|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 06. September , 2007, 22:53:27 » |
|
Z tychto modelov co uvadzas maju suverejne siroko daleko najlepsi chyr a su pravdepodobne aj najrozsirenejsie B2030 ale nie P (pasivne - treba zosilovac), ale A (aktivne). Maju dokonca lepsie referenicie, ako vacsie 2031A. 2030A stoja cca 12 litrov. Osobne s tymi ostatnymi skusenost nemam, ale ludia od fachu ich nehodnotia nijak vysoko. S 2030A sa da seriozne pracovat a poznam fakt dobre nahravky, co na nich rozny typci pomixovali.
Do pozornosti este mozem dat Tapco S5 za cca 11 litrov - tie poznam, aj som na nich co to porobil. Hraju trochu horsie, ako 2030A, ale stale celkom slusne. Lepsie od nich hraju Tapco S8, ale to zaciname ist cenou vyssie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lookash
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214
Slow Child Try
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 06. September , 2007, 23:00:37 » |
|
takze do mojho stropu sa nezmestim...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 07. September , 2007, 00:15:19 » |
|
Zalezi, ake mas naroky a co vlastne chces robit. Aj tie Fostexy a aj tie M-Audia budu urcite iny level, ako hifi veza alebo nedajboze PC plastaky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lookash
pravidelný návštevník
Slow Child Try
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 07. September , 2007, 17:53:54 » |
|
chcem nahravat gitary, basu a spev...neskor mozno aj cele kapely dokupenim aspon mixu. Proste serioznu polo-profi alebo ak chces domaci home recording... Trosku mozno odveci ale neda mi to....Kedysi nam manazer nahral demo na karte od Creative za nieco kolo 6 litrov, externu s dialkovym ovladanim...K tomu mal 5.1 repro Genius a ked nam zhotovil prvu ukazku songu, ktory mal ist do radia, boli sme cela kapela zhrozeni, ze to znie ako disco z 80tych rokov...Samplovane bicie, alebo nakomplet natriggrovane live skopky...no proste des...Neskor som sa rozhodol ze mu pri tom zaasistujem. Pochopil som, ze na mix to s tymi 5.1 reprakmi nepojde...Hrozne tam daval reverby aby to ako tak znelo, ked som to pustil doma na hi.fi, ciste disco...Nakoniec som si to zobral domov sam, nasamploval original bicie a zmixoval bez akychkolvek vedomosti sam...Do radia to potom islo...Tym sa nechvalim len celym tymto chcem povedat, ze co vlastne chcem robit, co dosiahnut, a hlavne to, ze uz aj tie Fostexy alebo M-Audio monitory, musia byt na takuto robotu viac nez vhodnejsie... Naozaj rad by som zakupil tie Behringery co si spominal, lenze naozaj 12 litrov nemam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 07. September , 2007, 18:23:35 » |
|
Jak su tie Behringery rozsirene, tak ich ludia, ktori idu zvukovo dalej zase predavaju. Takze v inzeratoch sa obcas vyskytuju presne v tych financnych sferach, ako pises... Skus to trochu sledovat.
Skorej ako mixpult budes potrebovat velavstupovu zvukovku, ked chces nahravat celu kapelu. Slusne sejmute bicie Ti zhltnu minimalne 8 stop, ale to je do inej temy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lookash
pravidelný návštevník
Slow Child Try
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 07. September , 2007, 18:30:46 » |
|
ono najradsej by som pocul, ze to a to neber ani nahodou a aspon by mi zmizol chrobak z hlavy..ale to by som chcel zas vela, ja viem... O Behringeroch nemam moc dobre referencie, i ked mixy s reprakmi sa im asi vydarili... A je zas pravda, ze tie M-Audio by vrtaju hlavou najviac, lenze doplatit 3 litre a mat doma ozaj vyssiu kvalitu je asi rozumnejsie. A pchybujem o tom, ze by som to dotiahol na nejake komercne studio, fakt mi staci nieco na seroiznu pracu na doma, ale to uz sa opakujem a asi aj otravujem... S tym mixom je mi jasne ze nevyriesim bicie, bol to iba taky kompromis, co ma napadol ako prvy... Ak by niekto pocul na vlastne usi tie m-audio a dokonca s nimi aj nieco robil, mohol by napisat dojmy, budem rad..a Rastis diky za tip na tie Behringery, budem to sledovat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. September , 2007, 15:20:28 » |
|
mal som tie behringery a teraz mám fostex PM1-MK2. behringery majú ako tak dostatok detailov na mixovanie, ale majú pomenej basov a mňa po chvíli práce unavovali, mali plechovejší zvuk. m-audio sú presne určené na home recording, kde nemáš akusticky vyriešenú miestnosť a detaily vo zvuku ťa až tak netrápia. dobre sa na nich počúva elektronika. skús ešte pozrieť nejaké malé yamahy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. September , 2007, 16:30:44 » |
|
rady - ty si mal pasivne 2030P, nie ? Tie maju menej basov aj papierovo. + pasiv treba zkombinovat s dobrym vhodnym zosilovacom, co su komplikacie navyse a zdroj dalsich potencialnych problemov so zvukom. Mozem Ta ubezpecit, ze 2030A maju basov nadmieru, viac, ako raz tak drahe Adam A7. Nehovorim, ze su tie basy nejak extra pravdive, ale s tvrdenim "pomenej basov" skratka nemozem suhlasit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 24. November , 2007, 22:33:53 » |
|
Mal niekto moznost porovnat Yamaha HS50M s M-audio BX5A?? BX8A su vraj lenive pre blizky posluch (treba ich viac vyhulit).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 25. November , 2007, 13:57:20 » |
|
...su vraj lenive pre blizky posluch (treba ich viac vyhulit).
to je zvlastne tvrdenie... skus to rozvinut, co znamena lenivy a co znamena pri nizkocitlivostnych menicoch v studiovych monitoroch, ze ich treba vyhulit...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 25. November , 2007, 14:13:19 » |
|
No tak mixovať s "vyhulenými" monitormi, to je zaručený návod na mizernú mixáž! Práveže nahrávka má dobre znieť pri rôznych hlasitostiach, a nahlas znie všetko subjektívne lepšie, ak nahrávka znie dobre iba naplno, tak tam je niečo zle ... a k tomu keď človek mixuje pri veľkých volume, veľmi rýchlo sa mu otupí sluch a potom nepočuje poriadne farbu zvuku, neodhadne pomery, mieru efektov ... proste katastrofa je priam zaručená.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 25. November , 2007, 14:24:34 » |
|
http://www.bvaudio.sk/tento panko v trnave robi velmi kvalitne repra aj zosilnovace za dobre ceny. je to profik a parametre ma zmerane nie vymyslene.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 25. November , 2007, 14:27:55 » |
|
Ináč, aj M-Audio má dobrý zvyk, že uvádza namerané prevádzkové hodnoty, nie hausnumerá či laboratórne v praxi nedosiahnuteľné údaje.
|
|
« Posledná zmena: 25. November , 2007, 14:28:45 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 25. November , 2007, 14:46:56 » |
|
mne vyrobil na mieru bedne s reproduktormi fokal podla tychto/ http://www.focalprofessional.com/ on ma aj meracie masiny a vie tie bedne vyladit. repraky kupi original a skrinku + vyhybky zbuchne on.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|