Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 23:39:28
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: The Brothers Band  (Prečítané 7202 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Sulo
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 116

without hope you cannot start a day

« Odpoveď #15 kedy: 19. Jún , 2007, 16:50:52 »

Ako som už písal momentálne sme trio a hráme hard rock. Toto je len záznam z koncertu bez textu a postmixaže.
Zaznamenané
Sulo
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #16 kedy: 22. Júl , 2007, 12:12:30 »

Dnes sme dokončili nahrávanie singla dieťa kvetov, tak to dávam na vypočutie. Budem rád ak napíšete svoj názor na našu prvotinu. Nahrávané je to doma ale myslím, že sa nám to celkom podarilo.

http://www.brothers.sk/music/dieta%20kvetov%20singel.mp3
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #17 kedy: 22. Júl , 2007, 12:23:53 »

Z rockera sa stal hippisák? :)

Skladbička celkom do pohody, fajn hardrocková. Žmurk
Trochu drsne spievaný vcelku poetický textík Popiskujem si , nie vždy aj všetkému rozumieť treba sa dosť sústrediť na text...  A dosť veľa efektov na môj vkus na sólový hlas, hneď ma to zarazilo. Úplne na konci odseknuté ď, zneje to ako "dáš" miesto dážď, počas skladby to nevadí, tu som si to hneď všimol..
Zvuk zhodnotí rastis, predpokladám. Žmurk
« Posledná zmena: 22. Júl , 2007, 12:36:57 od Pitu » Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #18 kedy: 22. Júl , 2007, 12:41:51 »

znie to vyborne a paci s ami to Zdravíčko
Zaznamenané
Sulo
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #19 kedy: 22. Júl , 2007, 14:29:24 »

Dikes Peťo už som to ď na konci opravil. A dúfam, že prispeje aj Rastis nakoľko som počul niektoré jeho nahrávky a viem, že má slušné skúsenosti s domácim nahrávaním. Locksmith dik.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 24. Júl , 2007, 22:39:24 »

Dnes sme dokončili nahrávanie singla dieťa kvetov, tak to dávam na vypočutie. Budem rád ak napíšete svoj názor na našu prvotinu. Nahrávané je to doma ale myslím, že sa nám to celkom podarilo.

http://www.brothers.sk/music/dieta%20kvetov%20singel.mp3

ma to zvlastny spodok. podla analyzeru tam sice je dost energie, ale necitit ju tam az tak. trebalo by este nejak poriest kopak s basou. to je 5ka basa, nie ? by mala valcovat a nevalcuje. podla analyzeru su tam nejake diery okolo 250 a 500 Hz - to su aj mozno tie pasma, pre ktore tomu chaba pocitovo vacsia hutnost. + je tam strasne vela akustickej energie v subbasoch, az nepocutelnych pasmach. cize nejake urezanie pod 30 Hz by tomu mohlo tiez pomoct, ak tam uvolni miesto pre pocutelnejsie spodne frekvencie.

sranda je, ze ako to pisem a pocuvam asi 7mi raz do kola, prestavam si byt isty tym, co pisem, kedze pri tom spolahlivo hluchnem a zvykam si :)

na tom speve je naozaj aj na moj vkus vela hallu - doslova 80tky. takto uz podla mna nikde nehallia, ale to je v prvom rade od vkusu. takisto rytmicak sa reverbuje dnes blizsie. rytmicak by zniesol trochu viac ostrosti - toto je pomerne hlboky model asi. nasiel by som mu okrem zvyraznenia vysok aj na EQ nieco uzke medzi 4 a 5 kilo (mozno) ako "tecku".

gitary by mohli byt ostrejsie.

pri tej pasazi pred solom jak su tam tie akusticke gitary, sa vzdy zlaknem, nejak sa to viacej ozve alebo je to zrazu nejake nabrusenejsie a posobi to rusivo.

inak je to samozrejme skvela praca, drzi to pokope, nastroje maju v zasade pekny zvuk. muzikantsky je to vynikajuce zahrate, vsetci zucastneni su perfektni. hudobne je to velmi subjektivne o vkuse. osobne je moj vkus inde, ale toto je uplne v poriadku v tom, co to ma byt. text neviem zhodnotit, lebo som ho nepocuval, ako nepocuvam vacsinou texty :). keby tam boli nejake nezmysli, asi by mi udreli do usi, takisto sa mi zda, ze to ma spravne frazovanie, aj spravne popriznavane dlzne - teda aspon myslim :)

viac neviem, co mam napisat  :)
« Posledná zmena: 24. Júl , 2007, 23:48:15 od Rastis » Zaznamenané
Sulo
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #21 kedy: 25. Júl , 2007, 01:00:42 »

Dik za nazor a rady. Ta nahravka je dnes zase ina lebo sa s nou serem uz 4ty den. A hluchnem a stracam sudnost. Na kopak aj basu som dal aj hyper spodky 50 a 75 Hz aby to tlacilo aj pri 2+woofer davam kopaku aj 200, 5000, 8000 Hz (je mozne ze uz pri samotnom prepisovani som ho moc gate-ol a teraz sa zda plochy). A zavesil som na master kompresor 2:1 od 1db cize samotna nahravka je momentalne uz cistejsia a uhladenejsia. Este nabrusim gitaru a hodim na porovnanie zvuku. V kazdom pripade este raz dik za postrehy!!!!!
Este ma napadlo ze mozem dat na master eq a nabudit niektore frekvencie ale to by znamenalo zacat nanovo z mixom a neviem ci by bol efekt adekvatny.
« Posledná zmena: 25. Júl , 2007, 01:16:05 od Sulo » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 25. Júl , 2007, 09:36:35 »

EQ na mastri je osidny. Ked to ma nejake frekvencne problemy, je asi lepsie najst ich priamo medzi nastrojmi na stopach a riesit ich tam. Vela ludi pouziva skorej na mastri multimand kompresor. Ja s nim osobne neviem robit moc dobre, takze ho nepouzivam zvacsa. EQ pouzivam na orezanie subbasov pod pocutelnymi pasmami, nech sa tam nehromadi energia, ktora mi bude branit dostat nahravku do maximalnych hloasitosti bez skreslenia. Jasne - stane sa, ze mi nieco niekde obcas nahukava, napriklad nejakych 200Hz, ked sa tam nejake nastroje stretnu nechtiac dokopy, tak vtedy siahnem z pohodlnosti na master EQ... Inak v "master ratazci" mam na zaciatku EQ na veci, co som pisal, potom nejaky lahky kompresor, potom tam mam moj oblubeny Magneto od Steinberg - ten jednak trochu tiez komprimuje, trosku to ziadanym sposobom "otepli" (rozumej degraduje :) ), zaroven robi cosi ako enhancer, potom tam mam basovy enhancer, stero imager a slavny L2 :). Uplne nakoniec este analyzer, nech vidim :). Zvykol som si v poslednej dobe do tohto retazca uz aj rovno mixovat - jak je nahrate a porobene zakladne pomery, zavesim to tam a hned pocuvam skladbu v "hotovom" zvuku...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 25. Júl , 2007, 13:00:20 »

pocuj Rastis,aky analyzer pouzivas? mne by sa nieco take tiez zislo :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 25. Júl , 2007, 13:49:36 »

mam "kupeny" cely balik wavesov, kde je aj anylyzer. ale ked chce byt free, tak tento je guud:

http://www.voxengo.com/product/SPAN/
Zaznamenané
Sulo
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #25 kedy: 27. Júl , 2007, 20:57:33 »

Ešte raz dik za rady a názory. Snažil som sa ich držať a vznikla celkom slušná nahrávka. Táto verzia už asi bude posledná alebo teda jedna z posledných.(zostala na povodnej adrese).
Ten analyzer som si stiahol a je to sranda vecička.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 30. Júl , 2007, 22:58:17 »

pekne sa to v spodkoch precitatelnilo. aj reverbu na speve je pomenej ako bolo. mam zato, ze to preslo zmenami, ktore to posunuli vpred. ani spanielka pred solom nevyplasi :). mne sa to paci...
Zaznamenané
Sulo
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #27 kedy: 28. Február , 2008, 11:36:42 »

Po dlhej dobe davam do placu dalsiu ukazku. Je to demonahravka urobena doma "na kolene" ale celkom sme spokojni. Vacsina stop je nahrata bez strihov cize ti lepsie pocujuci ospravedlnte moj spev (sem tam mi to uslo ale nie moc). Aby som nezabudol vola sa to absolutne hardrockovo lasku mas.

* lasku_mas.mp3 (1545.48 KB - stiahnuté 161 krát.)
Zaznamenané
ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #28 kedy: 29. Február , 2008, 06:30:35 »

dobre zmixovane nastroje, aj efekty super. :)
Zaznamenané

Slavo
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #29 kedy: 29. Február , 2008, 12:38:55 »

Po dlhej dobe davam do placu dalsiu ukazku. Je to demonahravka urobena doma "na kolene" ale celkom sme spokojni. Vacsina stop je nahrata bez strihov cize ti lepsie pocujuci ospravedlnte moj spev (sem tam mi to uslo ale nie moc). Aby som nezabudol vola sa to absolutne hardrockovo lasku mas.
fantasticke.. Na zdravie!..niekedy dojdem na koncert Zdravíčko
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.