vid
náhodný pocestný
Príspevkov: 141
|
|
« Odpoveď #270 kedy: 18. Január , 2008, 23:31:06 » |
|
a este jedna vec. Je GOLEM vhodny aj pre THRASH ci DEATH METAL? Mne sa z toho taky zvuk nepodarilo vytocit, ani na Yamahe (taka ako ma predator), ani na Gibsone (ale ten je viac vintage, '78 reissue). Ale zase mna neber nejako smerodajne, jednak taku hudbu az tak nehram (trochu k thrashu inklinujem, konkretne hravam oldschool speed metal, predchodcu thrashu, ale je to moja "horna hranica"), a jednak este mam malo skusenosti s robenim zvuku. Cize moc na to nemam cit... Ak si nahodou niekde z okolia myjavy mozeme to vyskusat niekedy. Ale ma to dost siroke moznosti, dva typy zvukov (jeden taky nizsi uprdenejsi a jeden viac stredovy), presence tam dokaze so zvukom spravit dost vela, +korekcie a gain. Ked k tomu este pridas volume, gain a prepinanie snimacov na gitare, tak tych moznosti je na mna az privela Zdravicko co myslite ako to asi bude hrat s mojim VOX AD50VT??? ma to cenu vlastnit GOLEMika?? Dik za nazory... Keby som mal Vox AD + Golema, tak by som to asi robil tak ze na higain golema do returnu voxu (ak ma efektovu slucku?), a na crunch / cistejsie veci samotny Vox, pripadne k nemu TubeDriver. Spolu netusim co to spravi, treba skusit, ale dva preampy za sebou neviem ci sa velmi kamaratia. Aku hudbu hras? Nech sa vyjadria ti co to vedia lepsie posudit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ropale
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #271 kedy: 18. Január , 2008, 23:38:01 » |
|
Zial AD50VT nema esfektovu slucku...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ropale
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #272 kedy: 19. Január , 2008, 00:53:44 » |
|
"Spolu netusim co to spravi, treba skusit, ale dva preampy za sebou neviem ci sa velmi kamaratia" neviem co tym myslis = ze nakopavat lampu lampu sa neda?? ten vox ma lapu zevraj iba v koncaku... som tak troska este "LAIK" do nakopavania.... PS: vlastnim este krabicku METAL MUFF od elekto-harmonix .... Dik za radu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #273 kedy: 19. Január , 2008, 00:57:33 » |
|
Mne sa z toho taky zvuk nepodarilo vytocit, ani na Yamahe (taka ako ma predator), ani na Gibsone (ale ten je viac vintage, '78 reissue). Ale zase mna neber nejako smerodajne, jednak taku hudbu az tak nehram (trochu k thrashu inklinujem, konkretne hravam oldschool speed metal, predchodcu thrashu, ale je to moja "horna hranica"), a jednak este mam malo skusenosti s robenim zvuku. Cize moc na to nemam cit... Ak si nahodou niekde z okolia myjavy mozeme to vyskusat niekedy.
Som z Popradu ale mam babku pri Senici Ti co poznate pana Gerhata, myslite ze by nemal problem s upravou Golema podla mojich predstav? t.j. viac GAINu, viac prieraznosti alebo co... (Ak by mi nahodou nestacilo...)
|
|
« Posledná zmena: 19. Január , 2008, 01:02:08 od koktavyalojz »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #274 kedy: 19. Január , 2008, 01:31:17 » |
|
ale mam babku pri Senici Tak ak mas niekedy v skorom case cestu k babke, tak si mozes dojst vypocut golema, na pivo, atd Ti co poznate pana Gerhata, myslite ze by nemal problem s upravou Golema podla mojich predstav? t.j. viac GAINu, viac prieraznosti alebo co... (Ak by mi nahodou nestacilo...) co som sa v minulosti s p. Gerhatom bavil, tie upravy nebol problem, ale TAKETO upravy su asi trochu problem... tipujem ze ked nieco takto zmeni, tak musi "doladit" vsetko ostatne aby to sedelo - nieco ako ked ladis floyda. Ale neviem, to len hadam, a tiez netusim ci myslis dodatocne upravy, alebo sa popredu dohodnut. neviem co tym myslis = ze nakopavat lampu lampu sa neda?? Ja tiez netusim, ale tipujem ze vystup z preampu je (niecim?) usposobeny na to aby isiel do repraku a nie do dalsieho preampu. Ja z vlastnej skusenosti viem ze ked golema pichnem do returnu MosFet komba tak znie lepsie ako ked ho dam do cisteho kanalu. Ten cisty kanal trochu "zabordeli" ten zvuk. Inak golem ma este dalsi vystup "do mixu", takze experimentovat sa da. Ale u mna to proste najlepsie znelo ked som amp vystup golema zapojil rovno do returnu. Do cisteho kanalu som musel dost dlho spekulovat kym som dosiel na to ako to spravit aby to znelo zhruba tak dobre ako tato moznost. Ale hovorim, toto je moj pripad fakt netusim ako sa to sprava s VoxAD. Napriklad so skreslenim na mojom kombe sa TubeDriver nejako extra nekamaratil, ale ked som to skusal u chlapika na AD tak to znelo uplne genialne. Tazko povedat. Inak podla mna to zbytocne riesis tu, ved prosoundovi napis / zavolaj a nejako sa uz dohodnete.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #275 kedy: 19. Január , 2008, 01:45:35 » |
|
Tak ak mas niekedy v skorom case cestu k babke, tak si mozes dojst vypocut golema, na pivo, atd OK. beriem na vedomie co som sa v minulosti s p. Gerhatom bavil, tie upravy nebol problem, ale TAKETO upravy su asi trochu problem... tipujem ze ked nieco takto zmeni, tak musi "doladit" vsetko ostatne aby to sedelo - nieco ako ked ladis floyda. Ale neviem, to len hadam, a tiez netusim ci myslis dodatocne upravy, alebo sa popredu dohodnut. Tak urcite by som ho na svoje poziadavky upozornil vopred. Ale ja ani poriadne neviem co chcem, lebo lampu som este nikdy nemal. Tak pocitam s dodatocnymi upravami, ked sa trochu rozohram. Ja viem len, ze chcem aby to bol poriadny narez! :G
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #276 kedy: 19. Január , 2008, 09:29:30 » |
|
Mam otazocku v powerampe mas 6L6 alebo el34? A aj ten mas od p.Gerhata, ci len preamp? vdaka
V powerampe mám EL-34. A ten powermp vznikol viacmenej koprodukčne, Ľudo nemal práve vtedy moc veľa času, ja som mal čas aj potrebné prístroje, a tak sme sa dohodli, že mi pošle nejaké diely (plošáky, skrinku, poťáky ...), niečo som mal doma sám, a poskladám si ho osobne. Tak aj bolo a po vyriešení istých drobností (chladenie, bias, odbrumenie) sa podarilo urobiť veľmi slušne hrajúci koniec s dosť nízkym šumom - z našej aparatúry je práve gitarový aparát najtichší, aj náš tranzistorový spevový aparát šumí viac ako tento lampáč.
|
|
« Posledná zmena: 19. Január , 2008, 09:30:23 od Predator »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #277 kedy: 19. Január , 2008, 09:58:41 » |
|
Pozorne som si vypocul vsetky tvoje ukazky Golema. Na akej urovni si mal GAIN pri hrani tych metalovych doprovodnych gitar?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #278 kedy: 19. Január , 2008, 11:07:25 » |
|
Gain bol všade rovnako, asi na 2/3 rozsahu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #279 kedy: 19. Január , 2008, 11:13:14 » |
|
Gain bol všade rovnako, asi na 2/3 rozsahu.
ja pouzivam doprovod na 1/5-1/4 a solo 1/3. mozna sa to lisi kus od kusu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #280 kedy: 19. Január , 2008, 11:26:25 » |
|
ja pouzivam doprovod na 1/5-1/4 a solo 1/3. mozna sa to lisi kus od kusu.
a to ti staci? skus to porovnat s nejakou skladbou, ze asi ako tvrdo to znie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #281 kedy: 19. Január , 2008, 12:11:55 » |
|
a to ti staci? skus to porovnat s nejakou skladbou, ze asi ako tvrdo to znie.
vypocuj si nahravky uzivatelov tam som to nahral
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #282 kedy: 19. Január , 2008, 13:15:31 » |
|
Ja s gainom za polovicu ani nejdem. Gainu to ma dost, toho sa neboj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #283 kedy: 19. Január , 2008, 13:27:23 » |
|
uz sa tesim ako to vypeciem :G
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #284 kedy: 20. Január , 2008, 14:38:18 » |
|
mimochodom mozete to niekto porovnat s nejakym inym zariadenim? na co sa zvuk GOLEMA podla vas podoba?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|