Skipp
nováčik
Príspevkov: 49
|
|
« Odpoveď #345 kedy: 07. November , 2010, 23:07:12 » |
|
Zdravím! Prosím Vás, viete niekto aké gitary Šeban používa? Bol som na jeho koncerte a strašne sa mi páčil zvuk jednej, ktorú som nevedel identifikovať, zrejme to bol nejaky special model alebo čo a možno mal nejaké dobré krabičky...keď už o krabičkách, tak neviete že čo vlastne všetko používa?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #346 kedy: 07. November , 2010, 23:19:53 » |
|
Seban pouziva/l vela gitar: Fender Strat Mexico, Gibson Sheraton, Gibson LP, Parker Fly, PRS, ... Skoda, ze na jeho terajsej stranke nie je rozpisany gear, skoda, ze to zrusil.
Hrám na kombo Hughes & Kettner a trojkanálovom jednolampovom predzosilňovači Atax, mám k tomu ešte 120wattový koncový zosilňovač a reprobedne osadené reproduktormi Vintage Celestion. Všetko to hrá stereo. Mám dva gitarové syntetizátory Roland GR-09 a GR-33, Lexicon MPX 100. Z efektov používam množstvo nožných efektov, len pre zaujímavosť vyberiem Delay Line6, Overdrive Danelectro, rôzne octavery, flangery, chorusy, kvákadlo Soul Kiss..., mám toho plný kufor, a keď niečo potrebujem, tak si len vyberiem. Mne vlastne ani nevadí, že niektoré sú staršie modely, pre mňa je dôležité, že mi stále vyhovujú. Ja som schopný dlhý čas hrať na efekte, pokiaľ nemám úplnú istotu, že som objavil všetko, čo obsahuje. Niekedy to trvá aj roky.
|
|
« Posledná zmena: 07. November , 2010, 23:21:19 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #347 kedy: 08. November , 2010, 00:25:19 » |
|
Zdravím! Prosím Vás, viete niekto aké gitary Šeban používa? Bol som na jeho koncerte a strašne sa mi páčil zvuk jednej, ktorú som nevedel identifikovať, zrejme to bol nejaky special model alebo čo a možno mal nejaké dobré krabičky...keď už o krabičkách, tak neviete že čo vlastne všetko používa?
čo som bol na poslednom jeho vystúpení, asi tak dva týždne dozadu tak hral hlavne na toho Parkera a efekty, okrem iných (napr. Line6 DL4), používal Roland VG-99.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #348 kedy: 08. November , 2010, 10:49:44 » |
|
Pamätáte sa na jeho gitaru od Miloša Klasa, taká stratocasterovitá? Na nej už nehrá, sa mu tuším dojebal hmatník, či čo. To bola gitara z tých slávnych jeho čias, na ktorej nahral to ho fúru...
|
|
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #349 kedy: 08. November , 2010, 12:00:31 » |
|
ja si tu gitaru pamatam, hral na nej dlhe roky a znela mu perfektne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #350 kedy: 10. November , 2010, 13:38:00 » |
|
ja si tu gitaru pamatam, hral na nej dlhe roky a znela mu perfektne.
Na nej nemal páku a preto kilá ohýbal hmatníkom... A tam sa to pojebalo asi...
|
|
« Posledná zmena: 10. November , 2010, 13:38:16 od samojed »
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #351 kedy: 12. November , 2010, 11:29:37 » |
|
tam sa to pojebalo asi...
Fuj, aká si pekná tak škaredo pišeš
|
|
|
Zaznamenané
|
Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #352 kedy: 12. November , 2010, 12:45:13 » |
|
Fuj, aká si pekná tak škaredo pišeš Ale šak ja som neni ona...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #353 kedy: 12. November , 2010, 16:59:19 » |
|
Ale šak ja som neni ona... to je norah jones na fotke nie? vyborna jazzova spevacka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #354 kedy: 13. November , 2010, 10:49:45 » |
|
Ale šak ja som neni ona... Hej hej, ved ja viem, toť len taký joke
|
|
|
Zaznamenané
|
Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #355 kedy: 15. November , 2010, 09:52:09 » |
|
Hej hej, ved ja viem, toť len taký joke Ale pohoda... to je norah jones na fotke nie? vyborna jazzova spevacka Ano je to Norah Shan, pardon Jones. Mi kohosi veľmi pripomína, preto som si ju tam je dal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #356 kedy: 12. Január , 2011, 13:12:45 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #357 kedy: 12. Január , 2011, 13:19:06 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #358 kedy: 12. Január , 2011, 13:22:54 » |
|
...inak uz by mohol natocit dalsiu solovku, nech mame co pocuvat, lebo obcas mam pocit, ze vela rozprava a vlastne "zbytocne".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #359 kedy: 12. Január , 2011, 13:37:16 » |
|
mne sa páčilo,jak na jednom koncerte s Vargom,začal Marian improvizovat a Šeban aj Roža boli absolutne vedla,vobec sa nevedeli chytit a len pozerali na seba a Mariana,že čo teraz,čo hrat,tak tam len vyludili dáke outpazvuky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|