Aj keď by sa dalo podľa nicku očakávať že doma po večeroch shredujem na zlatých scalloped stratocasteroch, skutočnosť je iná.
Moje dve gitarky sú momentálne:
Voľná variácia na tému PRS custom 24 od Igora Kellera
Nie je to nič extra ale je predsalen cítiť že je to handmade, je to jedna z jeho tzv. "lacných gitár"
vyrobená prej jedného trnavského predajcu ktorý už medzitým krachol.
Telo je (podľa jedného známeho čo vyrába gitary) jaseň, spojené z dvoch kusov, pomerné tenké (je to pomerne ľahká gitara). Krk vyzerá ako namorená skladačka mahagónu ťažko povedať nie som si tým úplne istý. Hmatník vyzerá tiež na namorený javor.
Osadenná 24 hrubými pražcami ktoré už by eventuálne zniesli aj označenie jumbo. Hardware je noname made in japan. Snímače sú od p. Šlapáka - SBS electrosonic .
Celkovo je to veľmi svojská gitara ale nejako som si na ňu zvykol, za celý čas som na nej vymenil iba kobylkový snímač za iný z ponuky pána šlapáka, pôvodný bol nejaký prototyp nie príliš vydarený. Sedia je viac skreslené veci.
Druhá kráska je už trocha z iného cesta je to Ibanez Musician 350NT z 1982 :
- telo je sendvič mahagon a jaseň
- krk je priebežný zlepený z troch dielov javora az dvoch dielom orecha
- hmatník je palisander - 24 pražcov čerstvo prepražcované od Fendera
- snímače Super 58, humbuckre od Ibanezu s Alnico III magnetmi
- dajú sa rozpájať, Ibanez to vtedy volal Tri-Sound System
- každý snímač ma tri polohy - humbucking, single, parallel. Takže sa dá s tým celkom slušné čarovať. Krkový snímač v single móde je super vec.
Odkedy som ju kúpil som vymenil len prepínač snímačov ktorý aj tak už nebol pôvodný a dal som nové gombíky na potenciometre (just for fun) .
Ide o celkom raritnú gitarku ako som sa dočítal, blonďavej varianty (natural prevedenie) bolo vyrobených relatívne málo kusov (84) .
Už s novým prepínačom a gombíkmi:
Gitara má nehorázny sustain a celkovo je hra na nej prudko návyková
.
Thats all folks.