Milos1
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 06. Január , 2007, 12:33:15 » |
|
ked chces tvrdy skresleny zvuk ... tak pozri aj JCM900 a su aj lacnejsie
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
Príspevkov: 63
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 06. Január , 2007, 12:36:45 » |
|
no a ked sklbim tento gain z marshallu + moj DS-1,alebo MT-2,moze s toho vyliest v pohode zvuk,nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
metalhead
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 06. Január , 2007, 12:41:54 » |
|
no tak sklbit jcm800 z MT2 to uz je co povedat to si mozes kupit MG-cko rovno
|
|
« Posledná zmena: 06. Január , 2007, 12:43:14 od metalhead »
|
Zaznamenané
|
I hate commercion
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 06. Január , 2007, 12:44:48 » |
|
no a ked sklbim tento gain z marshallu + moj DS-1,alebo MT-2,moze s toho vyliest v pohode zvuk,nie?
Zvuk v tej ukážke je v pohode. Je tam aj silnejší gain, než na aký som u JCM800 zvyknutý, takže ho ani nemusíš kaziť nijakými škatuľkami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 06. Január , 2007, 12:48:00 » |
|
pitu - boze konecne 1. co povedal nieco pozitivne......dakujem....a ako sa inac da este viac urobit skreslenie??teda myslim pocas samotneho robenia toho marshallu,pridanim dakej suciastky,alebo tak nejak...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 06. Január , 2007, 12:56:30 » |
|
Neodporucam kupovat lampovy aparat s tym, ze ho budes este dokrmovat tymi krabickami ako si spomenul. Ak chces velke skreslenie, neuvazuj vobec nad JCM800. Je skoda prznit si zvuk vseliakymi skatulkami, ak to nie je nevyhnutne.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 06. Január , 2007, 13:00:18 » |
|
progrocker - tak co mi odporucas?necham si poradit...chcel by som mat pekny skresleny zvuk...takze?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
Hosť
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 06. Január , 2007, 13:06:02 » |
|
Ahojte. Na úvod prajem všetkým všetko dobré do rocku 2007, hlavne veľa zdravia a pohody. K téme 2204. Mám hod doma, originál z 80.tich rockov, ak má niekto chuť, môže si ho vypočuť. Zhrniem to takto:
2204/2203 je rocková klasika, jeden z najlepších ampov. Keby som si mal vybrať 10 ampov na svete, bol by tam. Ten charakteristický zvuk JCM-800, ktorý môžete počuť dnes u skupiny KABÁT, voľakedy u TUBLATANKY, nedostanete z iného Marshallu. Plexi hrá úplne inak a väčšinou mám skúsenosť, že sa to každý snaží nejakou krabičkou priblížiť modernému zvuku a často mu to znie už ako JCM-900. JCM-800 stúpa stále na cene aj vo svete, čo je dôkazom, že gitaristi si tento amp dosť cenia. JCM-800 hrá inak. Keď niekto nevie hrať a nemá tón, je to dosť problematický amp. Vtedy odporúčam JCM-900. Clean kanál sa dá vytaviť do CRUNCH zvuku a LEAD naplno už slušne ťahá, ale tiež toho veľa neskryjete.
"pár" ľudí už od mňa kúpilo "pár" ampov a pri skúšaní som často videl že problém nie je v aparátoch, ale v prstoch :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 06. Január , 2007, 13:12:16 » |
|
RobG - takze ty ho mas a chvalis ho?ale ty hovoris o 2203/4,ale my sa bavime o 2205 - je medzi nimi daky zasadny rozdiel?ci ide len o to ze 05 je dvoj kanal a druhy nie?chcel by som si ho vypocut,nemozes mi dako poslat ukazku konktertne toho co mas ty doma?mozes cez ICQ,alebo mail? potancok3@post.sk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
Hosť
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 06. Január , 2007, 13:19:12 » |
|
Ahoj. 2205 je 2-kanál a má reverb, zvukovo je to na 80% to isté, akurát fajnšmekri sa zhodujú na tom, že 2204 má zvuk poctivejší, muzikálnejší. Pri 2205 som mal trochu pocit tranzistorovosti. 2204 dáva rockový crunch Nr.1. Ke´d zahráš akord, má to strašnú čistotu, nie je to pílka :-) Keď pridám TS-808 TUBESCREAMER, dám drive na minimum, tone niekde v strede a volume naplno, gain na 2204 dám na 3/4, uberiem výšky, stredy na polovicu, basy na plno, presence 1/3 tak je tam taký sound, že to netreba komentovať a to už je na bitku, keď niekto povie, že to hrá zle. Referenčný box Marshall 1936, gitara, nejaký Gibson Les Paul :-) Preoáč, ale v používaní PC som len používateľ, veľmi v tom nejdem, takže nechci odo mňa ICQ a pod. veci :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 06. Január , 2007, 13:25:45 » |
|
tak ako si to mozem vypocut?si vravel mozem ak chcem....nemas mi to ako poslat?velmi by som to chcel pocut,ked to tak chvalis....takze sa mozem pustit do skladania toho amp-u...??oplati sa,vravis?by som ho aj kupil,aj keby nebol v 100% stave,lenze nikto ho nepredava,tak ho musim pekne krasne spravit....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 06. Január , 2007, 13:26:14 » |
|
este sa chcem opytat ci sa dako da (pridanim dakej suciastky) pocas stavby toho amp-u zvysit agrasivita skreslenia...viete co myslim?ze ci sa tam da proste zakomponovat viac distortion ak hej ,tak ako?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
Hosť
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 06. Január , 2007, 13:30:46 » |
|
Predám Ti ho za 25000, je ako nový.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 06. Január , 2007, 13:35:39 » |
|
nemam tolko.....bohuzial......budem ho musiet poskladat....pocuj...no co s tou uzakou toho zvuku??mas mi to ako dorucit?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
Hosť
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 06. Január , 2007, 13:38:25 » |
|
Ahoj. Pri skladaní je trochu problém, že asi len ťažko sa Ti podarí zohnať originál trafo DRAKE a ostatné súčiastky. Lampy pri to nie sú problém. Ukážku-len si to prísť vypočuť ku mne :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|