Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 08:10:34
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: vyska strun/prehnutie krku  (Prečítané 11727 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #15 kedy: 12. Máj , 2005, 10:51:44 »

dr.karpthorky - boli tam dvaja, jedneho si pamatam ako seriozneho zvukara volal sa Kmet myslim a ten co to poradil bol taky silnejsi chalan, asi basak a na meno si nespomeniem, ale chodia mi po rozume prezyvky ako ""grizli"" alebo ""sanco"" .... bolo to davno asi cca 2002, fakt neviem....
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 12. Máj , 2005, 20:07:31 »

Nez kadejake pripravky za vela penazi, uplne staci handricka+klasicka alkoholova okena za 19,50- Sk. Ak sa nepodari zohnat alkoholovu okenu, liter denaturovaneho liehu stoji 60,- Sk a vydrzi do konca zivota... Gitarove struny nema zmysel varit v slanej vode, lebo okrem toho, ze su zamastene, su vacsinou aj domackane a maju problemy aj s ladenim. Takze vysledny efekt je na 1/2 dna stipku zvonivejsi zvuk. U basovych strun je to ine, su ovela hrubsie a mechanicke vymackanie sa pri nich neprejavi hned tak drasticky, ako pri gitarovych, takze vyvarenim trochu este oziju. Ale inak su to metody tak este zo socializmu, kedy bol problem vobec zohnat nove struny, nieto si este vyberat znacku a typ...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #17 kedy: 12. Máj , 2005, 23:44:41 »

U basových strún je to hlavne problém cenový, keď chce mať basák zvonivé struny, musí ich tiež vymienať každé 2 mesiace (počas nich samozrejme čistiť), keď ich 2x vyperie, vydržia tak polroka a ušetrí 2000,-. Na nahrávanie by som ale predsa len dal nové, tak znejú najlepšie.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #18 kedy: 12. Máj , 2005, 23:48:09 »

Ešte k tomu liehu - ten predsa len je dosť cítiť pri čistení, párkrát som to aj tak riešil, smradu bolo hodne a bolo to aj na gitare (base) cítiť potom. Ale mať pri sebe malú flaštičku, ako je aj ten Dunlop, ktorý dokonca aj príjemne vonia, pritom je dosť lacný a čistí dobre, je fajn. :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 13. Máj , 2005, 00:34:36 »

Citácia
Originally posted by Pitu ...ten predsa len je dosť cítiť pri čistení, párkrát som to aj tak riešil, smradu bolo hodne...
Fajnovka :)
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #20 kedy: 13. Máj , 2005, 06:34:31 »

.... ja som sa to pustil iba raz cistit, to som nemal ziadny priem. lieh a tak som pouzil slivovicu(lebo ta sa zeano najde vzdy)... vonalo to uplne super, ale nejak sa to lepilo, takze som struny aj tak musel kupit.... vrelo odporucam vyskusat, clovek sa pri tom fakt dobre zabavi... ... no rastis pozeram, ze tebe to dnes ale svedci :) (...reakcia na avatar...)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #21 kedy: 13. Máj , 2005, 13:05:29 »

A spomenul som si, ze som mal este jeden problem po ""vareni strun"". Neladili oktavy a celkovo bola horsia intonacia nastroja. to Frakos: na ""grizli"" som sa pekne pobavil, nic v zlom. Prezyvaju ho Sanches. Si myslim, ze Kmeto bol v polovici 90-tych rokov v pohode zvukar. Teraz na to pekne sere. Raz v studiu sme nemali cistiaci pripravok, tak sme struny na base cistili tiez slivovicou. Prijemna vonavka do studia. :)
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #22 kedy: 14. Máj , 2005, 08:28:11 »

guitman: ja som uz basak, gitarku mam iba ako spestrenie, ako srandicku.. ale casom sa to zase vymeni, budem gitarista.. momentalne v kapele treba basaka, takze nieje co riesit. struny som prevaral tiez, ale v octovej vode. tym, ze ich prevaris, sice z nich odstranis necistoty, ale odstranis aj ochranne povrchy, ktore zabranuju korozii, konzervuju struny, takze ti potom nevydrzia dlho. ja som skusal. preveril som, vydrzali tyzden, prevaril som znova, vydrzali den, prevaril som este raz, vydrzali skladbu :)
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #23 kedy: 19. Máj , 2005, 08:40:36 »

ja struny prevaram v jarovej vore a bublinkova potopa je pravidelne.slanu som skusal ale mal som divny pocit z povrchu strun aky sa po tom prevareni spravil. mam fast fret ale ten uz dlho nepouzivam- vzdy ked som ho dal po hrani na vyprate struny tak vyrazne klesla plechovost zvuku ako ked som ho tam nedal. pravda ale je ze potom si tie struny drzali relativne dobry vyraz dlhsie ako ked na nich nebol fast fret.zvonili sice trocha dlhsie ale velmi rychlo sa potom zasrali kedze na nich nebol ten FF povlak.
Zaznamenané

o-yep sro
Hosť
« Odpoveď #24 kedy: 24. Máj , 2005, 21:52:09 »

No ja som tiez skusal prevarat basove struny v octovej vode a bol som prekvapeny aky mali potom plecheny zvuk, ale vydrzalo to tak dva-tri tyzdne hrania. Viac krat prevarat som ich neskusal, takze neviem ci po viacerych ""prepratiach"" sa tato doba skracuje...tolko moje skusenosti:)
Zaznamenané
Golev
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #25 kedy: 08. Január , 2006, 16:38:10 »

mam taky problem....mam na base natiahnute nove struny a strasne sa mi ohol krk...skusal som to vyrovnat dotiahnutim skrutky ,ale už je dotiahnuta na maximum a stale je prehnuty.....co sa s tym da este robit&Huh!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 08. Január , 2006, 16:49:37 »

Jak dotiahnuta na maximum ? Akoze koniec zavitov alebo ide iba velmi tazko ? Koniec zavitov sa len tak nevidi - to by bol tazky pruser takyto nastroj... Je to fakt tym ?
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #27 kedy: 08. Január , 2006, 18:24:41 »

skus vykrutit srobu, dat tam zopar podloziek a znova dotiahnut. Mohlo by to pomoct.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #28 kedy: 09. Január , 2006, 16:30:42 »

A skus srob dotiahnut, ked tam nebudu struny. Mozno to ide tak velmi tazko prave pnutim.
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #29 kedy: 09. Január , 2006, 17:03:47 »

Ja som mal presne taky isty problem s krkom na JB a nerozchodil som to. Myslel som ze koniec zavitu, tak som pridal podložky. a sroba sla dotiahnut po urcitu polohu a dost. Keby som to bol dalej dotahoval tak utrhnem daco. Nepomahalo to ani ked boli struny uvolnene. Jednoducho bolo nutne vymenit krk. Preto som myslel ak je koniec zavitu tak podložky. Držim palce aby si mal väčšie šťastie
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.116 sekund, 23 otázok.