Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
07. November , 2024, 17:04:35
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: potenciometre  (Prečítané 50898 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #60 kedy: 07. Október , 2013, 16:59:54 »

zdravim

neviete ako je to u tych CTS potakov s oznacenim ? kazda firma to ma po svojom sa mi zda

ci klasika B volume A tone

dik

inak uz ich ma aj sivcak na shope  tak fajne
Pozri na stranke CTS. Je to tam prehladne nakreslene. A AudioLOG 10perc. B LOG 15percent v strede. LIN nie je B.
« Posledná zmena: 07. Október , 2013, 17:00:36 od Majo Fero » Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #61 kedy: 07. Október , 2013, 17:05:31 »

Pozri na stranke CTS. Je to tam prehladne nakreslene. A AudioLOG 10perc. B LOG 15percent v strede. LIN nie je B.
Lin je D, tu: http://www.ctscorp.com/components/Datasheets/450g.pdf
A obidva treba logaritmické - volume aj tone.
Zaznamenané
Baronidas
nováčik
*
Príspevkov: 6

« Odpoveď #62 kedy: 22. Marec , 2014, 20:06:21 »

cavte chcel by som sa opytat ohladom priebehu tonovej clony na fender squier strat. SSS . Pri vol. potenciometri na plno tonova clona funguje /ak vobec / nebadane. Akonahle sa uberie vol. je efekt tonovej clony vyraznejsi. Ake mate s tymto skusenosti ? Je to normalne ?  Huh! Gitara bola zapojená bez efektu cez korekčny predzosilovac s cistym zvukom. Zapojenie skontrolovane podla schemy z internetu a je urcite spravne /viac zhodnych zdrojov/
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #63 kedy: 22. Marec , 2014, 20:12:18 »

najdi si na nete treble bleed mode  a podla neho to popajkuj ... potom sa ti nebudu stracat vysky
Zaznamenané

Baronidas
nováčik
*

« Odpoveď #64 kedy: 22. Marec , 2014, 20:14:07 »

najdi si na nete treble bleed mode  a podla neho to popajkuj ... potom sa ti nebudu stracat vysky

dik pozriem sa na to hned ale mne sa nestracaju vysky , nedochadza vsak k ich utlmu pri plnom volume
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #65 kedy: 22. Marec , 2014, 22:57:57 »

... Pri vol. potenciometri na plno tonova clona funguje /ak vobec / nebadane. Akonahle sa uberie vol. je efekt tonovej clony vyraznejsi...
Povedal by som, že máš gitaru zaťaženú malou impedanciou a preto to robí.
Čo máš za gitarou, aký pedál, aký zosík?
Zaznamenané
Baronidas
nováčik
*

« Odpoveď #66 kedy: 23. Marec , 2014, 09:13:32 »

efekt ziadny, poizity mikrofonny vstup starej tesly studio 70 ani na obycajnych bedniach to nereagovalo ani na kombe
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #67 kedy: 23. Marec , 2014, 12:03:37 »

je to normalne a sral by som na to. ak s tym mas problem, kup si nejaky potenciometrovy hotovy kit na zapojenie. len ci to ma zmysel, za taky kit das polku cenu gitary.

na co pouzivas tonovu clonu a na co ju pouzivas s polozatiahnutym volume ? dosahujes tak nejaky spec. zaujimavy zvuk ? mne strakace hrali vzdy najlepsie, ked sa s tonocvymi clonami nerobilo nic  Neviem
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #68 kedy: 23. Marec , 2014, 14:38:17 »

Povedal by som, že máš gitaru zaťaženú malou impedanciou...

...poizity mikrofonny vstup starej tesly studio 70...

Mikrofónne vstupy sú nízkoimpedančné, takže tak.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #69 kedy: 04. Február , 2015, 23:53:34 »

Chcem sa spytat ake hodnoty treble bleedov davate a ci davate aj kondik aj rezistor, alebo len kondik, vsade pisu inak a popravde neviem aky je rozdiel v jednom a druhom pripade. Plati ze cim je nizsia hodnota tym viac vysok zostava po stiahnuti volume?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 05. Február , 2015, 08:51:05 »

... Plati ze cim je nizsia hodnota tym viac vysok zostava po stiahnuti volume?
Naopak, čím vyššia kapacita, tým viac výšok prejde (defacto sa zníži hraničná frekvencia, od ktorej sa budú pridávať).
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #71 kedy: 05. Február , 2015, 09:51:45 »

Chcem sa spytat ake hodnoty treble bleedov davate a ci davate aj kondik aj rezistor, alebo len kondik, vsade pisu inak a popravde neviem aky je rozdiel v jednom a druhom pripade. Plati ze cim je nizsia hodnota tym viac vysok zostava po stiahnuti volume?
O tom by sme ti s Jankom vedeli rozpravat.  Bavím sa skvele Naskusali sme sa x potakov, kondikov a treble bleedov... Uz ani sam neviem, co mam v gitare.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 05. Február , 2015, 13:37:52 »

O tom by sme ti s Jankom vedeli rozpravat.  Bavím sa skvele Naskusali sme sa x potakov, kondikov a treble bleedov... Uz ani sam neviem, co mam v gitare.
Tak je to, bohužiaľ neexistuje optimálna hodnota, mení sa s kapacitou káblu, vstupnou impedanciou zosíka a s uhlom otočenia volume poťáku.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #73 kedy: 05. Február , 2015, 17:15:40 »

Tak je to, bohužiaľ neexistuje optimálna hodnota, mení sa s kapacitou káblu, vstupnou impedanciou zosíka a s uhlom otočenia volume poťáku.
Praveze sme nasli. Ja som dlho riesil vselico mozne, co sa tyka potakov na gitare. Hlavne tie vysky, potom drahu Tone potaku, atd... rozne kondiky, atd...
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #74 kedy: 09. Február , 2015, 14:00:38 »

ake hodnoty treble bleedov...

Ja davam 220 - 680pF, ale mam v gitarach buffre, takze celkovo nestracam tolko vysok. Cim vacsi kondik, tym viac prepustas vysok, ale hranica sa posuva smerom k stredom. A cim mensi kondik, tym sa hipass posuva vyssie, ale celkovo tam tych vysok tym padom ostava menej. Skus napr. 330p - 1n podla chuti a potom pripadne mozes ucinnost toho kondiku zmiernit tak, ze s nim das do serie odpor 100 - 220k.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.