Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 09:26:09
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hranie cez akordy (over chord changes)  (Prečítané 13518 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #30 kedy: 28. November , 2007, 15:59:12 »

Lubo a nemas nahodou tu slucku bez demonstracie?
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #31 kedy: 28. November , 2007, 17:13:12 »

Lubo a nemas nahodou tu slucku bez demonstracie?

uz presne to nemam lebo som to zmazal co som nahral ale spravil som ti len tak v band in boxe. ked si nainstalujes band in box tam si nahadzes akordy ake chces a bude ti to hrat.

* 2615.mp3 (1216.71 KB - stiahnuté 194 krát.)
Zaznamenané

matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #32 kedy: 28. November , 2007, 17:16:30 »

super dik  Na zdravie!
asi si ten bandbox kupim :)
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #33 kedy: 28. November , 2007, 19:45:21 »

uz presne to nemam lebo som to zmazal co som nahral ale spravil som ti len tak v band in boxe. ked si nainstalujes band in box tam si nahadzes akordy ake chces a bude ti to hrat.

Si na to daj nejaky syntak zneje to jak midi digitalky z internetoveho kasina. band in a box das 3 akordy, styl britney spears a je z teba hitmejker  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #34 kedy: 29. November , 2007, 16:35:35 »

zuzka nahral som ti tu blue bossu :) aby som sa drzal temy na kazdy akord hram daco ine ...

* Blue-Bossa.mp3 (2899.31 KB - stiahnuté 177 krát.)
Zaznamenané

bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #35 kedy: 11. December , 2007, 15:51:59 »

super je to porovnanie lubo, stupnica vs. prihliadnie na tony akordu.... presne to je ten rozdiel ktory tam pocujem ked si len tak beham po stupnici. Znie to potom tak nejak mlandravo a jednoducho nie je to to prave makove. 
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #36 kedy: 14. December , 2007, 21:33:17 »

no jo. Musis len stahovat sola a cvicit frazy cudzie lebo stupnica sama o sebe je nic. Zober si napr Joe Passa a nauc sa jeho sola alebo ma dobru knihu sa to vola tusim joe pass on guitar aj na you tube su nejake ukazky z toho to sa zas vola jazz lines. Vies toto nieje az tak o technike aj ked ta je tiez samozrejme dolezita ale dolezite je ake frazy pozivat a aky mas language.
Zaznamenané

Srnac
pravidelný návštevník
Príspevkov: 322

« Odpoveď #37 kedy: 17. Marec , 2008, 23:16:18 »

no ano...naucim sa tie frazy...ale tam je toho tolko...ako myslim tych akordov v "progression" ze potom ako viem ktory kde mozem pouzit(ako teoreticky analfabet)..Jak pocuvam tie ukazky...tak nad takymto hranim som sa zamyslal...ako sa to vlastne hrá a dospel som k zaveru ze do konca zivota nemam sancu:(
Zaznamenané
Srnac
pravidelný návštevník

« Odpoveď #38 kedy: 17. Marec , 2008, 23:18:12 »

Lubo o tom o com si hovoril ze ucit sa frazy hovoril aj Robert Conti...No scales, no modes, kde kritizuje vseliake gitarove videa kde vysvetluju miliony stupnic a normalny clovek ktory sa to chce naucit nema sancu a hovori o tom uceni sa fraz...Ale ako aj tie frazy potom pouzit??? to ej ta otazka zakladna...ako viem ze ano tak tu ano tu nie...ejdine podla sluchu?
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #39 kedy: 20. Marec , 2008, 11:21:12 »

no nie sak musis to ovladat aj teoreticky to je jasne kam patri ak stupnica musis vediet. potom musis vediet ktora fraza je zostavena z ktorej stupnice. tym padom vies kam mas tu frazu pichnut. jasne ze frazy ti daju language a potom budes schopny tvorit aj vlastne neskor aj realtime pri improvizacii. len najprv musis zobrat si frazu naucit na x miestach na gitare skusat ju hrat v roznych toninach. Ide o to ze sutupnica je dolezita treba to cvicit aby si videl ten harmonicky material, ten vyber tonov ktory znie dobre cez ktory akord. A potom sa ucit frazy v tej stupnici. Fraza uz mozes mat aj kopu chromatizmov a tak uz to nemusia byt len tony zo stupnice.nahral by som ti daku ukazku ale nejde mi cubase tak potom neskor
« Posledná zmena: 20. Marec , 2008, 11:25:45 od Lubo » Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 20. Marec , 2008, 11:48:29 »

zuzka nahral som ti tu blue bossu :) aby som sa drzal temy na kazdy akord hram daco ine ...
Ku...a,ale Ty si dobrýýýýýýýý.  Zdravíčko  /až teraz som natrafil na tu ukažku./
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #41 kedy: 20. Marec , 2008, 12:24:49 »

Som metlak
Zaznamenané

Srnac
pravidelný návštevník

« Odpoveď #42 kedy: 20. Marec , 2008, 14:15:17 »

no nie sak musis to ovladat aj teoreticky to je jasne kam patri ak stupnica musis vediet. potom musis vediet ktora fraza je zostavena z ktorej stupnice. tym padom vies kam mas tu frazu pichnut. jasne ze frazy ti daju language a potom budes schopny tvorit aj vlastne neskor aj realtime pri improvizacii. len najprv musis zobrat si frazu naucit na x miestach na gitare skusat ju hrat v roznych toninach. Ide o to ze sutupnica je dolezita treba to cvicit aby si videl ten harmonicky material, ten vyber tonov ktory znie dobre cez ktory akord. A potom sa ucit frazy v tej stupnici. Fraza uz mozes mat aj kopu chromatizmov a tak uz to nemusia byt len tony zo stupnice.nahral by som ti daku ukazku ale nejde mi cubase tak potom neskor

Okej nieco nahraj..take jednoduche..vobec si neviem predstavit ako hrat jazz...A teoretickz tie veci???odkial zacat
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #43 kedy: 21. Marec , 2008, 12:55:48 »

tak som sa pokusil demonstrovat postup studia ako studovat jazzovy language.(podla mna spravny) Musis mat zmaknutu stupnicu na celej gitare a hrat dookola az kym to nevidis. Z hocktoreho miesta z hocktoreho prsta zacat. Musis improvizovat z fleku takze ked toto nemas namakane na mieste nestihas hladat nejake prstokaldy alebo co. No a potom si vyberiem frazu(lick). naucim sa ju hrat vo vsetky moznych miestach a vo vsetkych toninach!!! inak to je dost tazke. Frazy najdes v knihe, stiahnes dakoho solo alebo si vymyslis svoje ked uz mas trocha skill. Ale zo zaciatku ide skor o to naucit sa ten jazyk tak by som odporucil skor odkukavat ako vymyslat. Nahral som taku kratucku demonstraciu... najprv ide stupnica D dorian. Potom fraza... vsimaj ze tam uz je kopa seliakych aj inych tonov. no a potom pouzitie v skladbe. Vybral som impressions lebo je to len jeden akord dookola. Dmi7. Teda forma je Dmi7---Dmi7---Ebmi7---Dmi--- kazdy styri takty. Inak ten backing track je dost fastik :) normalne som sa zadychal

* dorska.mp3 (1374.39 KB - stiahnuté 187 krát.)
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.