka bliať, logistika nebola nikdy moja silná stránka, nebudem to už teraz prerábať, prepáčte. A pre istotu smajlík , grcajúci som nenašiel, ľúbime vás. https://app.box.com/s/hp3582nkoz1kwbhzqhncod1d76jyx7bz
|
|
« Posledná zmena: 03. Marec , 2022, 19:59:49 od frakos »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
TOMM
|
|
« Odpoveď #459 kedy: 04. Marec , 2022, 19:11:38 » |
|
A šak neni to zlé, aj zvukovo celkom dobré, ale stále málo ozveny na sóla a flautu, už len fanúšikov nájsť...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #460 kedy: 05. Marec , 2022, 13:12:25 » |
|
Tomm máš dobré uši. Na flautu som nedal reverb, len taký slabý čo tam už bol...Možno skúsim dať.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #461 kedy: 10. Marec , 2022, 09:44:46 » |
|
V pohode trochu mi to pripomina staru fermatu a podobne. Podstatne lepsie nez to predtym.
Akoze trochu mam taky vnutorny konflikt ze su pasaze kde si poviem - jej pekne cisto zahrate a potom take kde mam pocit ze si ide lead gitara sama svoje barsako rytmicky nepriznane tony.
Obcas mam pocit ze tam furt hra vsetko naraz. Ale to uz asi zabiehame do kompozicie a produkcie. Niekde je dobre pohrat sa s automatizaciami viac. Velakrat aj rozdiel pol decibelu az decibel vie spravit pekne veci. Nech su sekcie vyslovene tichsie a potom tie ktore su nosne nech su viac nahlas.
V uvode by som uplne vyhodil dpc lead gitaru nech sa napoji neskor. Nechapem naco prichadza uz v siestej sekunde a hlavne ked hra hentaku kktinu co tam akurat zavadzia. Takto su tam dake motanice orientalne a vsetko ako keby malo rovnaky priestor, hlasitost. Kludne sa mohla napojit od 0:26.
Sekcia 1:26 tiez velmi slabo zahrate ten lead tak ze nepocut uplne co za frazu to je. Ale su tam normalne pekne momenty. napriklad ten prechod jak sa to od 2:00 skludni a potom nabehne znova.
|
|
« Posledná zmena: 10. Marec , 2022, 09:53:45 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #462 kedy: 10. Marec , 2022, 17:39:21 » |
|
kaolko ono hrá tam "všetko naraz". To je frakosova kompozícia, z polovice som sa jej držal, polovicu stôp som vyhodil. Čo sa týka jeho solo gitary, tak mám jednotlivé stopy, a tá gitara je zaujímavá hráčsky pre mňa, určite by viac vynikla, keby tam bolo v pozadí menej nástrojov. Sú v tom sóle rôzne techniky hry, tlmené a všelijaké "nepriznané" tóny, ako píšeš, niekedy som mal pocit, ako keby to hral prstami ako Knopfler. Pre mňa zaujímavé, a určite by sa z toho dala spraviť úplne iná skladba. Táto vznikla na základe mojej "požiadavky", reku frakos urob niečo, kde budú orientálne sláky Mám kopu dobrých samplov, tak prečo ich nevyužiť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #463 kedy: 11. Marec , 2022, 14:05:12 » |
|
s kaolkom sa da vo vela veciach suhlasit.
za mna - bicie su zvukovo utopene, mali by byt ovela pritomnejsie, niektore breaky sa ani nedaju "precitat", co sa vlastne zahralo. urcite im nieco treba aj v ramci hlasitosti, aj v ramci prace s EQ a kompresormi.
inak herne mi pridu fajn, nic zasadne mi na nich nevadi. akurat ze by nemuseli hrat cely bozi cas. ta skladba ma vselijake prirodzene (a obcas aj menej prirodzene) zmeny. bicie by to mohli viacej "respektovat" alebo dokonca "dopointovat". takto tam idu cely cas nejaky rytmus, bubenik nepozna skladbu, len sa snazi do nej hrat, prvy raz s kapelou na skuske.
cele spodne pasmo je nejake nedocistene a prepchate, to je take letme ku zvuku. mozno aj to je jeden z dovodov, ze potom su v tom utopene aj tie prechody na bicich...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #464 kedy: 11. Marec , 2022, 15:07:59 » |
|
rastis k bicím. Celý základ bicích robil frakos, ja tam dorábam vždy prechody alebo niečo mierne pomením. Držal som sa jeho predlohy akurát som dal v dvoch častiach otvorenú hihat. Ku zvuku, ťažko povedať, mne to hrá dobre na slúchadlá aj na bedne. Brejkov je tam poskromne, všetko jednoduché pár úderov na rytmničák alebo pridaný nejaký kotol, takže neviem, čo by sa tam mohlo zvukovo "stratiť" Inak ku zvuku: ja osobne nie som zástancom prílišnej úpravy zvuku na mastri napr. ekvalizérom, lebo to potom mení celý zvuk všetkých stôp. Je to vec osobného vkusu, skôr mi vyhovujú prirodzené farby, nie nadupané ekvalizérom a silnými kompresormi. Čím ďalej používam menej ekvalizéry, na bicích len kompresory, ktoré sú už defaultne v softvéri. O mixovaní by sa dalo dohadovať donekonečna, ale beriem to ako názor.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|