Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 19:00:06
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zamŕzanie počítača  (Prečítané 24833 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #15 kedy: 02. Júl , 2007, 14:09:06 »

este jak spomenul Kubriel ten bios - hned by som tam siel nastavit nejake "set default", ci tam nie su nejake hardcore nastavenia alebo co. Teoreticky mozno by stalo za to prepalit nejau novsiu reviziu, ale zase ak to predtym fungovalo s tymi istymi komponentami, tak az taky dovod nebude...

ten bios som spominal aj ja.. a ak nie je sanca menit komponenty tak by som skusil prave toto.. asi najrychlejsia a najdostupnejsia moznost..na nete sa daju vygooglit aj postupy ako na to..
« Posledná zmena: 02. Júl , 2007, 17:20:55 od styrioci » Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #16 kedy: 02. Júl , 2007, 14:52:08 »

neni to komplikovane... ja som to robil na notebooku a viem, ze som nad tym velmi nematuroval... chytis, spustit softver na palenie biosu, otvoris si v nom subor s biosom, ktory chces napalit, das ok a restartujes. potom namiesto klasickich bludov, co bios pise sa zobrazi akesi percento, na kolko to je napalene. 2 minutky. a ides..... len ked sa nieco posere, tak mozes maticnu dosku do kosa hodit
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #17 kedy: 02. Júl , 2007, 15:42:23 »

Presne toto som vedel, ze sa stane. To pisete teraz mne alebo corleonovi?
Ja mam bios najnovsi a robilo to aj so starsim.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 02. Júl , 2007, 15:54:24 »

misko - to piseme vseobecne. to mas tak - po internete mozes dostat kopec rad, ale kludne just nemusi byt ziadna ta prava.

instalujes stale tu istu verziu win ? mas original win ? nie je samopzrejme pravidlo, ze najnovsie drivery musi byt tie najlepsie - niekedy ako naschval vyhuvuju pri konkretnej konfiguracii starsie drivery... komponenty si si vyberal / niekto Ti vyberal sam, alebo si kupil hotovku ? pises, ze HDD aj mechaniku si dokupoval zvlast - mas ich spravne nadzamprovane na radicoch (slave/master) ? ... komp mas zjavne este v zaruke - reklamoval si ho ?

mas vypozorovane, pri akych situaciach sa to vacsinou stava ? nerobi to nejaka konkretna zle napisana aplikacia, ktoru pouzivas alebo bezi na pozadi a za istych okolnosti zhadzuje system ?  si si isty, ze nie je na pricine uzivatelska blbost ? sorry - bez urazky, aj mne sa niekedy podari vytuhnut system, ked mu z lenivosti cakat na postupne uvolnovanie prostriedkov nalozim jak konovi - potom si mozem len picovat, preco som taky zbrkly :)
« Posledná zmena: 02. Júl , 2007, 15:58:19 od Rastis » Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 02. Júl , 2007, 18:50:16 »

instalujes stale tu istu verziu win ?
ano stale tu istu. Isty cas som mal aj winxp 64bit a aj tam to mrzlo.
mas original win ?
jasne, ze nemam.Som student.   ha ha ha
nie je samopzrejme pravidlo, ze najnovsie drivery musi byt tie najlepsie - niekedy ako naschval vyhuvuju pri konkretnej konfiguracii starsie drivery... komponenty si si vyberal / niekto Ti vyberal sam, alebo si kupil hotovku ? pises, ze HDD aj mechaniku si dokupoval zvlast - mas ich spravne nadzamprovane na radicoch (slave/master) ? ... komp mas zjavne este v zaruke - reklamoval si ho ?
drivre boli rozne verzie vzdy davam najnovsie ak su pri instalaci win, takze sa obmienaju aspon teda na graficku. Komponenty som si vyberal sam (venoval som tomu asi 2 tyzdne, lebo som vobec nemal uz prehlad v hardware, atd.) a celu konfiguraciu mi "skontroloval a schvalil" jeden technik.Jumpre su spravne. A aj keby neboli nechapem aky by to malo suvis. Nemozem reklamovat......lebo ehhhhhm.........bol kupovany takym "specialnym" sposobom.   Žmurk
mas vypozorovane, pri akych situaciach sa to vacsinou stava ? nerobi to nejaka konkretna zle napisana aplikacia, ktoru pouzivas alebo bezi na pozadi a za istych okolnosti zhadzuje system ?  si si isty, ze nie je na pricine uzivatelska blbost ? sorry - bez urazky, aj mne sa niekedy podari vytuhnut system, ked mu z lenivosti cakat na postupne uvolnovanie prostriedkov nalozim jak konovi - potom si mozem len picovat, preco som taky zbrkly :)
Ako som uz pisal. Zamrza totalne nahodne. Uzivatelska blbost urcite nie to dam ruku do ohna.

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 02. Júl , 2007, 18:58:59 »

Misko - to je to - ked si to po sebe precitas, tak naozaj neni uz moc kadial radit :)

Skus iny win - nemyslim diametralne inu verziu, ale inu instalacku toho isteho, nejaky iny release alebo cojaviem co. asi je to naprd rada, ale skusil by som.

a bez na nejake pc tuningacske fora vyklopit tvoju presnu konfiguraciu, ci tam nie je medzi taktovacmi znamy nejaky konflikt medzi niecim... cital si, co pisu v manuale k doske o jednotlivych nastaveniach biosu ?
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 02. Júl , 2007, 19:50:09 »

Noo. Neviem kam presne mieris. V biose som nieco prekonfiguroval ale az po par tyzdnoch a aj dovtedy mi to uz mrzlo. No skusim to hodit aj na najeka PC forum.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #22 kedy: 02. Júl , 2007, 20:47:45 »

necital som to tu zas tak pravidelne, ale tusim si neuvidol, ci mas vypisy v logu cez my computer>manage>
je to dolezite
Zaznamenané

ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #23 kedy: 02. Júl , 2007, 23:45:23 »

Skus iny win - nemyslim diametralne inu verziu, ale inu instalacku toho isteho, nejaky iny release alebo cojaviem co. asi je to naprd rada, ale skusil by som.

to je podla mna asi najlepsie riesenie,mozno pomoze SP2 ak nie tak aspon iny win,aj ked je kazdy win na p*** ina verzia moze urcite pomoct,ja som mal raz 4 win doma a nakoniec fungoval az ten 5-ty,samozrjeme boli vssetky originalne  Bavím sa skvele  Bravooo  ha ha ha
« Posledná zmena: 02. Júl , 2007, 23:47:38 od ujo jolana » Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #24 kedy: 03. Júl , 2007, 00:24:33 »

ono najlepsi postup pri takychto pripadoch, ked ozaj nevies, kde je problem, je postupne vylucovanie potencionalnych trouble-makerov...
aby si definitivne vylucil windows ako vinnika, stiahni si nejake distro linuxu, take co ma live-cd a pouzivaj to chvilu.... ak to restartne, tak je to HW chyba a mozes vylucovat dalej...
 Na zdravie!
Zaznamenané

ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #25 kedy: 03. Júl , 2007, 06:08:18 »

a win neni sam o sebe jeden velky pruser?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #26 kedy: 03. Júl , 2007, 06:46:53 »

a win neni sam o sebe jeden velky pruser?

cely mrkvosoft je jeden velky pruser  ha ha ha
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #27 kedy: 03. Júl , 2007, 12:41:04 »

vsetka elektronika je jeden velky pruser. aj elektrika. Späť do lesov!
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 03. Júl , 2007, 17:00:36 »

Skusal som isty cas aj winxp 64 (pisal som to vyssie). Takze ked to mrzlo aj tam, tak by sme SW chybu mohli vylucit nie, kedze na 64bit su aj ine drivre?
Shanike tie vypisy z logu neviem presne ktore myslis.........dostal som sa do toho manage okna, ale ziadne System Admin som tam nenasiel. Nevies presny nazov?

edit: Myslim, ze to mam. Je to v computer -> manage -> system tools -> event viewer -> system ?
« Posledná zmena: 03. Júl , 2007, 17:02:56 od Misko » Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #29 kedy: 04. Júl , 2007, 20:55:21 »

No spat k povodnemu problemu- windows uz ako tak fachci, ale pri spusteni FL studia 5 mi obcas nabehne modra obrazovka smrti a vypise: Driver.IRQL.NOT.LESS.OR.EQUAL. Co to ma byt? Nieco s driverom? Zvukovku mam ac realtek 97 onboard, tieto hlasky sa zacali zjavovat po prvom kolapse windowsu, predtym 3/4 roka vsetko fachcilo ako ma. Smútim
Zaznamenané

RED DEBILS
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.072 sekund, 23 otázok.