Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 16:46:33
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoze vymena ladiacich mechanik?  (Prečítané 2915 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« kedy: 19. Október , 2006, 22:14:17 »

Zdravim gitarovu komunitu,
 mam fest problem s rozladzovanim gitary (typ Les Paul). Algoritmicky postup vylucovacou metodou a spolupraca s nemenovanym informatikom MartinomLM ma priviedli k nasledovnemu zaveru. Bud su uvolnene kobyline kamene a preskakuju, alebo je zasvineny nulty prazec, alebo su ladiace mechaniky na dve veci. Kamene su stare a nehybu sa absolutne (kto vie, ci sa nimi vobec da pohnut, ale tusim, ze rastis to dokazal), takze v nich to nebude. Nulty prazec som uplne precistil a nezmenilo sa vobec nic -> prichadzam teda k jednoznacnemu zaveru, ze vymena ladiacich mechanik by pomohla. Este ma napada, ze by niekoho mohlo napadnut to, co ma prave napadalo a tym je fakt, ze moze byt nieco s krkom. Ale podla mojho skromneho nazoru sa bez intervencie zvonku vobec nehybe a spolupraca s nim je celkom pohodlna a bezproblemova. Takze mi skutocne vychadza, ze treba vymenit ladiace mechaniky. Co si o tom myslite, pani? Ak by doslo k suhlasu s mojou osobou, prosim o odporucanie nejakych konkretnych mechanik. AK mate dobru osobnu skusenost. Ziadne zamky ani podobne vymozenosti doby nepotrebujem. Skratka, dobru klasicku mechaniku, co strunu drzi ako treba. Som ochotny ist tak do dvoch litrov. Vdaka!

Naposledy upravil myso, : 19.10.2006 o 23:14

Naposledy upravil myso, : 19.10.2006 o 23:16
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 19. Október , 2006, 22:31:33 »

Ked si kupis toto (875,- Sk):

tak sa Ti zlepsi sustain, aj nabeh tonu - respektive mal by sa.

Ked si kupis sadu tohoto (1166,-):

tak sa Ti zlepsi drzanie ladenia a aj ladenie ako take.

Ked si kupis sadu tohoto (510,-):

tak ziskas vsetko to, co pri predchadzajucom modely a zaroven usetris 600,- Sk, akurat budes riskovat, ze pri upevnovani na hlavu strhnes pri dotahovani tu hornu maticu, co Ti zaroven trochu narusi doveru v zivotnost celej sady ako takej :).

Pisal som samozrejme z vlastnych cerstvych skusenosti :)
« Posledná zmena: 02. Január , 2007, 17:11:49 od Martinlm » Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 19. Október , 2006, 22:39:10 »

Tebe sa podarilo tu maticu strhnut? Ak sa to realne da nahodit bez rizika, tak rad usetrim 6 kil. Da sa to kupit aj niekde v BA?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #3 kedy: 19. Október , 2006, 22:59:32 »

No uvidime, co s tou Epifonko vycarujes :) Ten obchod na sollerguitars.com funguje velmi dobre.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 19. Október , 2006, 23:02:32 »

Hej - dotahoval som tu maticu a strhla sa. Mozno blba nahoda, mozno som viacej v ten den ranajkoval, ale stalo sa :). Inak mechaniky idu krasne a vyzeraju seriozne, ale ktohovie...
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 01. November , 2006, 13:49:20 »

Rastis,
 vyhovovali ti pri vymene diery? Ja som musel o par mm zvacsit diery, aby sa tam vosla ta nova mechanika.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 01. November , 2006, 15:59:26 »

Vzdy treba zvacsovat diery, ked menis tie zle plechace za solidne die-cast mechaniky.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 01. November , 2006, 23:27:43 »

yes, indeed.
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #8 kedy: 01. November , 2006, 23:34:53 »

rastis napísal:
Citácia
Vzdy treba zvacsovat diery, ked menis tie zle plechace za solidne die-cast mechaniky.

Rastik, uz ti niekto na fore povedal ze ta ma rad? tak ja hej :)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 02. November , 2006, 13:55:50 »

Samozrejme su aj kvalitne plechace a zle die-cast... No nic - som v rozpakoch :)
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 09. November , 2006, 15:56:36 »

Rastis, aj ja som odpalil maticu a to som ranajkoval len jeden rozok a vobec nemal velku paku skrutkovac... asi je to dobry shit, ten matros. ako si to poriesil? objednal si novu maticu?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 09. November , 2006, 18:02:22 »

Zatial nijako, na tej gitare teraz moc nehram. Ak by sa dala taka matica objednat samostatne, tak si ju objednam, ked budem objednavat nieco ine aj.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 15. Apríl , 2010, 19:25:00 »

Rastis,
 co to bolo za mechaniky, co si mi tu pred styrmi rokmi odporucil? Zmizli odtialto linky. Chcel by som este jedny take :).
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 15. Apríl , 2010, 21:44:59 »

nejake od Sivcaka zo shopu.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 15. Apríl , 2010, 21:50:10 »

nejake od Sivcaka zo shopu.

Taka sucha odpoved? To si hovoris kamarat?!! Som cakal link, s troma fotkami a odporucanim na 15% zlavu  Si píš!!!
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.