beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 27. Marec , 2007, 11:33:48 » |
|
Predpokladam, ze myslis Cobhama...
Jasne ze jeho. COBHAM FOREVER
|
|
|
Zaznamenané
|
uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 29. Marec , 2007, 06:46:18 » |
|
No, podla mna je super ,ze kazdy hra inak a v roznych obdobiach robi rozdielnu muziku...To by vyzeralo ,keby hrali vsetci rovnako .
|
|
« Posledná zmena: 29. Marec , 2007, 06:46:44 od Zvuk »
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
Príspevkov: 101
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 05. Apríl , 2007, 14:50:02 » |
|
No ľudia, ako tak pozerám, A. Š. sa stal vďaka jeho posledným výčinom v očiach mnohých z Vás dosť kontroverzným gitaristom, resp. hudobníkom. Akurát včera som bol na jeho koncerte a bolo to momriadne zaujímavé. Je možno na počudovanie, keď niekto muzikantsky dospeje do takého štádia; tomu sa ale netreba v Andrejovom prípade čudovať vzhľadom na fakt, že tento človek má za sebou či už autorsky, producentsky alebo neviem ako ešte cez 50 albumov, s málokým na SK ešte nehral, pohyboval sa vo väčšine žánrov hudby, je skvelý skladateľ a tuším najlepší improvizátor, akého som kedy počul. Je teda vcelku prirodzené, že okúsi aj niečo také, ako v súčasnosti. Isteže, nie každý to vie stráviť, no Andrej má už za sebou dosť vecí, ktoré boli komponované konvenčne a teraz vyskúšal iný extrém, čo môže pre mnohých pôsobiť nezvyklo. Sledujem ho už cca od roku 1992 a nikdy ma nesklamal, ani týmto, čo stvára momentálne, konieckoncov, muzikant takého kalibru si to už môže dovoliť; tlieskal by som mu, aj keby prišiel na pódium a nezahral ani notu. Andrej je ešte výnimočný aj svojimi názormi na všetko možné a hlavne na hudbu. Čo na ňom neskutočne obdivujem, je to, že prestal robiť hudbu pre peniaze (a pritom sa hudbou živí - to je čo?) a že sa prestal zapredávať všelijakým komerčným pi*ovinám a tak. Pre mňa je prototypom slobodného a samostatne mysliaceho človeka... Muzikantom č. 1... P. S. beercompatibile, nepomýlil si si náhodou Matúša Jakabčica s Jurajom Burianom v tom jame? Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. Napokon, tu je usvedčujúce foto:
|
|
« Posledná zmena: 05. Apríl , 2007, 15:00:57 od samojed »
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 05. Apríl , 2007, 14:55:30 » |
|
No ľudia, ako tak pozerám, A. Š. sa stal vďaka jeho posledným výčinom v očiach mnohých z Vás dosť kontroverzným gitaristom, resp. hudobníkom. Akurát včera som bol na jeho koncerte a bolo to momriadne zaujímavé. Je možno na počudovanie, keď niekto muzikantsky dospeje do takého štádia; tomu sa ale netreba v Andrejovom prípade čudovať vzhľadom na fakt, že tento človek má za sebou či už autorsky, producentsky alebo neviem ako ešte cez 50 albumov, s málokým na SK ešte nehral, pohyboval sa vo väčšine žánrov hudby, je skvelý skladateľ a tuším najlepší improvizátor, akého som kedy počul. Je teda vcelku prirodzené, že okúsi aj niečo také, ako v súčasnosti. Isteže, nie každý to vie stráviť, no Andrej má už za sebou dosť vecí, ktoré boli komponované konvenčne a teraz vyskúšal iný extrém, čo môže pre mnohých pôsobiť nezvyklo. Sledujem ho už cca od roku 1992 a nikdy ma nesklamal, ani týmto, čo stvára momentálne, konieckoncov, muzikant takého kalibru si to už môže dovoliť; tlieskal by som mu, aj keby prišiel na pódium a nezahral ani notu. Andrej je ešte výnimočný aj svojimi názormi na všetko možné a hlavne na hudbu. Čo na ňom neskutočne obdivujem, je to, že prestal robiť hudbu pre peniaze (a pritom sa hudbou živí - to je čo?) a že sa prestal zapredávať všelijakým komerčným pi*ovinám a tak. Pre mňa je prototypom slobodného a samostatne mysliaceho človeka... Muzikantom č. 1... P. S. beercompatibile, nepomýlil si si náhodou Matúša Jakabčica sa Jurajom Burianom v tom jame? Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. Napokon, tu je usvedčujúce foto: tak ja si tiez neviem predstavit Jakabcica hrat rock
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 05. Apríl , 2007, 14:56:19 » |
|
P. S. beercompatibile, nepmýlil si si náhodou Matúša Jakabčica sa Jurajom Burianom v tom jame? Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. Velmi pekne si to napisal a mas pravdu, ze som sa asi pomylil. Bol to Burian asi. Budem sa snazit na Sebana pozerat bez predsudkov.
|
|
« Posledná zmena: 05. Apríl , 2007, 14:56:52 od beercompatibile »
|
Zaznamenané
|
uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 06. Apríl , 2007, 23:13:47 » |
|
beercompatibile
Čo to bol vtedy za jam? Kto bol za bicími a basou, čo všetko tam hrali? Skús si spomenúť, aj keď je to z roku 1996.
|
|
|
Zaznamenané
|
Kam by som chodil? Na dvor... Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:22:56 » |
|
Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. No neviem co je na tych dvoch ulicnicke oproti Jakabcicovi. Ved aj oni dvaja studovali hudbu...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:26:44 » |
|
Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. No neviem co je na tych dvoch ulicnicke oproti Jakabcicovi. Ved aj oni dvaja studovali hudbu... tak ale bavime sa o tom kto ako hra nie o tom co kto studoval... aj Vai studoval hudbu a tiez sa o nom da povedat ze je ulicnik proste Jakabcic aj hra aj vyzera uplne akademicky a studovane... aj ked si ho rad vypocujem...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:29:25 » |
|
Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. No neviem co je na tych dvoch ulicnicke oproti Jakabcicovi. Ved aj oni dvaja studovali hudbu... tak ale bavime sa o tom kto ako hra nie o tom co kto studoval... aj Vai studoval hudbu a tiez sa o nom da povedat ze je ulicnik proste Jakabcic aj hra aj vyzera uplne akademicky a studovane... aj ked si ho rad vypocujem... Tak to potom ani ten Burian nejak nepasuje...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:32:11 » |
|
Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi ako sú Andrej a Henry. No neviem co je na tych dvoch ulicnicke oproti Jakabcicovi. Ved aj oni dvaja studovali hudbu... tak ale bavime sa o tom kto ako hra nie o tom co kto studoval... aj Vai studoval hudbu a tiez sa o nom da povedat ze je ulicnik proste Jakabcic aj hra aj vyzera uplne akademicky a studovane... aj ked si ho rad vypocujem... Tak to potom ani ten Burian nejak nepasuje... tak ani mne... tiez si neviem predstavit ako mu to s nimi slo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:33:59 » |
|
Zrejme tak, ze kazdy hral na to na co ma a skor im islo o vysledny efekt ako bezduche onanie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 07. Apríl , 2007, 19:45:41 » |
|
midnightstranger
Nuž to, že oni (Andrej a Henry) radi pritvrdia. Matúša si neviem predstaviť s nejakým distortionom. To by asi neprežil. Matúšov spôsob hry a prístup k hudbe je do istej miery poznačený tým, že vyštudoval matiku (ináč, je to mozog, páni). Dobre viem, o čom hovorím, sám to študujem. Tam je ten jeho akademizmus. Takže uličníkmi som ich nazval z dvôvodov, ktoré už uviedol cubo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 07. Apríl , 2007, 21:35:07 » |
|
Pondelok 9.4. ČT1 23:10 Solo pre...Andreja Šebana
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samojed
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 09. Apríl , 2007, 16:51:10 » |
|
rudy-ho príspevok by som rád doplnil o informáciu, že ČT bude vysielať Andrejov koncert aj online cez net. Takže tí, ktorí nechytajú ČT, nech kliknú tu: www.ceskatelevize.cz/vysilani.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 09. Apríl , 2007, 20:38:44 » |
|
samojed - Matúša som už x-krát počul v klubovom koncerte hrať s nejakým boostrom (neviem akým, ani či mal lampové kombo, nikdy ma to nejako extra nezujíma.. ), takže ho používa často, podobne ako gitarový syntezátor. Ale nereže mi k nemu, nemá moc rockové cítenie, aj keď sa snaží. Andreja si teda nenechám ujsť. Uvidíme, čo tam zahrá, som zvedavý.. No tak našťastie to bude v archíve ČT, takže si v kľude dopozerám film a pozriem si to neskôr.
|
|
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2007, 21:23:09 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|