rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 30. Marec , 2005, 16:05:16 » |
|
Ja vymienam vsetky struny naraz, spojim to s cistenim hmatniku a pod... Ak ma Floyd zostat po vymene jednotlivych samostatnych strun rovnako nastaveny a vyvazeny ako predtym, vrati sa do tej istej polohy aj ked sa zhodia a nahodia vsetky struny naraz - logicky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 30. Marec , 2005, 16:49:29 » |
|
V spojené s čistením hmatníka je fajn zhodiť všetky struny, inak je to blbosť, práve logicky vieš, čo to dá za robotu naladiť všetky struny, x krát musíš prelaďovať všetky, lebo po doladení jednej sa ti rozladia ostatné, je to zdĺhavý postup. Keď sa vymieňa po jednej, tak po vymenení 1 struny ju doladíš a ostatné sa hneď prisobia, lebo ťah je už nastavený na všetky. Takže ostatné nemusíš dolaďovať. Je to oveža rýchlejší postup.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 30. Marec , 2005, 18:28:14 » |
|
Floyd je za trest! Fakt sa oplati iba drahy a aj na ten treba mat radsej technika a na koncert druhu gitaru. Nehovoriac o tom, ze na podladovanie mozeme rovno zabudnut... Chcel som sa ale spytat - ja menim struny na dvakrat (po troch), aby bol krk stale pod tahom. nemoze mu zhodenie vsetkych 6 strun uskodit?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 30. Marec , 2005, 22:23:51 » |
|
Pitu - ani nie. System zostava nastelovany, jedine treba naladit struny, co mne osobne na pevnej kobylke trva 2 min, floyd 4 min. To ovela zdlhavejsie mi pripada menit struny po jednej. Predsa len ked sa meni 6 naraz, da sa to zmechanizovat a ide to lepsie od ruky - ako na pase. Ale je uplna blbost to rozoberat, nikam to nevedie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 30. Marec , 2005, 22:35:23 » |
|
Originally posted by Iggy ...Chcel som sa ale spytat - ja menim struny na dvakrat (po troch), aby bol krk stale pod tahom. nemoze mu zhodenie vsetkych 6 strun uskodit?... Uz sa to tu kedysi rozoberalo. Ja som presvedceny, aj ked netreba prilis casto maturovat s nastavovanim krku, zhodenie a nahodenie celej sady strun v pohode znesie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 31. Marec , 2005, 00:38:43 » |
|
V pohode Rasťo, moja prax mi dokazuje úplny opak ako tebe, myslím, že každý si na svoj spôsob musí prísť sám po vyskúšaní všetkých možností aj niekožkokrát.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 31. Marec , 2005, 09:08:40 » |
|
Jasne rasťo máš pravdu už sme to rozoberali aj z pohžadu gitarára ale pre menej skúseného je výhodnejší ten postup po jednej pri celkovom zhodení je dobré podložiť floyd lebo pružiny ho ťahajú k telu a môže aj vyskočiť z trňov.Som sa čosi namenil a odvtedy nemám floyd rád.A pri podlaďovaní je nutná výmena pružín alebo nejakú ubrať aby sa tlaky vyrovnali nie je nič lepšie ako pevná kobyla.
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 01. Apríl , 2005, 10:55:07 » |
|
Zistil som pre mna morbidnu a zatial nepoznanu vec! Na mojom tremole, treba pri vymene strun odcvaknut zarazku(koliesko) na konci struny! Ten koniec sa potom iba zachyti zatiahnutim srobu. Naco dobre taketo riesenie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
guitman
otec
miestny štamgast
guitman
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 01. Apríl , 2005, 11:06:30 » |
|
Lebo je to tak vymyslené teraz mi to došlo u normálneho tremola idú struny zo spodu gitary cez blok tremola a Floydu sa zaťahujú do kameňov.
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 01. Apríl , 2005, 11:47:39 » |
|
ja na floyd naťahujem struny tak od hlavy, t.j. guličkové konce sú na ladiacich mechanikách. strunu odstrihnem na požadovanú dĺžku, aby po zatiahnutí na tremole presahovala len 2-3 cm. je to rýchle, netreba navíjať na mechaniky a 100% spolahlivé
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
guitman
otec
miestny štamgast
guitman
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 01. Apríl , 2005, 12:19:21 » |
|
To je super tak som to robil aj ja a vyzeralo to celkom cool a aspoň netrčali ostré struny z hlavy.
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 04. Apríl , 2005, 07:47:40 » |
|
toto je dobry napad!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 04. Apríl , 2005, 13:44:15 » |
|
Ja mam na Ibaneze kobylku typ Floyd Rose, ale od firmy Ibanez a mam moznost dat do kamenov cele struny aj s gulickami a potom zamknut. Nic nepotrebujem strihat. Je to dobry system.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 04. Apríl , 2005, 14:07:24 » |
|
ale stále musíš navíjať na mechaniky a potom zvyšok odstrihnúť. ja môžem dať tiež to tremola strunu aj s guličkou, ale praktickejšie je to opačne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
skuller
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 25. August , 2006, 13:32:59 » |