Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. December , 2024, 23:54:34
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dosky plosnych spojov Lampovych hlav  (Prečítané 4996 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
tibi
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 102

« kedy: 16. Január , 2007, 22:35:09 »

Asi hlupa otazka ale absolutne nikde na nete som nenasiel dosky plosnych spojov na niake lepsie lampove hlavy...... Asi sa daju jedine okopcit, nafotit a tak...lebo schem som nasiel velmi vela ale navrhy plosakov nikde...Neviete su niekde lebo zase navrhovat to sa asi ani neda.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 16. Január , 2007, 22:48:23 »

Neviete su niekde lebo zase navrhovat to sa asi ani neda.
Preco? Vsak to su dost jednoduche plosaky, nahadzes tam male suciastky, trafa, lampy, velke kondiky a potaky na kablikoch do sasi. Akurat musis davat bacha na vsetky tie zemnenia a co kadial vedies a pod. Ale viac povedia skuseny.
Zaznamenané

tibi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 16. Január , 2007, 22:54:20 »

vies lebo viem si predstavit nieco take aj spravit aj nieco poriadne len by to dlhsie trvalo lenze ked mam schemu tak to nechcem navrhovat lebo najlepsie je mat origos plosak  aby som dodrzal niake zasaditosti kvoli neziaducim indukcnostiam....... aby sa mi tam netvorili niake parazitne veci...lebo som pocul ze na zosikoch je dolezite jak je navrhnuty plosak....podla toho jak vedies jednotlive lajny..... lebo sa mozu signalz navzajom rusit...a neviem si niak predstavit ze si anvrhnem plosak na niaky MB-Dual Rectifier.ale keby som to mal vsetko navrhnute zoznam suciastok tak si viem predstavit to urobit
Zaznamenané
tibi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 16. Január , 2007, 23:16:45 »

Samozrejme teraz neriesim zohnat identicke 100 percentne suciastky co je takmer nemozne.... ale niake nahrady sa najdu  Nechajte ma vydýchať Ja som čert..
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #4 kedy: 16. Január , 2007, 23:41:11 »

Na Tvojom mieste by som sa tiež snažil zohnať návrh plošných spojov na ten ktorý zosík. Rozoberalo sa to tu v jednej téme, tiež chcel niekto stavať lampáč. Nemusíš si lámať hlavu nad rozmiestnením súčiastok keď to už robili miesto teba odborníci v  nejakej firme. Predídeš možným  problémom ako zákmytmi a tak.  Myslím že to ovplyvní aj odstup signál/šum. Ale žial Ti neporadím kde to hladať na nete:( Možno skúsiť pofotiť zvnútra nejaký origoš zosík(plošák zo spodu a tak) a skúsiť to nejak tak zbúchať. Inak sranda by bola v tom, pokiaľ by si si spravil vlastný návrh a vykazoval by lepšie výsledky ako originál fabrické prevedenie:) :)
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #5 kedy: 16. Január , 2007, 23:47:46 »

brmbolec! Vsak presne to chce a o tom je tato tema :) Len ten nazov je trochu zavadzajuci.
Zaznamenané

kuko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« Odpoveď #6 kedy: 16. Január , 2007, 23:58:01 »

..Este je tu moznost vyroby bez plosaka. uz som to predtym niekde spominal. fotky s rozmiestnenim elektronok a transformatorof na nete su. podla toho ich rozmiestnis, a ostatne suciastky naspajkujes bez plosaka, ako za starych cias :). budes dodrzovat zakladne pravidla ako  zemnenie z jedneho bodu, co najkratsia signalova cesta (podla moznosti tienena), co najdalej od napajacej casti, a podobne.  malo by to byt v pohode.
Zaznamenané

...a odlož si lož...
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #7 kedy: 17. Január , 2007, 00:10:12 »

Pokiaľ som dočítal posledný príspevok tak mi pravdepodobne ušľa pointa prvého:) ...len som napísal čo si o tom myslím, aj keď niektoré veci tu už boli.
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
tibi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 17. Január , 2007, 12:52:59 »

Ved to presne o to mi ide nenavrhovat to...lebo to moze chytat parazitne veci suciastky medzi sebou takze tak  Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 17. Január , 2007, 17:13:04 »

No pokial sa pustas do stavby nejakeho klonu lampoveho stroja a este nemas vychytane finty, azda by sa aj siklo mat poruke ten original. Okrem umiestnenia suciastok si mozes napriklad rovno aj porovnavat, ci Ti to vobec hra, ako by malo...
Zaznamenané
tibi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #10 kedy: 17. Január , 2007, 22:22:31 »

nojo....takze dakujem  :)   spravim to asi tak ze pockam a po maturite s jednym kamosom rozobereme a nafotime jednu hlavu celolampovu a presne skusime okopcit.praveze praktickych skusonosti mam dost malo-spravil som len niaky efekt Sansamp-GT2. mam SPSE teda dufam budem mat po maji.. ..lebo origos navrhy plosakov nezozeniem....
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #11 kedy: 25. Január , 2007, 11:23:44 »

Sak cele gro Mesi a inych ampov,su tie dosky a usporiadanie jednotlivych komponentov,okrem ineho Som frajer.
Preto to nikdo nerozsiruje.Ja osobne by som sa do takeho niecoho ako kopia Mesa DR nepustal,lebo to nema ziadny
zmysel.Toto kopirovanie su este pozostatky zo socializmu,ked tu nic nebolo a secko sa doma na kolene vyrabalo.
Dnes sa secko da kupit,tak neviem co riesite.Ak chce niekto unikatny zosik,tak nech si ho da vyrobit,alebo nech sa
tym zaobera,ale ja som si myslel ze chcete hrat a nie jebat sa s vyrobou zosilovaca.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 25. Január , 2007, 12:56:44 »

brdo - ono ide aj o take veci ako cena atd. Sak DR co stoji ? A ked je niekto sikovny a podari sa mu, ze to aj hra... Ale zase robit nejake JCM-ka, ktore sa predavaju za "par korun" asi naozaj nema zmysel.
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #13 kedy: 25. Január , 2007, 13:06:03 »

brdo - dobre pozostatky komunizmu. Ale skusil si si uz cosi vyrobit? Ja som nedavno dokoncil efektik a mozno nehra uplne najlepsie ale ten pocit za to stal. Este sa mozno niekdedy pustim do stavby gitary.  Beeee A tie peniaze su doost silny faktor Tubescreamer 808 - 6500 a postavil som si to za 400 a z toho 250 bol footswitch Soundking do ktoreho som to napchal.
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #14 kedy: 25. Január , 2007, 19:18:54 »

Plny suhlas s bodonom. Ten pocit je naozaj jedinecny. Niekto to moze brat ako jebanie sa s vyrobou, ale pre niekoho ineho je to zaluba...
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.176 sekund, 23 otázok.