Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 10:12:43
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zvuková karta  (Prečítané 26883 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 31. December , 2005, 12:56:18 »

Na SB live ide MIDI cez gameport, da sa kupit taky kabel ze gameport/patkolik na MIDI. Audigy bude asi taka ista v tomto.

win2k a winXP su velmi podobne, winXP je novsi a ma modernejsi design. win2k sa podoba designom na win98, ale to je vsetko, co maju spolocne. win2k a winXP su co do funkcnosti a spolahlivosti uplne totozne, s tym, ze winXP je ovela narocnejsi na hardware, hlavne ta nezmyselna farebna bublinlova grafika zere vela pamate. Takze prevadzkovat winXP na starom pocitaci je fakt blbost. Okrem toho su winXP starsne premudrele a furt cloveka otravuju nejakymi pripomienkami, vystrahami a perfektnymi napadmi - ale toto uz je asi dost subjektivne :) .
Zaznamenané
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #31 kedy: 16. Január , 2006, 14:27:21 »

Presne tak, pre muzikantske aplikacie je vacsinou lepsie mat WIN2Kz SP4.

WIN XP, je par uprav ako trosku zrychlit system.

Ak vela pracujes na compe (nahravas a mazes subory), treba tak raz za tyzden / 2 tyzdne prebehnut HDD defragmentom.

Tu je jedna uprava co moze niekedy pomoct:
V Start menu klikni \"My Computer\" (Moj pocitac) pravym tlacitkom mysi.
Vyber \"Properties\" (Vlastnosti))
Vyskoci tabulka \"System properties\" (Vlastnosti systemu))
Vyber  \" Advanced\" (Pokrocile ?)
Pod Performance (Huh! hned prva polozka) vyber \"Setting\" (nastavenie)
Zaskrtni \"Adjust for best performance \" (NAstav na najlepsi vykon)
OK na obidve tabulky.

V zatvorke davam co by malo byt v slovenskom WinXP, ja ho nemam tak mi to niekto opravte / doplnte.

Mr. Lado - Ja mam doma v desktope Audigy 2 ZS, MIDI nepouzivam ale myslim ze je to ako uviedol Rastis, je to cez nejaky konektor. Ak to je este aktualne mozem sa pozriet.

Naposledy upravil max, : 16.01.2006 o 14:27
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #32 kedy: 16. Január , 2006, 15:00:20 »

max
Presne o tej zvukovke uvazujem len ju nevidim dobre detailne zda sa mi ten midi port nejaky uzky..  ako mam ja kabel . Teraz neviem ci sa da kupit aj iny kabel alebo je to rovnake len sa mi to zda mensie.Chcem preistalovat win len kua nikto na blizku nema poriadny win vzdy ma to nejake chyby..XChcem tu zvukovku dufam ze to uz pojde bez problemov.
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #33 kedy: 16. Január , 2006, 15:16:11 »

Mr. Lado - vecer pozriem a napisem.
Ja cez nu hravam na gitaru, Guitar Rig 2 standalone. Plus tam mam este kadejake ine softwary ale tie pouzivam sporadicky alebo vobec.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 16. Január , 2006, 15:34:43 »

Mr.Lado napísal:
Citácia
...Chcem preistalovat win len kua nikto na blizku nema poriadny win vzdy ma to nejake chyby....

Ono bude skorej chyba v tom, co to instaluje alebo v nevhodnej konfiguracii PC. Minimalne posledne dve verzie (win2k, winXP) spolahlivo funguju na nekonecnych spustach audio PC...

Inak akurat pozeram u Creative na tu kartu a ma to ten isty gameport, co SB live a pisu tam, ze cez to ide aj MIDI.

max napísal:
Citácia
Mr. Lado - vecer pozriem a napisem.
Ja cez nu hravam na gitaru, Guitar Rig 2 standalone. Plus tam mam este kadejake ine softwary ale tie pouzivam sporadicky alebo vobec.

Na stranke pisu, ze to ma ASIO driver a funguje s latenciou 2 ms. Je to pravda ? Zaroven pisu, ze to podoruje s tymto ASIO playback and recording at 16-bit/48kHz. Co potom znamenaju tie 24-bitove prevodniky u celej rady Audigy, s ktorymi sa Creative tak hrdi ? Vsak potom mi z toho vychadza, ze sa jedna stale iba o predrazenu SB live, ku ktorej trebalo na latenciu 2 ms KX drivery - nic ine... Nejaky obcur Ja som čert.. .
Zaznamenané
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #35 kedy: 16. Január , 2006, 15:46:49 »

rastis
samozrejme ze nie som genius ale pochopim kedy je zly win a polke instalacie mi proste vypise chybajuce subory alebo vlozte disk z nazvom win Xp .. nie sme vsetci taky genialny ako ty rastis.
To je jejedno s tym si poradim.
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #36 kedy: 16. Január , 2006, 15:57:00 »

Vecer si musim obcerstvit detaily a napisem podrobnosti. ASIO driver ma svoj  a nerobi problemy vecer otestujem po ake nastavenie latencie a bufferov slape.
Ja som ju kupil minuly rok ale nebol to najlepsi tah, par veci ma nasieralo, na niektore som si bud zvykol alebo trochu upravil.

Dnes by som asi tiez hladal nieco ineho M Audio alebo snad lasnejsie Echo Indigo na ktore som cital vela chvaly.
 Hlavne je ze to nebol prakticky ziadny pokrok oproti onboard zvukovke z univerzalnym ASIO driverom alebo inej onboard ktoru mam na laptope.
Kupil som k nej aj Creative repraky 2+1 (subwoofer) a ako prve ma nastvalo ze nemaju ani poriadnu podporu svojho vlastneho vyrobku. Pra nastavovani urovni kanalov softvarom od karty subwoofer nevidi, ale to je len taky detail.
Na druhu stranu tie repraky hraju slusne, na taku velkost som bol prekvapeny.

Ale co, karta ma nestala vela a na to moje brnkanie, az az, ale pre kazdeho kdo chce nieco lepsieho proti onboard by som doporucil pozriet inde.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 16. Január , 2006, 16:01:04 »

Mr.Lado napísal:
Citácia
rastis
samozrejme ze nie som genius ale pochopim kedy je zly win a polke instalacie mi proste vypise chybajuce subory alebo vlozte disk z nazvom win Xp .. nie sme vsetci taky genialny ako ty rastis.
To je jejedno s tym si poradim.

Ooops - nejak sa nerozumieme. Mal som pocit, ze mas nejaky problem, asi som zle pochopil, v com spociva. Predsa len mi geniovia zijeme asi inde Žmurk. Mozno pouzivame originalne OS B) . Ne sorry - srandu si robim, len sa zbytocne neurazaj !
Zaznamenané
max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #38 kedy: 16. Január , 2006, 18:42:29 »

Tak uz som na to pozrel a par udajov.

MIDI sa pripojuje cez gameport ktory je  na zvlast pliesku a spojeny paskovym vodicom s kartou. Je to normalny Canon konector D-15 samica ako na inych zvukovych kartach.

Na desktope mam Intel Pentium Celeron 1.7 GHz a 256 MB RAM. Mam dva harddisky, z toho este  jeden deleny takze kvoli muzikantskym aplikaciam som si pridal k dvom OS (WinXP a W2K) este jeden WinXP, SP2.
Ten pouzivam len na muziku.

Nastavenie v Guitar Rigu :
Creative Asio, samplovanie 48000 (jedine ktore je s tymto driverom), latencia 2 ms

Ziadne pukance ani prerusenia, hra normalne, zataz procesora neprejde cez 40 %.
Samozrejme sumi, ale len s niektorymi efektami, ale to je neprisposobenym vstupom a dost zvukov  je v pohode.
Strcil som medzi gitaru a kartu D.I. Box, taky jednoduchy od Bespeco, znizil som tym sum.

Su tam este ine drivery ale bud nejdu alebo maju vysoku latenciu.

Pre porovnanie na laptope s onboard AC97 a univerzal ASIO driverom mam latenciu 3 ms (nizsie nejde) a v podstate stejny zvuk.
Zataz procesora neprejde cez 20 % ale tam mam lepsi processor.

Mr. Lado aleboaj iny. Nasiel som na CD manual k Audigy v cestine, mozem ho hodit sem alebo poslat. Je to jeden subor, (Windows help file)   A2ZS.chm, velkost 1.5 MB. Dajte vediet.

Existuje aj varianta karty Audigy 2 ZS platinum, drahsia a v podstate je to to iste lenb je tam extra panel. Ten sa montuje do cela pocitaca ako napr. CD a s po spojeni zo zvukovkou su na nom konektory. Je tam uz Jack.6.3 a normalne
MIDI IN / OUT. Viacej je vidiet v tom manualy.

Tieto panely som videl v nejakom inzerate ako vypredaj za facku a blbbec som nezareagoval. Ale kupit len kvoli tomu ovela drahsiu Platinum sa neoplati.

Este som zabudol ze je tam (na karte) FireWire IEEE 1394 ako bonus.

Naposledy upravil max, : 16.01.2006 o 18:50
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #39 kedy: 16. Január , 2006, 18:46:42 »

rastis napísal:
Citácia

Na stranke pisu, ze to ma ASIO driver a funguje s latenciou 2 ms. Je to pravda ? Zaroven pisu, ze to podoruje s tymto ASIO playback and recording at 16-bit/48kHz. Co potom znamenaju tie 24-bitove prevodniky u celej rady Audigy, s ktorymi sa Creative tak hrdi ? Vsak potom mi z toho vychadza, ze sa jedna stale iba o predrazenu SB live, ku ktorej trebalo na latenciu 2 ms KX drivery - nic ine... Nejaky obcur Ja som čert.. .

SB Live nepoznam ale myslim si ze nie si daleko od pravdy, nakoniec Creative ma svoju povest v odrbavani.
SB Live bola ISA nie ? V tom pripade je Audigy aspon PCI takze rychlejsia.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #40 kedy: 16. Január , 2006, 18:56:04 »

Priatelia, budem trochu OT, ale nedá mi to..neviem, kde inde by som sa na toto mal spýtať.

Nahrávam do softu Adobe Audition. Do jednej stopy som si dal MIDI doprovod pripravený v Guitar Pro. Do druhej som nahrával gitaru snímanú mikrákom z komba, bez realtime pluginov. Stávalo sa, že playback sekal občas. Vo výslednej nahrávke bola potom gitara nerytmická.
Zvukovka je onboard v laptope. Komp je Athlon3700+, 2,4Ghz, 1GB RAM, WinXP+SP2 (originál). Plánujem aj tak kúpiť externú zvukovku (asi FW), ale aj tak...môže mi niekto povedať, čo spôsobuje to sekanie playbacku? Je to latencia?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #41 kedy: 16. Január , 2006, 18:56:19 »

Uz Live! bola PCI. Aj nejaky jej predchodca.
Zaznamenané

max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #42 kedy: 16. Január , 2006, 19:06:29 »

Altostratus : Aky tam mas driver ? Predpokladam ze ASIO. Skus sa pohrat s nastavenim, hlavne bufferov.

Pocitac mas vykonny, tam by problem nemal byt ale predsa len pozri pocas nahravania vo Windows Task Manageri zataz.

Ja mam asio driver odtialto
 http://www.asio4all.com/

Naposledy upravil max, : 16.01.2006 o 21:08
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 16. Január , 2006, 19:14:14 »

Altostratus - je to tak. Oni tie doskovky nie su moc stavane pre muzikantov. Skorej pustit mp3 a dost. Funkcia, ktoru potrebujes sa vola full duplex - sucasne nahravanie a prehravanie. Dnesne karty by to sice mali zvladat lavou zadnou, ale doskovky... Skus ten driver, co spomina Max. Alebo skus iny sekvencer. Tieto profi SW o hardware typu dpskovka nemaju paru, preto mozno viazne komunikacia tam :) . Odkial tahas MIDI ? Aj to moze byt potencialnym zdrojom problemu.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #44 kedy: 16. Január , 2006, 20:00:31 »

Rastis...diky moc.

Nie celkom rozumiem otazke, ze odkial taham MIDI...písal som, že som si ho urobil v Guitar Pro...nieje MIDI ako MIDI? (jeden riadok bicích a dva riadky klávesov v notách)
Ináč som robil také isté nahrávanie aj s bicími, ktoré som urobil vo fruity loops, to bolo mp3. Tam som nahral jednu beglajtovú gitaru a potom som skúšal dať dvojhlasnú melódiu a tam to už sekalo.

BTW, ďalšia otázka, ale teraz už úplne OT;)
KeĎ som do Adobe Audition natiahol biciu stopu z FL a pustil do nej metronóm, perfektne to sedelo. Keď som urobil to isté s MIDI stopou, metronóm bol úplne mimo. Má niekto nejaký tip, že prečo???
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.