Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 22:30:48
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: John Norum  (Prečítané 5681 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
javanne
pravidelný návštevník
Príspevkov: 227

« kedy: 11. Máj , 2007, 16:07:24 »

Podla mna skvely typek, viac tradicny gitarista, s vybornym zvukom. Kapelky - Europe, ex Dokken + solo kariera.

Tu su nejake zostrihane sola - vcelku aktualne:

Zaznamenané

Fender RK Tele / Paoletti Strats / Gibson VOS LPs -> Fryette Deliverance 60 -> custom cab w 2x12 Scumbacks speakers
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #1 kedy: 11. Máj , 2007, 21:19:26 »

poznam ho sice "iba" z Europe, ale jeho hra aj vyraz sa mi paci. Vyborna rockova gitara a o riffoch na novych albumoch ani nehovoriac...
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #2 kedy: 12. Máj , 2007, 09:58:54 »

Vyborny gitarista, obrovsky fanusik Garyho Moorea a Thin Lizzy. A mal som velku radost, ze sa tu objavil!...a tiez z toho, ze je tu ukazka zo skvelej "Girl From A Lebanon", vynikajuca skladba, v ktorej povodne nahral solo Kee Marcello, ako aj v dalsich. Ako vidim John s tymi solami nemal problem Žmurk
Stylovo hra klasicku rockovu gitaru, obcas sa rad vyda na "vylet" do dramatickejsej a romantickejsej melodiky a´la Yngwie ( s ktorym su nielen rodaci, ale aj kamarati)...Spolupracoval s Glennom Hughesom, byvalym basakom a spevakom Deep Purple. Inac, John je aj vyborny spevak s trochu drsnejsim a "zafajcenejsim" hlasom Som frajer
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 12. Máj , 2007, 10:04:24 »

...Inac, ako pocuvam...ten krasny melodicky zaver jeho dlhej instrumentalky navazuje prtave na "Girl...". Vseobecne musim povedat, ze tie severske kapely, gitaristi, interpreti maju obrovsky zmysel pre melodiku, su velmi muzikalni. V ich melodiach sa objavuje nieco, co sa tazko popisuje, aspon pre mna je to akysi "faktor X", ktory mam v ich hudbe rad.
Tu je skladba z obdobia, ked opustil Europe. Spieva Goran Edman - znamy z Yngwieho albumov a to solo...tiez pripomina ineho vlasateho Sveda Žmurk
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #4 kedy: 12. Máj , 2007, 10:11:38 »

No a tu je to tiez dost jasne Žmurk

Ako ista zaujimavost alebo pikanteria je fakt, ze John ma krasnu sestru, tusim Ericu, ktora tiez cosi vydala. Yngwie jej tam nahraval sola Žmurk
« Posledná zmena: 12. Máj , 2007, 10:14:27 od yngwinier » Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #5 kedy: 14. Máj , 2007, 14:08:49 »

Ha! Tone Norum  - celkom sa na bráška podobá:

Tie jeho sólovky si musím zohnať. V raných časoch Europe bolo pre neho typické skôr melodické hranie. Ale technicky bol namakaný aj vtedy. V súčasnosti asi fakt dosť žere Zakka Wylda. Presedlal z Fenderov na Les Pauly, začal si ich podladzovať a rád predvádza silné, široké vibráto.

Kee Marcello bol v Europe úplný opak, rýchly, Malmsteenovský typ, arpeggiá a tak. A trochu umelohmotný zvuk, nuž ale kto ho v 80tych rockoch nemal.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #6 kedy: 14. Máj , 2007, 22:59:37 »

A trochu umelohmotný zvuk, nuž ale kto ho v 80tych rockoch nemal.
Jednoducha odpoved, Malmsteen!
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 15. Máj , 2007, 07:25:56 »

Roberto: to mas sakra recht!!! Žmurk
...Tone Norum...hmmm, by ma zaujimalo, ze odkial som nabral tu Ericu Neser ma!...ano nie som na to meno zatazeny. Kedysi davno som aj pocul ukazku, ale uz si to velmi nepamatam. Bol to taky melodicky rock, celkom prijemne...no a baba vyzera tiez velmi prijemne Žmurk..ktovie co je s nou teraz.
Zaznamenané
stryper7
okukávač

Príspevkov: 4

« Odpoveď #8 kedy: 15. Máj , 2007, 08:00:40 »

...Tone Norum...hmmm, by ma zaujimalo, ze odkial som nabral tu Ericu Neser ma!...ano nie som na to meno zatazeny. Kedysi davno som aj pocul ukazku, ale uz si to velmi nepamatam. Bol to taky melodicky rock, celkom prijemne...no a baba vyzera tiez velmi prijemne Žmurk..ktovie co je s nou teraz.
Erika bola Malmsteenova manzelka.taktiez spevacka Popiskujem si
http://www.heavyharmonies.com/cgi-bin/band.cgi?BandNum=1527
« Posledná zmena: 15. Máj , 2007, 08:02:02 od stryper7 » Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 15. Máj , 2007, 08:29:04 »

Erika bola Malmsteenova manzelka.taktiez spevacka Popiskujem si
http://www.heavyharmonies.com/cgi-bin/band.cgi?BandNum=1527

Bingo!!! ha ha ha  A je to jasne Žmurk Dakujem za info.
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #10 kedy: 04. Apríl , 2008, 12:48:46 »

V poslednej dobe (asi 3-4 roky) John inklinuje k Black Label Society - odporucam zohnat si album z roku 2005 Optimus, ktory sam naspieval.

To by vysvetlovalo, preco sa mi fest pacia posledne albumy od Europe.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #11 kedy: 04. Apríl , 2008, 13:33:58 »

Kokos, hentie linky sú perfektné. Akurát kukám akustické verzie starších vecí od Europe, poklikajte si na "related". Fakt vynikajúce vystúpenie.  Zdravíčko
Zaznamenané

heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #12 kedy: 04. Apríl , 2008, 13:43:34 »

Jednoducha odpoved, Malmsteen!

a ja!!!lebo som este hral na dudlik Bavím sa skvele
Zaznamenané

AETHERON.SK
javanne
pravidelný návštevník
Príspevkov: 227

« Odpoveď #13 kedy: 17. Marec , 2010, 22:56:37 »

ak by sa tu nahodou nasli nejaki fandovia, tak 17. maja je tu novy album uz potvrdeny z Mascot records

http://www.johnnorum.se/
Zaznamenané

Fender RK Tele / Paoletti Strats / Gibson VOS LPs -> Fryette Deliverance 60 -> custom cab w 2x12 Scumbacks speakers
duro
stály hosť
Príspevkov: 1011

Tone is in Fingers!

« Odpoveď #14 kedy: 31. Október , 2011, 22:23:19 »

má jeden z top sound   čo som kedy počul  Zdravíčko
Zaznamenané

TONE IS IN FINGERS Si píš!!!
Fender stratocaster,OLP Luke model  EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.