Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 20:41:40
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson SG - rozdiely v konstrukcii  (Prečítané 28050 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #75 kedy: 17. September , 2010, 07:25:06 »

to je to vkladanie prelete do dreva nie samolenpka ...

Nie je. :)

Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #76 kedy: 17. September , 2010, 09:47:32 »

diky za rady ale uvazil som ze poupravujem moje SG od BaCH ... je celkom v pohode az na par detailov snimace pojdu casom prec od tial a este par drobnosti to bude vyzadovat ako kamene na kobilke  nulty prazec atd.

ak je ten Bach z nejakeho normalneho aspon trochu seriozneho dreva, tak vymen kobylu, rovno kludne aj strunnik, snimace, nulty prazec, mozno mechaniky, potenciometre, prepinac a ak ta gitara hra (preco by nemala), tak Ti moze vydrzat slusnych par rokov k spokojnosti.

ziaden platok ebenu Gibson na hlavy nedaval. vieme, ze je to vykladane perletou. inak bezne mali (a aj maju) lacnejsie Gibsony logo len streknute (respektive nalepene ?)...

niektori japonci to osadzali do takeho nejakeho cierneho plastu tu perlet na logo. Gibson neviem, ako to presne riesil, ci to nahodou nemaju vsadene rovno do hlavy, nikdy som to na Gibsone neskumal... ale trebar japonsky LP Pearl co som mal, tak to mal osadene rovno v dreve hlavy a zalakovane hrubou vrsrvou nejakeho tvrdeho laku...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #77 kedy: 17. September , 2010, 10:11:28 »

ziaden platok ebenu Gibson na hlavy nedaval. vieme, ze je to vykladane perletou. inak bezne mali (a aj maju) lacnejsie Gibsony logo len streknute (respektive nalepene ?)... niektori japonci to osadzali do takeho nejakeho cierneho plastu tu perlet na logo. Gibson neviem, ako to presne riesil, ci to nahodou nemaju vsadene rovno do hlavy, nikdy som to na Gibsone neskumal... ale trebar japonsky LP Pearl co som mal, tak to mal osadene rovno v dreve hlavy a zalakovane hrubou vrsrvou nejakeho tvrdeho laku...

Gibson daval loga a srandy aj priamo do dreva na starych modeloch asi do roku 70/71. Teraz tiez v Custom Shopoch na niektorych (holy wood veneer).
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 17. September , 2010, 11:24:51 »

Gibson daval loga a srandy aj priamo do dreva na starych modeloch asi do roku 70/71. Teraz tiez v Custom Shopoch na niektorych (holy wood veneer).

a inak na beznych modeloch to davaju do coho ? do toho plastu ? holy wood veneer je nejaka hrubsia dyha este na samotnom dreve, nie ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #79 kedy: 17. September , 2010, 11:25:46 »

a inak na beznych modeloch to davaju do coho ? do toho plastu ? holy wood veneer je nejaka hrubsia dyha este na samotnom dreve, nie ?

Presne tak v oboch veciach. :)
Zaznamenané

Angus
nováčik
*
Príspevkov: 23

« Odpoveď #80 kedy: 10. Október , 2010, 19:46:43 »

gibson custom shop robi loga tak ze maju dyhu hrubu 2 az 3 mm tu vyrezu do tvaru hlavy a do nej vkladaju logo z perlete sak som to pisal len som to pisal na rychlo lebo sem casto nechodim a napisal som plat je tam toho ci je to dyha alebo plat ebenu kokos neberte ma za slovicka ... ja som gitary robil a opravoval myslim tym akusticke a tie loga sa robia na custom shop modeloch takto ...
Zaznamenané
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník
Príspevkov: 215

« Odpoveď #81 kedy: 20. Január , 2011, 20:08:41 »

Mna by hrozne zaujimalo, v podstate taka opticky najvyraznejsia vec na SGckach (aj ked relativne nepodstatna), a tou je pickguard... Ako je to s fullface a halfface pickguardmi... Je to tiez riesene nejakymi jednotlivymi obdobiami? Pretoze co som si vsimol, tak takmer vsetky SGcka z obdobia trebarz 70. rokov maju vylucne halfface pickguard...
Je aj toto podmienene obdobim, v ktorom bolo dane SGcko vyrobene?
Pripadne, je mozna aj alternativa, ze plny pickguard sa zacal pouzivat az na tychto novych modeloch SGciek, alebo sa to robilo aj v casoch prvopociatkov SGciek?  Zdravíčko
« Posledná zmena: 20. Január , 2011, 20:10:15 od Marian.Radosovsky » Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #82 kedy: 20. Január , 2011, 21:07:34 »

to by aj mna zaujimalo, ale podla mna v tom nemali nejaky system. povodne SG (Les Paul Custom) to mali len pod snimacmi.
Zaznamenané
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník

« Odpoveď #83 kedy: 20. Január , 2011, 22:58:24 »

to by aj mna zaujimalo, ale podla mna v tom nemali nejaky system. povodne SG (Les Paul Custom) to mali len pod snimacmi.

Hej, osobne si tiez myslim, ze asi tuto vec z nejakeho chronologickeho hladiska neriesili, prip. v minulosti to bola zalezitost roznych ´´domacich tuningov a upgradeov´´, kedy si pravdepodobne gitaristi upravovali svoje SGcka do podoby, v akej sa im ich nastroj viac paci... Takze je to mozno trosku obtiazne sa dopatrat k pravde...
Ale osobne si myslim, ze v 70. rokoch bol asi uprednostnovany viac prave tento halfface pickguard (sudiac podla dobovych fotografii originalov a roznych katalogov a podobnych zalezitosti, napr. reissue modelov), ako to vsak bolo zo zaciatku, to neviem...
Osobne som zastanca pickguardu cez cely top...
P.S.: da sa to vlastne normalne bez problemov prerobit, z halfface-u na fullface pickguard?  Zdravíčko
« Posledná zmena: 20. Január , 2011, 23:00:54 od Marian.Radosovsky » Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník

« Odpoveď #84 kedy: 20. Január , 2011, 23:04:26 »

Este doplnim svoj postreh a subjektivny pocit, ze momentalne, ako to tak sledujem, mam pocit, ze tymto pickguardom sa snazia vyrobcovia Epiphone a Gibson trosku odlisit svoje zakladne modely (priklad Epiphone G400 naproti SG Standard alebo Faded), nehovoriac o roznych inych modeloch... Ze skratka Gibson sa vizualne tymto pickguardom odlisuje od Epiphone... Tie standardne modely mam na mysli...
« Posledná zmena: 20. Január , 2011, 23:04:57 od Marian.Radosovsky » Zaznamenané

cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« Odpoveď #85 kedy: 20. Január , 2011, 23:07:21 »

no co som videl sgcka aj zo 60´  tak mali halfface ale i full
Phil eks mal raz jedno s uplne divnym pickguardom ale neviem najst to video

ale pamätam si totok tu

SG Special ... čomu som teda neveril
Zaznamenané

Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník

« Odpoveď #86 kedy: 20. Január , 2011, 23:15:15 »

no co som videl sgcka aj zo 60´  tak mali halfface ale i full
Phil eks mal raz jedno s uplne divnym pickguardom ale neviem najst to video

ale pamätam si totok tu

SG Special ... čomu som teda neveril

No toto skor vyzera ako LP Junior, alebo nejaky Double Cutaway, neviem no... Ale tento pickguard mi nepride ako nejaka rarita a vobec, si myslim, ze na Junioroch je to bezne...
Zaznamenané

cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« Odpoveď #87 kedy: 20. Január , 2011, 23:21:22 »

Ved hej každého asi napadne Lp Junior Dcutaway
... ale ...
je to SG Special
« Posledná zmena: 20. Január , 2011, 23:21:53 od cubaka » Zaznamenané

Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník

« Odpoveď #88 kedy: 20. Január , 2011, 23:26:50 »

Ved hej každého asi napadne Lp Junior Dcutaway
... ale ...
je to SG Special

To je uz aky nonsens?  ha ha ha
Zaznamenané

Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník

« Odpoveď #89 kedy: 20. Január , 2011, 23:28:24 »

No, ale nechcem prilis obacat od temy a zaujima ma ta jedna vec, ze ci sa da prerobit absolutne jednoduchym sposobom SGcko s halfface-om na fullface... Ci to rozmerovo sedi (najmä ta spodna cast krytu sa mi na pohlad zda trosku inak tvarovana)... Ma tu s tym aj niekto nejake konkretnejsie skusenosti?
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.