Majo Fero
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 07. Október , 2013, 16:59:54 » |
|
zdravim
neviete ako je to u tych CTS potakov s oznacenim ? kazda firma to ma po svojom sa mi zda
ci klasika B volume A tone
dik
inak uz ich ma aj sivcak na shope tak fajne
Pozri na stranke CTS. Je to tam prehladne nakreslene. A AudioLOG 10perc. B LOG 15percent v strede. LIN nie je B.
|
|
« Posledná zmena: 07. Október , 2013, 17:00:36 od Majo Fero »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Baronidas
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 22. Marec , 2014, 20:06:21 » |
|
cavte chcel by som sa opytat ohladom priebehu tonovej clony na fender squier strat. SSS . Pri vol. potenciometri na plno tonova clona funguje /ak vobec / nebadane. Akonahle sa uberie vol. je efekt tonovej clony vyraznejsi. Ake mate s tymto skusenosti ? Je to normalne ? Gitara bola zapojená bez efektu cez korekčny predzosilovac s cistym zvukom. Zapojenie skontrolovane podla schemy z internetu a je urcite spravne /viac zhodnych zdrojov/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 22. Marec , 2014, 20:12:18 » |
|
najdi si na nete treble bleed mode a podla neho to popajkuj ... potom sa ti nebudu stracat vysky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Baronidas
nováčik
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 22. Marec , 2014, 20:14:07 » |
|
najdi si na nete treble bleed mode a podla neho to popajkuj ... potom sa ti nebudu stracat vysky
dik pozriem sa na to hned ale mne sa nestracaju vysky , nedochadza vsak k ich utlmu pri plnom volume
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 22. Marec , 2014, 22:57:57 » |
|
... Pri vol. potenciometri na plno tonova clona funguje /ak vobec / nebadane. Akonahle sa uberie vol. je efekt tonovej clony vyraznejsi...
Povedal by som, že máš gitaru zaťaženú malou impedanciou a preto to robí. Čo máš za gitarou, aký pedál, aký zosík?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Baronidas
nováčik
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 23. Marec , 2014, 09:13:32 » |
|
efekt ziadny, poizity mikrofonny vstup starej tesly studio 70 ani na obycajnych bedniach to nereagovalo ani na kombe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 23. Marec , 2014, 12:03:37 » |
|
je to normalne a sral by som na to. ak s tym mas problem, kup si nejaky potenciometrovy hotovy kit na zapojenie. len ci to ma zmysel, za taky kit das polku cenu gitary. na co pouzivas tonovu clonu a na co ju pouzivas s polozatiahnutym volume ? dosahujes tak nejaky spec. zaujimavy zvuk ? mne strakace hrali vzdy najlepsie, ked sa s tonocvymi clonami nerobilo nic
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 23. Marec , 2014, 14:38:17 » |
|
Povedal by som, že máš gitaru zaťaženú malou impedanciou...
...poizity mikrofonny vstup starej tesly studio 70...
Mikrofónne vstupy sú nízkoimpedančné, takže tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 04. Február , 2015, 23:53:34 » |
|
Chcem sa spytat ake hodnoty treble bleedov davate a ci davate aj kondik aj rezistor, alebo len kondik, vsade pisu inak a popravde neviem aky je rozdiel v jednom a druhom pripade. Plati ze cim je nizsia hodnota tym viac vysok zostava po stiahnuti volume?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 05. Február , 2015, 08:51:05 » |
|
... Plati ze cim je nizsia hodnota tym viac vysok zostava po stiahnuti volume?
Naopak, čím vyššia kapacita, tým viac výšok prejde (defacto sa zníži hraničná frekvencia, od ktorej sa budú pridávať).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 05. Február , 2015, 09:51:45 » |
|
Chcem sa spytat ake hodnoty treble bleedov davate a ci davate aj kondik aj rezistor, alebo len kondik, vsade pisu inak a popravde neviem aky je rozdiel v jednom a druhom pripade. Plati ze cim je nizsia hodnota tym viac vysok zostava po stiahnuti volume?
O tom by sme ti s Jankom vedeli rozpravat. Naskusali sme sa x potakov, kondikov a treble bleedov... Uz ani sam neviem, co mam v gitare.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 05. Február , 2015, 13:37:52 » |
|
O tom by sme ti s Jankom vedeli rozpravat. Naskusali sme sa x potakov, kondikov a treble bleedov... Uz ani sam neviem, co mam v gitare. Tak je to, bohužiaľ neexistuje optimálna hodnota, mení sa s kapacitou káblu, vstupnou impedanciou zosíka a s uhlom otočenia volume poťáku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 05. Február , 2015, 17:15:40 » |
|
Tak je to, bohužiaľ neexistuje optimálna hodnota, mení sa s kapacitou káblu, vstupnou impedanciou zosíka a s uhlom otočenia volume poťáku.
Praveze sme nasli. Ja som dlho riesil vselico mozne, co sa tyka potakov na gitare. Hlavne tie vysky, potom drahu Tone potaku, atd... rozne kondiky, atd...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 09. Február , 2015, 14:00:38 » |
|
ake hodnoty treble bleedov...
Ja davam 220 - 680pF, ale mam v gitarach buffre, takze celkovo nestracam tolko vysok. Cim vacsi kondik, tym viac prepustas vysok, ale hranica sa posuva smerom k stredom. A cim mensi kondik, tym sa hipass posuva vyssie, ale celkovo tam tych vysok tym padom ostava menej. Skus napr. 330p - 1n podla chuti a potom pripadne mozes ucinnost toho kondiku zmiernit tak, ze s nim das do serie odpor 100 - 220k.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
|