Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 23:40:15
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tvrde struny na Ibanez RG  (Prečítané 3656 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« kedy: 21. Júl , 2006, 19:48:07 »

caute kamaradi. ako mnohi viete, mam novu gitarku, je nou Ibanez RG 548, povodom od Dr. Karpathorkeho, ktory som kupil od Kaca. Boli na nom 9-tky struny a ja som zvyknuty na 10-52 (cize hybridy 10 a 12 sady). v tremole boli tri pruziny a i ked na jednej strane su klasicke haciky na 5 pruzin, na druhej strane v bloku tremola su len 3 dierky na pruziny, dalsie dve su na sroby, ktore tam uchytavaju taku malu krytku, ktoru som docasne uchytil len jednym srobom a do dierky na druhy srob som dal 4-tu pruzinu. momentalne mam sadu 9/10, no chcem tam dat aspon 10 a teraz moja otazka: hrozi tej gitare nieco? predator tu kdesi na fore totiz svojho casu haluzil nieco o prilis stihlom krku a Vadim ma zase varoval, ze krk je v mieste pod zamkami velmi tenky a navyse prevrtany srobami a nemuselo by to spravit dobrotu. Myslite, ze mam kupit kratsie pruziny, vyladit to a nic nehrozi, alebo si mam radsej zvyknut na maksie struny? po vsetkom tom skusani mam totiz pocit, ze najlepsie by mi vyhovovala sada 10/11
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #1 kedy: 21. Júl , 2006, 22:58:02 »

Predator nic nehaluzil a Vadim tiez nie. Uz ti to potvrdili dvaja ludia, ale kludne mozem byt treti. Tieto gitary niesu stavane na tvrde struny. Osobne by som na Ibanezu RG viac ako 10tky nedaval. Este raz, ten nastroj na to NIE JE STAVANY. Vyrobca odporuca a standardne osadzuje tieto nastroje strunami hrubky 0.009. Preto vzadu nieje moznost uchytenia viac ako troch pruzin. To s tenkym krkom a vrtmi na zamkach je pravda.
Nastroje na ktore sa zvyknu osadzovat hrubsie struny zvycajne maju o dost hrubsi krk, ziadne tremolo..
Zaznamenané
izi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« Odpoveď #2 kedy: 22. Júl , 2006, 09:03:00 »

Potvrdzujem. Nad 10-tky by som uz nesiel, pokial nepodladujes.
Zaznamenané
ondro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 253

« Odpoveď #3 kedy: 22. Júl , 2006, 09:19:25 »

tiez mam rg,skusil som natiahnut 10,robilo to sarapatu-tie 3 pruziny nijako nestacili,navyse som mal pocit ze dohmat isiel mierne hore-zrejme trosku ohlo krkom,ale nijako som to nemeral,je mozne ze to bolo len zdanie-kazdopadne,supol som naspat 9,vyladil oktavy a som spokojny..a uz to nebudem skusat znovu,pokial vyslovene nebudem nuteny,na moj styl hry mi 9 \'stacia\'
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 22. Júl , 2006, 10:11:50 »

midlo:
Citácia
Nastroje na ktore sa zvyknu osadzovat hrubsie struny zvycajne maju o dost hrubsi krk, ziadne tremolo..

Lubo mal na Arii Pro s floydom 12tky :)
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #5 kedy: 22. Júl , 2006, 11:28:29 »

martinlm napísal:
Citácia
midlo:
Citácia

Lubo mal na Arii Pro s floydom 12tky :)

Aj muchotravka sa DA jest. Za nasledky ale nerucim... Popiskujem si
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 22. Júl , 2006, 11:38:24 »

Je pravda, ze RGcky maju az extremne tenke krky. Ale zase az tak tragicky by som to s tymi strunami nebral. 10/12 by som kludne nasadil. Skorej je pri takychto krkoch riziko mierneho tuknutia hlavou o cosi. To vidim nebezpecnejsie, ako struny. Samozrejme ciste 12-ky alebo nedajboze 13-ky uz je na taky krk asi naozaj extrem. Koniec koncov existuju aj sedmicky RG a tie tam maju toho materialu len nepatrne viac oproti vacsiemmu tahu siedmych strun...
Zaznamenané
5o
pravidelný návštevník
Príspevkov: 747

« Odpoveď #7 kedy: 22. Júl , 2006, 12:17:33 »

V tych velkych hudobninach na Medennej mi predavac vravel, ze mavaju struny na tremolo pevnejsie ako original Ibanez. a 10 su na RG este uplne v pohode podla mjich skusenosti.
Zaznamenané

Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60
Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #8 kedy: 22. Júl , 2006, 13:23:37 »

Iggi, gratulujem ti k tomuto nastroji. Mal som ho velmi rad, hadam sa mi podari niekedy si na nom zahrat.

Ja som na nej pouzival .010 struny s troma pruzinami, ale pruziny som asi raz za dva roky musel menit, lebo sa vytahali. Doporucujem dat bud tri kvalitne pruziny na vyssi tlak (su v ponuke Sollera aj Guitmana), alebo uchytit dosticku na floyde jednym srobom a pridat tam jednu pruzinu naviac.

Naposledy upravil dr.karpathorky, : 22.07.2006 o 14:24
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #9 kedy: 22. Júl , 2006, 13:37:50 »

takze pre porovnanie. suhrnny tah D\'Addario sady 9/10 (.009 - .046) je 42,72kg sada 10,5 (.0105 - .048) ma tah 52,12 kg, tipujem, ze sada 10/11 bude mat tiez nejak tak... 10kg je sice celkom rozdiel, na druhej strane je to 25% co nie je az take dramaticke... vaham, ale lubov pripad a rastisov nazor ma celkom presvedcili, ze by to malo ist. najlblizsie teda nahodim 10-tky a ked ich obohram a stale sa s nimi nebudem citit uzrozumeny, skusim tie 10/11 ... ak ma k tomu este kto co dodat, budem len rad.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #10 kedy: 26. Júl , 2006, 21:32:49 »

Moj kamos a druhy gitarista z nasej kapely ma RGcku 570 alebo 750 nevyznam sa v nich. A taha tam normlane desiny, pod ne nesiel, sem tam na to ma aj 10-11 a ziadny problem, tremolo ma uplne zatiahnute, silne tri pruziny, akurat nevyhoda tychto gitar je ze nemozes tak dobre simultalne bendovat, vytiahnes jednu strunu a vsetky sa ti podladia ako sa zdvihne tremolo.

Naposledy upravil Milos1, : 26.07.2006 o 22:34
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #11 kedy: 27. Júl , 2006, 06:36:46 »

10 úplne v pohode a aj 10/11, obe som mal vyskúšané na rg a kamarát hral na rgčkde na desinách odjakživa.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 23 otázok.