Iggy
|
|
« Odpoveď #11340 kedy: 25. Október , 2011, 12:15:59 » |
|
Pracuje sa s nim tak ako sa pracuje s konceptom socialneho statu pri 20% rovnej dani. Jednoducho su to bludy, zvasty a picoviny, ale hovorime o politickom svete, tam sa zneuziva vsetko od alfasamcovstva, pseudovedeckych cisel (vid hociktora debata pociatka a miklosa, na vsetko dva rozne vypocty, ale to bude uz povahou socialnej vedy) , az po taku intimnu vec akou je viera.
ide o to, ze vsetky tie pseudovedecke veci, vypocty, atd. mozes overit, mozes si porovnat cisla, skontrolovat postupy. temu viery neoveris a nevyvratis/nedokazes nijak. neexistuje k tomu ani len teoreticka sanca. a to je pre mna zasadny rozdiel.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11341 kedy: 25. Október , 2011, 12:17:28 » |
|
Ja som za odlucenie cirkvi od statu, a nieco by som na jej chod platil. celkom uprimne ti gratulujem, sam urcite vies, ze si medzi veriacimi mensina Druha vec je, ze tato zapicena realitka sa stara o kopu kulturnych pamiatok, ktore stat nechce prevziat, lebo na to nema cash.
kamo, odporucam ti prist sa pozriet do centra bratislavy, aby si videl jak sa stara. v centre kazda jedna budova, co chatra, patri cirkvi. vsetko ostatne uz je zrenovovane.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11342 kedy: 25. Október , 2011, 12:18:38 » |
|
funkymonk, este tuna toto si mi nijak neokomentoval co sa tyka "boh neni", to bola taka provokacia. ja, pokial nemam nieco dokazane, ze je, no tak neverim, ze to je. ty to dokazane nemas a napriek tomu veris, ze to tak je. kto z nas ma vyssiu sancu na omyl? to tvrdenie vychadza teda z pravdepodobnosti, opierajuc sa o vedecky postup. nie dokaz, tam s tebou suhlasim. a nikoho sa nesnazim presvedcit, neboj. ako uz som napisal, chapem, preco existuje viera aj cirkev a aj to, ze existovat neprestanu.
|
|
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 12:19:22 od Iggy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #11343 kedy: 25. Október , 2011, 12:18:56 » |
|
a ked uz by som si chcel rypnut (akoze som neodolal, odpust), tak cirkev je zapicena realitka, ktora neplati dane, a ktoru uplne nedobrovolne zcasti financujem aj ja.
Veruze. Zas druha vec je, ze aspon dufam, ze z tych dani aspon opravia nejake pamiatky, kostoly, pomozu v cirkevnych nemocniciach atd. V tom pripade ma takto zuzitkovane dane trapia podstatne menej ako ked idu trebars na odmeny statnym uradnikom.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #11344 kedy: 25. Október , 2011, 12:19:19 » |
|
je ten vztah zalozeny na vzajomnom porozumeni? prebieha tam komunikacia? papier od lekara nemas nejaky na to? je to vžťah založený na porozumení, bohužiaľ to naše je také malé voči druhej strane, že to občas vypadá, že je to jednosmerný vzťah. Komunikácia prebieha. Papiere tu majú iní ľudia na podobné veci.
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11345 kedy: 25. Október , 2011, 12:20:54 » |
|
reeller_sk: palec hore za sportovy pristup k teme Veruze. Zas druha vec je, ze aspon dufam, ze z tych dani aspon opravia nejake pamiatky, kostoly, pomozu v cirkevnych nemocniciach atd. V tom pripade ma takto zuzitkovane dane trapia podstatne menej ako ked idu trebars na odmeny statnym uradnikom. no hej, neberem cirkvi ten kredit, ze aj nieco robi. ale povazujem ju za rovnako efektivnu ako ten stat. a ked picujem na to ako nefunguje ten stat, neviem, preco by som to mal odpustit cirkvi. zvlast s tou jej historiou...
|
|
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 12:21:25 od Iggy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #11346 kedy: 25. Október , 2011, 12:21:15 » |
|
kamo, odporucam ti prist sa pozriet do centra bratislavy, aby si videl jak sa stara. v centre kazda jedna budova, co chatra, patri cirkvi. vsetko ostatne uz je zrenovovane.
Ale ved kupili teraz nejaky paradny organ do Domu sv. Martina.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11347 kedy: 25. Október , 2011, 12:22:17 » |
|
Ale ved kupili teraz nejaky paradny organ do Domu sv. Martina. som len tak rypavo zvedavy, ci by to urobili aj keby tam nemali kazdy den narvanych turistov a platene organove koncerty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #11348 kedy: 25. Október , 2011, 12:24:23 » |
|
co sa tyka "boh neni", to bola taka provokacia. ja, pokial nemam nieco dokazane, ze je, no tak neverim, ze to je. ty to dokazane nemas a napriek tomu veris, ze to tak je. kto z nas ma vyssiu sancu na omyl? Cisto na zaklade dnesneho vedeckeho poznania by si mal byt veriaci. spyros:a ked uz by som si chcel rypnut (akoze som neodolal, odpust), tak cirkev je zapicena realitka, ktora neplati dane, a ktoru uplne nedobrovolne zcasti financujem aj ja.
Presne o tom pisem. No to hadam nie. Alebo kde vidavas "beznych" moslimov na rockovych alebo metalovych koncertoch trebars? To by som sa sam isiel pozriet. A bezny Slovak chodi na metalove koncerty? To su tvoje predsudky. - Iran - Saudska Arabia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #11349 kedy: 25. Október , 2011, 12:25:00 » |
|
ale povazujem ju za rovnako efektivnu ako ten stat.
Ja za efektivnejsiu. Uz len tych cigosov si vezmi, ze na nich maju velmi pozitivny vplyv, aj ked bohuzial v malom. Stat samotny je bezradny. Takisto financuju casto nejake aktivity na rekonstrukciu parkov, hradov atd, co stat netrapi. Nehovoriac o starostlivosti o bezdakov atd. Na to, kolko sa im odvadza a kolko celkovo dostanu, myslim dosahuju ovela lepsie vysledky ako stat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11350 kedy: 25. Október , 2011, 12:26:33 » |
|
Cisto na zaklade dnesneho vedeckeho poznania by si mal byt veriaci.
prosim? to mi vysvetli, lebo z tohto si uvaril riadny gulas, sa mi vidi progac: odporucam kukni si dokument GLOBAL METAL. velmi velmi dobry material a ukaze ti, ze oni ani ti arabi zas od nas nie su az taki odlisni... a to vies, aky mam celkovo k teme islam-europa postoj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #11351 kedy: 25. Október , 2011, 12:26:42 » |
|
A bezny Slovak chodi na metalove koncerty? To su tvoje predsudky.
- Iran - Saudska Arabia
Chces mi povedat, ze tieto kapely si v pohode koncertuju trebars v Teherane na namesti?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11352 kedy: 25. Október , 2011, 12:29:11 » |
|
Chces mi povedat, ze tieto kapely si v pohode koncertuju trebars v Teherane na namesti? to, ze su tie krajiny kulturne pozadu sa presne spaja s tym, ze je tam totalita a ze nabozenstvo nie je oddelene od statu. nie je to atributom len cisto islamu ako takeho, ale skor vyvojom spolocnosti celej. nabozenstvo je len jedna cast rebusu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #11353 kedy: 25. Október , 2011, 12:29:51 » |
|
spyros: to je kokotina. sulik ma tiez na internete velke preferencie a v reali zhorel. toto forum nie je ziadnym odrazom. Pravdou je, ze ateisticke presvedcenie je tu pomerne slabe, statisticky vzato. Co sa krestanov tyka, nastastie tu nemaju ziadnu velku moc, takze by som povedal, ze co sa dennodenneho zivota tyka, ta tolerancia je tu pomerne vysoka a to obojstranne. Alebo mas pocit, ze ti tvoju vieru niekto zakazuje? Ved ty sa tejto diskusie nemusis ucastnit, nikto ta nenuti. Alebo nas chces obmedzit, lebo ti slapeme po tvojej paradigme? To by si bol potom ty ten netolerantny.
No momentálne vidím takú toleranciu zo strany ateistov ako je vo VB, čo som tu už písal, že si chcú násilím presadiť zákon o tom, že sa môžu v kostoloch ženiť/vydávať/? / homosexuálne páry a pokiaľ im to neprejde tak zrušia úplne cirkevné manželstvá.
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #11354 kedy: 25. Október , 2011, 12:31:50 » |
|
No momentálne vidím takú toleranciu zo strany ateistov ako je vo VB, čo som tu už písal, že si chcú násilím presadiť zákon o tom, že sa môžu v kostoloch ženiť/vydávať/? / homosexuálne páry a pokiaľ im to neprejde tak zrušia úplne cirkevné manželstvá. to nemyslis vazne taketo kraviny pisat. to , ze v britanii uz tym ludom uplne jebe a slovo hodnota uplne stratilo svoj vyznam je jedna vec. ale druha vec je, ze ty tvrdis, ze my, co tu nemame ani len tie registrovane buzerantske partnerstva, sme na tom rovnako ako niekto, kto robi hento, co popisujes. v GB uz su asi tak o 50 milovych krokov smerom dopici vpred.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|