Ondrej Potancok
nováčik
Príspevkov: 63
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 06. Január , 2007, 13:41:43 » |
|
preco je trafo problem???neda sa nieco take zohnat?ked tam nebude take ako je v marshalli tak to nebude tak hrat?nerozumiem....a to si mi ponukal ze 25 000,- tu 2204,alebo 2205?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 06. Január , 2007, 13:41:54 » |
|
... Keď niekto nevie hrať a nemá tón, je to dosť problematický amp. Vtedy odporúčam JCM-900....
Ja mam skorej pocit, ze JCM900 je v tomto este nevdacnejsia a este viacej z nej treba zvuk dolovat. ... "pár" ľudí už od mňa kúpilo "pár" ampov a pri skúšaní som často videl že problém nie je v aparátoch, ale v prstoch :-)
Svata pravda, preto tvrdim, ze nez sa naslepo pustat do vyrobi kopie, treba si to najprv osahat, ci je to to, co clovek naozaj hlada.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 06. Január , 2007, 13:43:02 » |
|
preco je trafo problem???neda sa nieco take zohnat?ked tam nebude take ako je v marshalli tak to nebude tak hrat?nerozumiem....a to si mi ponukal ze 25 000,- tu 2204,alebo 2205?
Trafaky su jedna z klucovych veci pri lampovych aparatoch, ktora ma velky podiel na vyslednom zvuku...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 06. Január , 2007, 13:46:57 » |
|
progrocker - tak co mi odporucas?necham si poradit...chcel by som mat pekny skresleny zvuk...takze?
Velmi vdacne sa v rukach spravaju aparaty Mesa Boogie klasickeho "markoveho" typu. Velmi vela zakladneho charakteru zvuku a skreslenia sa tam robi v preampe, ktoreho schema je notoricky znama a dokazatelne dobre poletovatelna aj z tunajsich suciastok. + nejaky standardny lampovy konec a mal by si mat zvuk jak lusk (ak teda naozaj dotyny letovac je tak zbehly, ako pises) bez akychkolvek kompromisov a dalsich krabiciek.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 06. Január , 2007, 13:47:23 » |
|
progrocker - tak co mi odporucas?necham si poradit...chcel by som mat pekny skresleny zvuk...takze?
A co tak Mesa Boogie Mark IIC+? Zvuk kapiel ako Metallica, Dream Theater.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
metalhead
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 06. Január , 2007, 13:49:23 » |
|
ak sa mozem opytat tak na akom ampe si hral doteraz ondrej?
|
|
|
Zaznamenané
|
I hate commercion
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 06. Január , 2007, 13:49:38 » |
|
hm...chalani...co myslite tym:"dolovat zvuk" ...dat tonom silu?hrat cisto? ...co? ...ja viem,ze je to OT,ale co uz...
|
|
« Posledná zmena: 06. Január , 2007, 13:51:15 od BrokenWings »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 06. Január , 2007, 14:00:11 » |
|
bozeeeeeeeeee................ :'(ja teraz vobec neviem..........takze? ??vravite ze ten marshall nebude hrat tak ako by som chcel,tak co teda???radsej ten MB??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 06. Január , 2007, 14:02:01 » |
|
a ktory z marshallov ma taky tvrdy zvuk este? ???ak teda tky vobec je.......
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 06. Január , 2007, 14:03:57 » |
|
Nenariekaj, chcel by si od nas, aby sme ti povedali presne co si mas dat postavit (cize vysledok sa moze lisit od originalu) a pritom sam si skupy povedat co i len trochu konkretnejsie, aky zvuk by si chcel Ja vravim, ze ak chces univerzalne skreslenie a bez krabiciek, tak Mesa Boogie Mark II-IV. Alebo ak sa ti viac paci ten Marshall zvuk, tak nejake Soldano (viacero ludi aj tu z fora si spravilo uspesne kopiu), tiez to ma pekny zvuk bez krabiciek a extremnych hlasitosti.
|
|
« Posledná zmena: 06. Január , 2007, 14:05:43 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej Potancok
nováčik
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 06. Január , 2007, 14:06:27 » |
|
ved som vravel....potrebujem nieco tvrde,typu ako trashove kapely,dream,metallica,nickelback ma teraz velmi dobry zvuk atd.....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 06. Január , 2007, 14:06:48 » |
|
Ze co znamena tvrdy... Marshalle su podla mna tvrdo hrajuce aparaty, ale ja to myslim tak, ze sa z nich tvrdo doluje zvuk a su pod rukou trochu nepoddajne. Ak myslis tvrdy zvuk v zmysle dobre skreslenie do tvrdej muziky, tak JCM900 hra "tvrdsie" a JCM2000 este "tvrdsie". Ale ziadny z Marshallov sa v tomto type "tvrdosti" nechyta na Boogie typu Mark II - IV, Caliber, Dual Caliber a pod, ktore naopak co do pocitu z hry nie su vobec tvrde...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 06. Január , 2007, 14:08:25 » |
|
sakra Ondrej, čo tu vymýšľaš. Choď niekde do hudobnín, kde ho majú alebo k RoboviG, ak dovolí a poriadne si ho vyskúšaj. Ak sa ti bude páčiť zvukovo a bude sa ti naňho dobre hrať, tak si dáš taký postaviť. Nie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 06. Január , 2007, 14:09:58 » |
|
ved som vravel....potrebujem nieco tvrde,typu ako trashove kapely,dream,metallica,nickelback ma teraz velmi dobry zvuk atd.....
No konecne, mal som pocit, ze si vobec necital moj prispevok, kde som chcel pocut tvoje oblubene kapely. Aj Metallica aj Dream Theater hrali svojho casu na Mesa Boogie Mark IIC+, vymackas z toho paradny thrashmetalovy zvuk, aj vyborny cisty. Mam to este raz napisat?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|