janci89
náhodný pocestný
Príspevkov: 88
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 10. Máj , 2015, 19:02:00 » |
|
aké máte skúsenosti s čístením a premazaním potenciometrov wd 40-kou ? Používa to niekto ? Lebo som čítal že je to na potenciometre nevhodné môže to rozožrať uhlíkovú odporovú vrstvu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 10. Máj , 2015, 19:31:10 » |
|
aké máte skúsenosti s čístením a premazaním potenciometrov wd 40-kou ? Používa to niekto ? Lebo som čítal že je to na potenciometre nevhodné môže to rozožrať uhlíkovú odporovú vrstvu.
WD-40 nikdy - to je olej a potenciometre treba naopak odmastiť (už sa to tu niekde riešilo). Treba niečo na báze alkoholu, napr kontox, alebo Diavu - leštičku na nábytok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 10. Máj , 2015, 19:46:49 » |
|
Presne, Kontox je na to idealny.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
janci89
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 10. Máj , 2015, 19:52:03 » |
|
a môžu sa wd40-kou potenciometre pokaziť ? alebo je to len o tom že budu naberať prach keď budu mastné? A aké sa používajú v starých gitarách drôtové alebo vrstvové uhlíkové ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 10. Máj , 2015, 20:06:10 » |
|
WD40 ojebava tym, ze smrdi takmer totozne, ako Kontox a ma velmi podobne mazacie schopnosti (cize ked nieso skripe, vzrga a nechce sa hybat)... ale na odpraskanie praskajucich potenciometrov urcite nefunguje.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 11. Máj , 2015, 08:41:12 » |
|
a môžu sa wd40-kou potenciometre pokaziť ? alebo je to len o tom že budu naberať prach keď budu mastné? A aké sa používajú v starých gitarách drôtové alebo vrstvové uhlíkové ?
Budú naberať prach, a keďže je ten olej nevodivý, môžu potencimeter ešte viac pokaziť. Vo všetkých prístrojoch vrstvové, drôtové sú iba špeciálne s malým odporom a veľkým výkonom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 12. Máj , 2015, 11:21:00 » |
|
Ja som si v GMku kupil nake dva spreje na potaky . Jeden co pucuje a druhy co konzervuje, rozchodil som snimi aj stare potaky ze smetliska S tym mastenim mam praveze taku skusenonost, ze ked som este v STVcke opravoval pulty ,tak som na skrkajuce potaky pouzil na odmastnenie benzin a potom diavu na namastenie Najskôr som to benzinom poriadne vydrhol a potom diavou popretieral a vytrel do sucha. Potaky potom vydrzali dalsich XY rokov. Tuto metodu som prevzal od stareho kolegu ,ktory este hraval zo Žbirkom a takto opravoval potaky v aparatoch cely zivot a mal snou asi najlepsie skusenosti, no popravde, potaky kde sa neda dostat ku drahe som streknul sprejom. Inak ,na potaky som mal aj od STUDERa dve take vodicky , jedna co pucovala a druhou to trebalo nakonzervovat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 12. Máj , 2015, 12:02:39 » |
|
... od stareho kolegu, ktory este hraval zo Žbirkom...
O.T: nebol to Ondrej Majerník?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 12. Máj , 2015, 12:05:33 » |
|
... okrem ineho moj sused hned oproti... skvely chlap to byval... (tiez O.T. )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 12. Máj , 2015, 12:46:16 » |
|
... bol to nebohy Miki Güirtler.
|
|
« Posledná zmena: 12. Máj , 2015, 12:49:41 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
janci89
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 16. Máj , 2015, 15:21:08 » |
|
ja mam problém s gitarou. Vrčí/šumí a v prípade že sa dotknem kobylky prípadne niečoho kovového na gitare prestane to. Takže som hneď začal multimetrom merať kde je zle uzemnená a nenašiel som žiadny problém. Akurát dodám že niesom elektrikár takže nerozumiem ako potenciomentre fungujú lebo som si všimol nasledovnú vec. Keď stiahnem potenciometer tone na nulu tak šum prestane.
|
|
« Posledná zmena: 16. Máj , 2015, 21:50:18 od janci89 »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 16. Máj , 2015, 15:31:39 » |
|
kazda gitara viac ci menej sumi a vrci, je to vlastnost. jednocievkove snimace vrcia viac, ale aj dvojcievkove mozu vrcat. dokonca som uz menil neznackove snimace co nevrcali za znackove, co vrcali a inak cela elektrika v gitare bola rovnaka.
to, ze to prestane ked sa dotknes kobyly a strun je normalne. vsak ked hras, tak to dotykom zemnis a nic nevrci, ked nehras, stiahnes potenciometer.
myslim, ze nemas co riesit. samozrejme zalezi od miery, ako velmi to vrci, ale to z internetoveho prispevky asi nerozozname...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
janci89
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 16. Máj , 2015, 15:41:58 » |
|
mam doma okrem tejto este 2 elektricke gitary aj tie to robia ale v tak slabej miere ze to skoro vobec neni pocut. Tu to je pocut aj na cistom kanaly a ked zapnem skresleny tak sa mi zda ze to vrci az prilis ked sa dotknem kobylky klesne to o polovicu. Okrem toho ze sumi pocut tam este rozne pazvuky pukanie atd.. Mozno to je ale pri 30 rocnej gitare normalne skusim ukazat niekomu kto ma viac skusenosti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 20. Máj , 2015, 12:30:13 » |
|
Neviete poradit kde kupim u nas biele chicken knobs? So skrutkou.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 20. Máj , 2015, 12:41:10 » |
|
Neviete poradit kde kupim u nas biele chicken knobs? So skrutkou.
v hydinarni cifer?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|