Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 28. Január , 2009, 01:00:23 » |
|
To uvidim, ked to budem mat. Mozno skusim spravit ukazky. Inak neverim, ze by to bol nejaky zasadny rozdiel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jolan
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 28. Január , 2009, 16:28:18 » |
|
No nadranom som si ho objednal aj ja, z KE, uvidim kedy dorazi do ZV... Dufam, ze nebude problem s prevzatim zasielky niekym z mojich rodicov, ci je to do vlastnych ruk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 01. Február , 2009, 14:17:28 » |
|
Tak co, aky mate kto toneport a aku mate latenciu s ASIO? Mne to nejde pod 10/20ms (to je udaj z Reaper) bez sekania, co uz kusok vadi. Na druhu stranu ani s E-MU 1616 na PCMCIA nejdem pod 7/8ms bez sekania, takze mozno je to skor notebookom.
Ten Lien6 softver Gearbox, ktory pouziva Tonedirect monitoring, funguje bez poznatelneho oneskorenia a bez sekania. Higain zvuky sa mi takto narychlo nepozdavali, vsetky bzuciaky. Ale Crunchove som si vedel nastavit aj s dostatkom gainu, aj s peknym charakterom.
Inak hra to pekne, oproti E-MU 1616 tam nejaky zasadny rozdiel nepocujem, samozrejme ze vela robia aj moje ocakavania atd. Hlavne je, ze to pekne hra, narozdiel od onboard zvukovky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 01. Február , 2009, 16:38:06 » |
|
Znova som to skusal a skutocne aj pri najnizsom nastaveni ASIO buffera (128) to pise 5/10ms a su pukance/gliches (aj pri nezatazenom PC), pri bufferi 256 je to 9/18ms a pukance uz len obcas ... To ASIO je podla mna na odposluch nepouzitelne. Notebook Acer s Intel GM910, Celeron 1.5M, 1RAM, Reaper.
Na druhu stranu! S dodavanym SW Gearbox, ktory vyuziva Line6 vynalez Ten Toneport direct monitoring: vybral som si simulaciu, oneskorenie skoro ziadne (prvy dielik od extra small, extra small puka kusok aj pri nezatazenom pc) a stale to hralo bezchybne bez pukancov aj pri 100% zatazi CPU. Nechapem, ako je to mozne. Ked potom zapnem nahravanie v DAW, tak to nahra gitaru aj s efektom, co je fajn. V pohode som multitrackoval pri 60% zatazi CPU, aj vyssej. Okolo 15 stop, do 40 efektov.
Dalo by sa namietat, ze s tym Gearbox sa nedaju spravit take zvuky, ako s Amplitube ci GR, ale zda sa, ze to uroven PODu celom dosahuje. Akurat by sa vazne zisla moznost kombinovat viacero boxov/mikrofonov/zosilnovacov, ako v tych viac profi PODoch.
Ukazka - Gitara Ibanez RG2xx? Vlavo POD (tusm XT), ktory sme mali na porovnanie , pravo Toneport GX. __________
Ked boli PODy novinka, tak ma to obislo, teraz sa mi ale paci. Skusal som s tym hrat aj na skuske a veru nic moc. Ale hlavne mame zle bedne.
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2009, 16:40:12 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 01. Február , 2009, 16:42:55 » |
|
keby si mal dualcore 2.2GHz tak by ti to islo uz uplne bez problemov. tento line 6 sam nezneje dobre ale v nahravkacvh sa to strati.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 01. Február , 2009, 16:46:37 » |
|
Nasiel som tam zvuk, co mi vyhovuje aj sam o sebe. Mozno to dnes otestujem s Core2Duo okolo tych 2GHz, tak uvidim.
Kazdopadne z toho Gearboxu som aj napriek jeho nie uplne dokonalemu vzhladu a asi obmedzenym moznostiam celkom nadseny :D Uvidime, ako rychlo ma to prejde.
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2009, 16:46:55 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 01. Február , 2009, 16:49:28 » |
|
line 6 uz asi zije z toho ze im firmy platia ktoru simulaciu nemaju urobit. bola by sranda keby tam bol napr. Mark 5 a o kolko by sa ich potom menej fyzicky predalo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 01. Február , 2009, 18:40:00 » |
|
ja si asi kupim tu UX1, skusim v auparku im trosku vycistit zaludok, nech mi to daju lacnejsie jak v made, a ked ne, tak pojdem do mady
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 01. Február , 2009, 20:01:43 » |
|
Ukazka - Gitara Ibanez RG2xx? Vlavo POD (tusm XT), ktory sme mali na porovnanie , pravo Toneport GX. __________
znie to urcite lepsie ako amplitube.. bicie su zive alebo naklikane?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 01. Február , 2009, 20:04:10 » |
|
martin pukance ? mne to ide dobre aj s amplitube a aj s GR, ziadne lupance nepocujem. latenica je pisana aj okolo 27ms ale to je ojeb, neni to poznatelne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 01. Február , 2009, 22:40:41 » |
|
keby si mal dualcore 2.2GHz tak by ti to islo uz uplne bez problemov. tento line 6 sam nezneje dobre ale v nahravkacvh sa to strati.
Na Core2Duo 1.8GHz pisalo pri buffri 128 tych istych 6/12ms a nezdalo sa nam to uplne ok. Lupancov tam bolo vyrazne menej, ale predsa sa obcas nejaky nasiel. Ale mozno som to mal pichnut do ineho USB portu. Aspon u mna na notebooku to s jednym funguje najlepsie, s ostatnymi horsie a horsie. Ale berem to tak, ze na ASIO to moc nie je. Inak da sa nahrat aj cisty zvuk bez spracovania a pocuvat upraveny z Gearboxu. Cize nie ako reamping. Do DAW sa nahra cisty nastroj s tym, ze ho pocujem z Gearboxu upraveny. Ale preco sa to nahra ovela tichsie, ako ked nahravam cisty vstup bez Gearboxu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 01. Február , 2009, 22:44:06 » |
|
ja zas mam problem, ze ten toneport mi nejde, ked mam spusteny GR a cubase naraz a nejde ani do jedneho vstup. a takisto nechapem, ked pouzijem ten gearbox ako VST tak mi nahravku akoze spracuje, ale v skutocnosti s nou nic neurobil.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 01. Február , 2009, 22:56:27 » |
|
to USB je dost podstatne. a nesmie sa to dat do USB HUBU nap[riklad vobec. tie cisla ze 6ms a 12 ms by som nebral za smerodatne. ja to skusam tak ze dam velky buffer kedy pocuje delay cca 30-40 ms potom to uberem kedy to uz nepocujem a potom este uberem pokial sa da a na predposlednej mi to stale nelupoce. (ale pouzivam to na Core4 3.2GHz Intel)
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2009, 22:59:26 od musicman »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 01. Február , 2009, 23:02:46 » |
|
co to je za ukazku ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 01. Február , 2009, 23:24:08 » |
|
znie to urcite lepsie ako amplitube.. bicie su zive alebo naklikane?
Bicie su zive, z Rock Band. Dohral som aj basu, ale kedze nie som basgitarista, je velmi rozlietana hlavne dynamicky a nechce sa mi to zrovnavat. Bol tu teraz pista58 a pacilo sa nam to na basu. S tym ASIO je to ale bieda. mario, ja pustim Reaper, dam nahravat vstup, len tak, bez odposluchu, pustim Gearbox a hram. Co pocujem, to mi nahra, hotovo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|