Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
07. November , 2024, 11:16:43
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: potenciometre  (Prečítané 50853 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #75 kedy: 09. Február , 2015, 19:52:07 »

... mam v gitarach buffre, takze celkovo nestracam tolko vysok...
Keď máš buffre, nemal by si vôbec strácať výšky, na to predsa buffre sú. Ale keď dáš kondík cez volume, ešte ich pridáš.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #76 kedy: 11. Február , 2015, 17:41:05 »

No ved ano.  Ked stiahnem vol na gitare, tak sa to nezamumle, ale naopak, je to cvengavejsie.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #77 kedy: 12. Február , 2015, 06:47:00 »

Ja som o tomto písal raz, ale vysmiali ma tu. Blackmore má v gitare zabudovanu nejakú srandu (a just to napíšem - za 300 dolárov) a robí mu to to, že keď uberie volume na gitare na 1 z10 tak mu tam zostáva tá čistota a brilantnost ako pri 10.

Volá sa to MTC a vyrába mu to Jonh "Dawk" Stillwell. Na Yt je kopa porovnavaciek plus jeho stránka a fórum.
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 12. Február , 2015, 13:13:19 »

Ja som o tomto písal raz, ale vysmiali ma tu. Blackmore má v gitare zabudovanu nejakú srandu (a just to napíšem - za 300 dolárov) a robí mu to to, že keď uberie volume na gitare na 1 z10 tak mu tam zostáva tá čistota a brilantnost ako pri 10.

Volá sa to MTC a vyrába mu to Jonh "Dawk" Stillwell. Na Yt je kopa porovnavaciek plus jeho stránka a fórum.
Vyzerá to byť obyčajný buffer a ten kondík cez volume, možno trochu viac (kondík a cievka).
Trochu mi uniká význam zariadenia: Chceš zmenu farby iba pri ubraní volume a vždy, keď uberieš volume?
Lebo ja by som chcel zmenu, kedy ja chcem...
Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #79 kedy: 12. Február , 2015, 14:46:21 »

Vyzerá to byť obyčajný buffer a ten kondík cez volume, možno trochu viac (kondík a cievka).
Trochu mi uniká význam zariadenia: Chceš zmenu farby iba pri ubraní volume a vždy, keď uberieš volume?
Lebo ja by som chcel zmenu, kedy ja chcem...
tak ja len na základe toho čo blackmore hovoril - nikdy nepoužíval stredovy snimac a ani "tone" potaky. Keď potreboval stisit na tichšie pasáže hlasitost, tak sa mu zahuhlaval zvuk. Preto mu ten dawk spravil to, že aj pri nízkej hlasitosti nástroja mu to hra čisto ako keby to mal na maxime.
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #80 kedy: 12. Február , 2015, 16:07:52 »

Za 300 dolarov  Bavím sa skvele  Ano, smiech.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #81 kedy: 12. Február , 2015, 16:08:46 »

Dal som 1nF a 120k paralelne, je to v poradecku, tak ako som chcel. cena 10 centov  Žmurk
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #82 kedy: 12. Február , 2015, 20:54:06 »

Dal som 1nF a 120k paralelne, je to v poradecku, tak ako som chcel. cena 10 centov  Žmurk
Domnievam sa, že aj ten odpor môžeš vyhodiť, on iba trochu mení závislosť hlasitosti na pootočení potenciometra. Čiže keď ho pridávaš a odoberáš, mení sa trochu hlasitosť.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #83 kedy: 16. Február , 2015, 11:41:05 »

Bez odporu bol zvuk po stiseni na gitare tensi, trochu taky stredovy. S odporom je to ako ked uberam volume na ampe a pri skresleni ako key som uberal gail, ide to super.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #84 kedy: 17. Február , 2015, 17:16:35 »

Ten odpor je lepsi v serii s tym kondikom, lebo takto si z log potiku robis takmer linearny.
Zaznamenané

Xeon_SK
nováčik
*
Príspevkov: 39

« Odpoveď #85 kedy: 03. Máj , 2015, 16:26:26 »

Nazdar,
chcel by som sa opýtať aké hodnoty potenciometrov sú správne pre kópiu Precision Bass od SX? Teraz tam mám mechanicky mizerné potenciometre 500 kOhm/B pre hlasitosť a 500 kOhm/A pre tónovú clonu. Iné zdroje uvádzajú aj hodnoty 250 kOhm obidva A.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #86 kedy: 03. Máj , 2015, 21:46:39 »

Nazdar,
chcel by som sa opýtať aké hodnoty potenciometrov sú správne pre kópiu Precision Bass od SX? Teraz tam mám mechanicky mizerné potenciometre 500 kOhm/B pre hlasitosť a 500 kOhm/A pre tónovú clonu. Iné zdroje uvádzajú aj hodnoty 250 kOhm obidva A.
Máš to viacmenej jedno, orig. Fender sú tuším 250.
A obidva majú byť logaritmické.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #87 kedy: 04. Máj , 2015, 12:54:18 »

Je to jedno ci 250 ci 500, nebude to takmer nijako postrehnutelne. Logaritmicky na vol je perfektny pre skresleny zvuk, ale na cisty je zase lepsi linear a kedze sa jedna o basu, tak asi skor ten linear.
Zaznamenané

Xeon_SK
nováčik
*
Príspevkov: 39

« Odpoveď #88 kedy: 05. Máj , 2015, 14:02:53 »

Ešte by som sa rád opýtal na spôsob zapojenia snímača. Normálne sa uvádza biely vodič na potenciometer a blackový na zem. V mojej gitare to bolo naopak. Má polarita v tomto prípade nejaký význam?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #89 kedy: 05. Máj , 2015, 14:16:54 »

Ešte by som sa rád opýtal na spôsob zapojenia snímača. Normálne sa uvádza biely vodič na potenciometer a blackový na zem. V mojej gitare to bolo naopak. Má polarita v tomto prípade nejaký význam?
uzemňujú sa väčšinou vonkajšie závity na snímačoch (aj na trafákoch), lebo tvoria vlastne tienenie. Ak vidíš, ktorý káblik ide zvonku a ktorý zvnútra cievky, tak ...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 23 otázok.