waldo42
|
|
« kedy: 05. November , 2007, 13:33:40 » |
|
nenasiel som tu temu o tomto vraj "najlepsom basakovi sveta" www.jacopastorius.com .aky je vas nazor?ja som trochu v pomykove.na moj vkus je to dost besne.zas mu nemozno odopriet ze vymyslel bezprazec,za co mu dakujem.
|
|
|
Zaznamenané
|
mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 05. November , 2007, 13:36:40 » |
|
nenasiel som tu temu o tomto vraj "najlepsom basakovi sveta" www.jacopastorius.com .aky je vas nazor?ja som trochu v pomykove.na moj vkus je to dost besne.zas mu nemozno odopriet ze vymyslel bezprazec,za co mu dakujem. co je besne ? pasorius bol majster vedenia basovych hlasov - treba popocuvat albumy s Weather Reports. potocil kopec kvalitneho jazzu, jazzrockku so slavnymi menami. v tazkych netriezvych obdobiach natocil aj par kravin... dal by som ruku do ohna, ze tu temu mal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 05. November , 2007, 13:45:58 » |
|
nejaky ten weather report mam doma,je to pecka.len co som pozeral na youtube,to boli improvizacie jak svina.musim sa mu asi viac pozriet na zubok mozno najdem viac inspiracii na fretless
|
|
|
Zaznamenané
|
mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 05. November , 2007, 13:53:24 » |
|
pastoriusa mam velmi rad, ale nedokazem ho pocuvat vzdy a vsade, ale to viac suvisi so zanrom, nie s nim. ako uz niekde napisal joe hajso - pankac a dzezmen. suhlas. vedel na tom bezprazci hrat krasne pomale a spevave melodie a zaroven bol nenormalne naslapany groover - 16kove groovy ake daval su riadne pekelne. hlavne to bol velmi sebavedomy clovek, ktory sa dostal do povedomia joa zawinula prave tym, ze bez okolkov vsade o sebe rozpraval ze je najlepsi basak na svete. na rozdiel od mnohych inych svoju vynimocnost vedel aj potvrdit. velmi odporucam koncert Weather Report - Forecast tomorrow.
skoda Jacovho zaverecneho obdobia zivota, ked to bola iba parodia na sameho seba. v rannom obdobi svojho hrania pritom absolutne odmietal akykolvek alkohol a drogy, neskor tomu nenormalne prepadol.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 05. November , 2007, 13:59:00 » |
|
Toto neni zle: Mimochodom zosilovac aj box pouziva tranzistorovy Acoustic
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 05. November , 2007, 14:00:01 » |
|
waldo, ak sa ti pacil jaco, tak mozem odporucit michaela manringa (pekelny hrac na bezprazec). tu hra pastoria "po svojom" http://youtube.com/watch?v=yTyByM25AGYna prazec francis rocco prestia z tower of power - ten 16kuje tiez ako maly boh.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 05. November , 2007, 14:02:39 » |
|
rasto: toto je viac punk chalanisko si spravil husty beat hej hej, acoustic maval prakticky celu svoju karieru. iba v zaciatkoch hral na nejake pukoty.
|
|
« Posledná zmena: 05. November , 2007, 14:05:12 od pista58 »
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 05. November , 2007, 14:05:24 » |
|
[ v rannom obdobi svojho hrania pritom absolutne odmietal akykolvek alkohol a drogy, neskor tomu nenormalne prepadol. [/quote]
vraj ho prvykrat ponukol chlastom prave j.zawinul.potom ho prave kvoli alkoholu vysmaril z weather reportu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 05. November , 2007, 14:11:21 » |
|
toto si uz presne nepametam, cital som biografiu j.pastoria, ale bolo to uz davno. tusim si to precitam znova. Milkowski - Jaco dobra knizka
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 06. November , 2007, 11:22:18 » |
|
waldo, ak sa ti pacil jaco, tak mozem odporucit michaela manringa (pekelny hrac na bezprazec). tu hra pastoria "po svojom" http://youtube.com/watch?v=yTyByM25AGYna prazec francis rocco prestia z tower of power - ten 16kuje tiez ako maly boh. pozrel som si ho,je dobryyyy.asi si kupim tiez nejaky loop,sranda veci sa s tym daju robit.idem najst nejaku debatu o tom medzi efektmi,nech nemiesam temu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 06. November , 2007, 17:16:17 » |
|
Fusion a jazzrock ma az tak za srdce neberu, aspon tohto typu, takisto ani styl hry ako Jaco, ale neda sa mu upriet genialita a uzasny cit pre nastroj.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 06. November , 2007, 23:29:16 » |
|
Jaco bol fakt skvely, ale druhym dychom musim dodat, ze osobne mi znacna cast jeho produkcie, co som mal moznost pocut, nic nehovori. Napriklad tieto jeho sola. Ale zas na druhu stranu, klasiky typu Dona Lee, ci skvostne groovovacky, to je paradicka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
max
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 07. November , 2007, 21:19:38 » |
|
Jaco tiez posunul basu do popredia. Vynikajuci basak aj ked ja ho skoro nepocuvam. Waldo : Ak chces vyskusat loop machine bez kupovania, v Guitar Rig je slusna akurat treba MIDI pedal aby si mohol ovladat nohou alebo frajerku pri klavesnici ovladanu napr. mrknutim. pohybom hlavy alebo pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
TURN IT UP
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 08. November , 2007, 19:27:16 » |
|
myslim ze frajerka by mi akurat pohla hlavou,ale do steny .nemam vybavenie v notebooku na GR.hlavne ked si citam temu o hrani cez pc(napr.lacrosse sa babre...),je to pre mna vsetko spanielska dedina
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 11. November , 2007, 22:29:52 » |
|
kamo prac sa z tejto temy lebo bude pruser.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|