Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 17:27:01
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rozdiel v git. bedniach  (Prečítané 23127 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #15 kedy: 07. Október , 2006, 21:39:02 »

No dnes som v skusobni spravil taky maly bezvyznamny test. Porovnal som dve handmade bedne, cize to neberte nijako reprezentativne. V jednej bedni je Celestion G12H-100 125W a v druhej tiez Celestion 125W ale neviem aky.
Nahravane to je mp3 prehravacom polozenym niekde v skusobni internym mikrofonom :) Hlava Peavey 5150 a korekcie na stred.

Ukazka lead A
Ukazka clean A
Ukazka lead B
Ukazka clean B

Naposledy upravil iMbUS, : 07.10.2006 o 22:44
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #16 kedy: 07. Október , 2006, 22:07:23 »

Kviz - ktore ukazky (A ci B ) su nahravane s G12H-100 (alebo co to vlastne je)? :)

Naposledy upravil iMbUS, : 07.10.2006 o 23:18
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #17 kedy: 07. Október , 2006, 22:22:06 »

ukazku A by som tipol na G75T ci jak sa vola ten reprak, ale kedze taky v ponuke nie je..hmhm
ta druha ukazka mi znela dost \"skomprimovane\"
Imbus rozdiel je len v repro, lebo aj v materialy bedni? nejak sa mi nechce verit ze by bol len medzi reprakmi taky obrovsky rozdiel.
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 07. Október , 2006, 22:33:21 »

Rozdiel v reprákoch skutočne je. Záleží hodne na tvare a hĺbke korpusu membrány. Ak je membrána plytká, hraje skôr viac do stredov a výšok, ale tón je \"chlpatejší\". Typickým reprákom tohto typu je Celestion Vintage. Tento typ zvuku je vyhžadávaným najmä v modernejších štýloch, kde to musí \"rezať\". Príklad - Marshall, Mesa, Engl ....

Membrána s hlbším lievikom produkuje skôr širokopásmový tón, ale vďaka väčšej hmotnosti danej väčšou plochou je prenos výškového pásma ďaleko jemnejší a postráda drsnosť a surovosť, je akoby komprimovanejší. Typickým reprákom s hlbokou membránou je Jensen, Fane ... Tento tón je typický napr. pre Fender Bassman, Hiwatt.

Naposledy upravil predator, : 07.10.2006 o 23:34
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #19 kedy: 07. Október , 2006, 22:47:04 »

aj zvuk materialu bedni je iny...ale skor je to tymi reprakmi
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 07. Október , 2006, 22:52:42 »

ja som tym chcel povedat ze sa mi moc nezda, keby ze dam to jednej bedne najpv prvy typ reprakov a potom tam osadim ten druhy, ze by tam bol az taky rozdiel.
imbus hod aj fotky tych rprobedni a reprakov.
Zaznamenané

BOOGIESOUND

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 07. Október , 2006, 22:53:34 »

Totiz ten G12H-100 co ma Imbus v debni (ma dva) je asi ten isty, co mam ja a co ma aj tuto z fora Marshall. Mna stal novy 1999, v obchode ho mali uvedeny ako Special Edition Celestion. Viac krat sa tu o tom pisalo, viac ludi potvrdilo, ze to nie je celkom ono, par ludi tvrdi, ze je to stredobas do PA :) Ma nekonkretny zahuhlany zvuk - a to preto, ze mu chybaju potrebne stredovysky ci vysky. Inak basov hra dost a asi aj konkretne. No vsak to pocut aj v ukazkach.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 07. Október , 2006, 22:54:34 »

darthez napísal:
Citácia
ja som tym chcel povedat ze sa mi moc nezda, keby ze dam to jednej bedne najpv prvy typ reprakov a potom tam osadim ten druhy, ze by tam bol az taky rozdiel.
imbus hod aj fotky tych rprobedni a reprakov.

Vsak mal dve debne. A jednej neviem co a v druhej G12H-100, o ktorom pisem o prispevok vyssie. Je to na gitaru nevhodny reproduktor.
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 07. Október , 2006, 23:07:08 »

sak ja viem ze ma dve bedne. tym prispevkom som chcel povedat, ze podla mna medzi tymi bednami je rozdiel nie lenv  repre, ale aj v materialy.
Zaznamenané

BOOGIESOUND

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 07. Október , 2006, 23:10:25 »

Ked si precitas, aky zly (nevhodny na gitaru) je ten G12H-100, tak je jasne, ze ta debna by spravila len MINIMALNY rozdiel. Cize ten material, ano je iny, ale nic z toho, kedze ten G12H-100 pochova akukolvek dobru debnu :)
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 07. Október , 2006, 23:12:42 »

ted nemam bohuzial cas na citanie info o vhodnosti toho repra do bedne. toš, ale nechapem naco si potom clovek postavi bednu na gitarovy amp a da tam \"negitarove\" repro.
ale zas experimentom sa medze nekladu, ze :)
Zaznamenané

BOOGIESOUND

iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #26 kedy: 07. Október , 2006, 23:16:18 »

fotka bedne

Naposledy upravil iMbUS, : 08.10.2006 o 00:18
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 07. Október , 2006, 23:18:49 »

to je co za drevo?
Zaznamenané

BOOGIESOUND

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #28 kedy: 08. Október , 2006, 00:48:56 »

k teme: ta prva zmienovana bedna je moja. nepamatam si aky celestion tam je, ale je tusim 150W, takze treba kuknut, ake 150W modely robi celestion a vylucovacou metodou k tomu dojdeme. bambus, nechaj ju kludne zadekovanu, nemusis ju ani otvarat, maximalne odfot zpredu Žmurk ...fakt je ale, ze netusim z coho je, ale tazka je jaxvina. rozdiel je tiez v objeme. moja je vacsia ako bambusova. hlbsia aj vyssia, akurat ta jeho je sirsia. darthez ma pravdu, ze je rozdiel v materiali, podla fotky sudim, ze ta bambusova je drevotrieska o hrubke max 19 mm. moja je hrubsia a podla vahy to bude nieco hustejsie, nez drevotrieska.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #29 kedy: 08. Október , 2006, 00:58:03 »

fakt mi neda, aby som sa k tomuto nevratil, aj ked uz je to tyzden Žmurk

rastis napísal:
Citácia
V tychto pripadoch sa masivom mysli prave preglejka. To lacnejsie riesenie je potom MDF a vselijaka pilinova lisovana haved.

pochybujem, ze MDF je lacnejsia. MDF ma urcite unikatne vlastnosti, pre ktore sa v hudbe vyuziva, ale na gitarovu bednu nebude zrejme celkom vhodna, pretoze nie je rezonantna.

pajo napísal:
Citácia
rastis napísal:
Citácia
Ale to tiez nie je pravy masiv.

akoze nie?
niekde som cital (teraz to uz bohuzial neviem naist), ze niektore modely vyrezavaju z jedneho kusu dreva... este k tomu aj v nejakych specialnych laboratoriach, kde to musi byt do poledneho detailu presne

toto je samozrejme cista somarina. jedna sa o high-endove referencne sustavy, kde ozvucnica ma najpodstatnejsiu rolu v tlmeni vsetkych frekvencii, ktore neprodukuje predna strana menica. na tento ucel je masivne drevo vylozene nevhodne a preto sa vyuziva prave horezmienena MDF, mozno HDF v niektorych pripadoch. navyse avalon nic v ziadnych specialnych laboratoriach nevyraba, vsetko su to len reklamne kydy. su to normalne repraky - elektronika z taiwanu a mdf z hociakej celulozky. vtip je v povrchovke a finalnom zapojeni. a marzi, ktora prejde, samozrejme. povrchovka a design su fajn, zaujimave, ale konstrukcia nahovno. ale to uz som off-topic
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 23 otázok.