dave1979
|
|
« kedy: 27. December , 2006, 21:04:26 » |
|
moja prva nahravka v cubase/gr2....je to len solo improvizacia zahrana na prvy pokus takze nic moc..nemal som cas stoho urobit skladbu alebo aspon prerobit solo kedze miestami je to falosne:laugh: http://gitaristi.sk/components/com_simpleboard/uploaded/files/solo1.mp3
|
|
« Posledná zmena: 09. Január , 2007, 13:52:48 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 27. December , 2006, 22:12:58 » |
|
Rytmicka gitara ma strasne metalzone zvuk, solova je prehalovana, az nerozumiet, co hras. Diala sa tam aj nejaka jednoducha, ale pekna harmonia, celkovy dojem kazila intonacii a tie zvuky gitar.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 27. December , 2006, 22:13:28 » |
|
dave1979 napísal:Dave:mal by si si uvedomit,e prezentacia je doleita/aj ked len na fore/ a treba sa snazit,aby bola čo najlepia/v ramci monosti/.Sam priznava,\"nič moc,je to falone\".Tak si sa s tym mal ete pohrat a ked to bude ako tak vypadat,potom to sem capnut.Takto tako moe čakat pozitivne hodnotenie.
|
|
« Posledná zmena: 09. Január , 2007, 15:14:56 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 27. December , 2006, 22:15:11 » |
|
vlado hudec fuuu...tak toto bolo ako motorova pila,kombinovana s cinkularom,vysokooackovou frezou a rozzurenym rojom vciel som skoro o usi prisiel )...tebe sa ten zvuk akoze paci? inak hrat vies celkom fajn,aj ked vela sa z toho pocut neda. Inak,keby si ma superit v ozivovani mrtvych,tak s tymto kludne porazis aj Jezisa Krista )...najdolezitejsie pri nahravani je nastavit si dobry zvuk. To je zaklad.
dave1979 no zvuk urcite neni dobry...nenahravam dlho do pc a hovorim nemohol som to prerobit..mam pokazenu gitku....inak mne to nehra az tak zle na sylnych reprakoch len ked si to pustim na tych malych sustakoch k pc
vlado hudec ja som to pocuval na sluchadlach a skoro som sok chytil
don corleone Po skúsenosti s trashmasterovým debutom už pri sluchátkach dávam volume na začiatku automaticky na minimum
ujo jolana Moc by som to k trasmmasterovy neprirovnaval Ja som uz par ukazok vlastnej tvorby dave-a pocul ,takze viem,ze ma skvele sola.Viem ze uz tu rozoberal problemy co ma s gitarou,nahravanim a zvukovou co zakupil.No nic treba sa pohrat s tou vybvou co mas dat to dokopy poriadne a urcite sa dockame riadnej pecky,ze padneme do kolien
hangar_18 zvuk je otrasny napad je pekny ale nemusis hned rychlo uploadovat, radsej pockat-nacvicit a nastavit zvukovku
Naposledy upravil martinlm, : 27.12.2006 2006 22:15
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 27. December , 2006, 23:35:21 » |
|
Dave, zvuk je priamo pekelny.. B) takto si predstavujem zvuk snimaca \"Humbucker from hell..\" ale nieje to az take tragicke. Mne sa to celkom pacilo.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 27. December , 2006, 23:57:21 » |
|
Podkladovu gitaru mas jednoitu rovno v strede. Solovu gitaru mas tiez rovno v strede s pekelnym delayom do oboch stran L / R a na tom este kybel reverbu. Zvuk je potom strasne rozmazany a necitatelny. Pritom v naznakoch to vyzera, ze tam hras celkom dobre veci. Moja rada zneje: Nahraj podkladovu gitaru 2x na seba to iste a daj to do stran L / R. V strede Ti tym padom zostane krasne miesto pre solo a vsetko bude pekne v stereobaze lokalizovatelne a ovela citatelnejsie. Ja viem, ze delay a reverb su efekty, ktore radi zvadzaju k prehananiu. Preto to treba mat stale na mysli a pracovat s nimi nanajvys uvazene. VZDY je lepsie menej reverbu / delayu, ako viac, nech Ti kto chce co chce rozprava. Zvuk gitary naozaj pripomina lacnu slapku. V Guitar Rigu ide nakrutit urcite aj lepsi zvuk, ale to uz je asi na Tvojom vkuse. Pohraj sa, daj si nacas a priprav dalsiu ukazku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 28. December , 2006, 00:17:51 » |
|
ok rastis....ked budem nahravat nieco druhe skusim to nahrat ako si napisal....no som sa stym moc nehral...len nacapal 2 gitary narychlo a hotovo....no to vim ze delayu je tam trosku viac:) nabuduce trosku uberem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 28. December , 2006, 00:35:10 » |
|
delay/reverb vyniknú viac pri pomalých, doznievajúcich tónoch... keď to nacpeš na rýchle rockové sólo, tak to len pokazíš.
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
matolf
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 28. December , 2006, 00:46:06 » |
|
no mne to pripadalo dost bez napadu ale mozno to bolo len zvukom. skus dat cosi akusticke pomale
|
|
|
Zaznamenané
|
dal by som si palacinky
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 28. December , 2006, 00:58:49 » |
|
Je to taký guláš, že sa to nedá počúvať. Ako písali ostatní - menej reverbu a delayu, lepší zvuk a hlavne viac nápadu. Budem z toho múdrejší po ďalšej ukážke.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 31. December , 2006, 15:14:31 » |
|
tu je dalsia ukazka...nahral som to bez tych efektov ako ste mi radili...kedze zvukovka este neni v poriadku takze sem tam to stale praska a sumi:laugh: ..takze to prosim berte z rezervou..trosku som to pozmenil ale zaklad ostal ten isty http://gitaristi.sk/components/com_simpleboard/uploaded/files/DRIVER666.mp3
|
|
« Posledná zmena: 09. Január , 2007, 13:53:16 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 31. December , 2006, 15:37:23 » |
|
Preco si tie podkladove akordy nahral s takym zaseknutim? Nestihal si to prechytit, alebo je to naschval? Lebo nezda sa mi, ze by to bolo naschval Hral by som tam ine a pomalsie vibrato. A celkovo pozor na intonaciu. Rytmicke gitary si mohol dat nejako do stran a solovu do stredu, aby z toho nebol gulas, co ku koncu je
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dave1979
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 31. December , 2006, 15:48:31 » |
|
no jo trosku som sa vtom intre zasekol...pretoze som nikdy nehraval vybrnkavacky.. :woohoo: ..rytmicke gitari som dal kazdu na inu stranu tak neviem...ked je to gulas zrejme musim nasebe este zapracovat:(
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proton
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 01. Január , 2007, 18:08:44 » |
|
hmm..tu vyniklo to,co bolo v predchadzajucej ukazke skryte..treba hodne zapracovat na rytme a intonacii
|
|
|
Zaznamenané
|
the hourglass is never right side up...
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 01. Január , 2007, 20:12:47 » |
|
Je fajn, že sa snažíš hrať rýchlo, alo čo z toho, keď rytmus a prednes s tebou nie sú zatiaľ kamaráti. Už ten úvod pokazil akýkoľvek ďalší možný dobrý dojem z nahrávky, aj keď ani ďalšie pasáže neboli nijako presvedčivé. V prvom rade sa nauč zahrať poriadne ten doprovod, takto je to naozaj galiba. Keď nie je poriadne a presne zahratý doprovod, ťažko sa do toho trafíš rytmicky aj so sólom, takže jedine, čo môžeš robiť je hrať všelijaké nezmyselné behy bez rytmu a nezachráni to ani ukážka nacvičených jednoduchých príklepových rozkladov. Takže ešte raz a postupne. Najprv si daj záležať na poriadnom nacvičení doprovodu. Každý akord vybrnkávaj hodiny s metronómom dokola, nech to ide presne a pekne to zneje. Potom sa pusti do nacvičenia sóla a trénuj si improvizáciu do toho podkladu. A potom nahraj ďalšiu verziu, ale daj si aspoň mesiac na cvičenie.
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2007, 02:24:53 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|