Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 18:22:41
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zodrate prazce...:(  (Prečítané 10154 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Zuzka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 542

« Odpoveď #30 kedy: 09. Jún , 2007, 17:40:54 »

Dik chalani. A neviete kolko by ma to mohlo stat? Preprazcovanie plus ponastavovanie dohmatu, prisrbovanie potaku a podobne drobnosti.
Zaznamenané

Suit up! I'ts gonna be legendary.
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #31 kedy: 09. Jún , 2007, 17:44:27 »

Asi do 2 tis. ... uvidis, mozno netreba preprazcovat, ze bude stacit prebrusit, to by potom vyslo do tis. Este som zabudol ze je v BA ... nie v Modre, Pezinku. Gitaru treba doniest/zbiera vacsinou pri mlynskych nivach, alebo vo vrakuni.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
Zuzka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #32 kedy: 09. Jún , 2007, 17:46:52 »

No prazce bude na 100% potrebne vymenit. Je to najsitnejsia vec na mojej gitare. diki, pojdem mu zavolat
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #33 kedy: 14. Jún , 2007, 19:32:05 »

Pan Neuszer nastavuje vsetko po preprazcovani automaticky:)
Zaznamenané

Zuzka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #34 kedy: 15. Jún , 2007, 08:26:43 »

Uz viem.. Stretla som sa s nim. Mily chlapik. Je to frajer
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #35 kedy: 15. Jún , 2007, 14:58:21 »

Uz viem.. Stretla som sa s nim. Mily chlapik. Je to frajer
no nevadi, aspon mam o prispevok naviac;)
Zaznamenané

Doldy
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 05. Máj , 2010, 07:24:06 »

zistujem ze, ze slabe prazce u tych dowin je asi stale chronicka zalezitost....vcera som ich trosku studoval na mojej 4-mesacnej a v tych zlaboch co som za tie 4 mesiace stihol spravit som sa skoro utopil...neviem, ci je to normalka za taky kratky cas ich tak vyfrezovat, ale nezda sa mi to, v priemere viac ako hodinku denne nehram. asi si ju coskoro dam aj ja preprazcovat. ten neuszer co sa tu spominal nie je nahodou z nitry? lebo niekde som cital ze hej. niekoho z okolia nitry pozname, kto to vie kvalitne spravit? 
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #37 kedy: 05. Máj , 2010, 07:26:03 »

Neuszer je Bratislava :) Igor Keller je okolo Galanty a o inych neviem
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #38 kedy: 05. Máj , 2010, 08:10:24 »

.....hmmm dowina.....  ha ha ha .....prepáč, že si z teba uťahujem "Doldy"  Bavím sa skvele ......čo si tam dával za struny Huh! .....ja na svojej 4 ročnej akustike nevidím ani známku opotrebenia pražcov..... Kellera budeš mať najbližšie http://www.archtopguitars.sk/Contact .....daj si rovno z nejakého tvrdšieho materiálu.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Doldy
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 05. Máj , 2010, 08:21:45 »

.....prepáč, že si z teba uťahujem

nevadi, na tvoje reakcie som si uz zvykol  Na zdravie!....struny? desiny martin msp3000 bronze, ono gitarka to je vyborna, len tie prazce. ty mas tiez dowinu?
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #40 kedy: 05. Máj , 2010, 08:26:02 »

.....Buton&Rouge....R neviem koľko....keby že ma poznáš, tak Ti je úplne jasné, že tie moje reakcie nie sú myslené zlomyseľne ani škodoradostne.....  Na zdravie!

....minule som spomenul, že je to R31, ale je to asi R11.... v linku je galérka, iné fotky o nej nemám http://pokec.azet.sk/i_play_bass/fotoalbumy?i9=407b280e0170#/i_play_bass/fotoalbumy/veci-i-neveci/ft-60956152?i9=407b280e0170

« Posledná zmena: 05. Máj , 2010, 08:31:24 od garde » Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Doldy
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 05. Máj , 2010, 08:31:30 »

.....Buton&Rouge....R neviem koľko....keby že ma poznáš, tak Ti je úplne jasné, že tie moje reakcie nie sú myslené zlomyseľne ani škodoradostne.....  Na zdravie!

jasne, v pohode, ja som tiez zvlastna povaha  Bavím sa skvele   no tak baton rouge je ina znacka, takze aj tie komponenty su asi neporovnatelne. inac mal som jednu cedrovu BR v ruke ked som kupoval gitaru, nechybalo vela a uz by som ju bol byval kupil, len bol to dread a ja som chcel silou mocou grand. tak preprazcovat gitaru by som musel po case asi kazdu, len som necakal ze tak skoro...
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #42 kedy: 05. Máj , 2010, 08:41:50 »

igora mas najblizsie, do hodinky ked vyrazis z nitry si u neho :)
Zaznamenané

muziker
nováčik
*
Príspevkov: 31

« Odpoveď #43 kedy: 23. Máj , 2010, 11:00:39 »

Inak viac krat brusené zodraté pražce maju horšie ladenie že?

Ak máš správne prebrúsené pražce (pozor na to aby si pri brúsení príliš nerozšíril rovnú plôšku na vrchole pražcov) určite ti nič hroziť nebude. Neviem síce čo myslíš pod pojmom horšie ladenie, ale ak to berieš priam extrémne, tak určite nie. V prípade problematických pražcov je potom lepšie zájsť do hudobnín a kúpiť si sadu (už nasekaných) pražcov a vymeniť ich. Prípadne si kúpiť metráž pražcového drôtu ktorý je na trhu v rôznych rozmeroch (profile) a tvrdosti. Pri výmene treba postupovať rozvážne a premyslene aby nedošlo ku poškodeniu hmatníka gitary. Po výmene pražcov ostáva už le prípadné prebrúsenie problematických častí a koncov jednotlivých pražcov a ich preleštenie.   
Zaznamenané
muziker
nováčik
*
Príspevkov: 31

« Odpoveď #44 kedy: 23. Máj , 2010, 17:51:17 »

Asi takto som to myslel,vzdialenosť pražcom od kobylky ako aj medzi nimi samotnými je pevne stanovená,prepočítaná na najlepšie ladenie,ked sa však pražec viac krát zbrúsy,vzdialenosti meni nimi ako aj ku kobylke sa zmení,su to stotiny,ale to su centy a tie možu byt počutelné ked vieme aké kompenzované pražce sa vyrabaju pre čo najlepšie ladenie  :)

Nalejme si "čistého vína" koľkí tu na fóre budú počuť rozdiel niekoľkých, povedzme napr. 5 centov? Alebo sa opýtam ináč. Nájde sa tu vôbec taký aspoň jeden (nielen) gitarista?
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.