Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 15:31:06
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: TVORBA SKLADBY  (Prečítané 11998 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #15 kedy: 11. November , 2007, 18:45:57 »

tak ale potom nechapem preco 7+???  ked to je ako vravis zv.kvinta preco sa to potom neoznacuje 5+?

snáď ti napísal 7bb, to je dvojzmenšená septima, nie? aká kvinta?
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #16 kedy: 11. November , 2007, 19:05:28 »

snáď ti napísal 7bb, to je dvojzmenšená septima, nie? aká kvinta?

On myslel ten akord predtym. Niekedy treba zapnut aj logiku. Lebo ako predtym niekto napisal septima nemoze byt zvacsana, lebo by to bola oktava. Z hladiska hud. teorie je to preto, lebo septima je interval, ktory moze byt maly a velky.
Ono by to malo po spravnosti byt napisane asik takto: Cmaj7+5 Na zdravie!
« Posledná zmena: 11. November , 2007, 19:06:22 od midnightstranger » Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #17 kedy: 11. November , 2007, 19:37:03 »

chalani hlavne nehrajte jazz,ani americky černosi nehraju terchovsku muziku..Ja som u nas ešte nepočul hrat dobre jazz..to ,že sa niekto nauči nejake akordy neznamena nič..Tak isto cigansku muziku hraju dobre len cigani...mi tu mame problem hrat obyčajny bigbajz.To je čosi strašne počuvat akože jazz..Ale v ramci zabavy...Ked chceš vediet teoriu najdi si učitela..Je to len matika..ked si začiatočnik tak počuvaj všetky muziky aj ludovky a skušaj hrat...Mnohy by sa čudovali zahrat si ludovečku v nejakych sextach kombinovnu s terciami a oktavami..je to fakt taške zahrat..polamete si mnohy prsty a potom to skuste swingovat..to je slovensky ludovy jazz Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #18 kedy: 11. November , 2007, 19:39:28 »

no waw ja studujem matematiku  Fuuha zíram som rad ze mam predpoklady stat sa dobrym teoretikom  ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #19 kedy: 11. November , 2007, 19:40:43 »

chalani hlavne nehrajte jazz,ani americky černosi nehraju terchovsku muziku

Co je to jazz? Ani Stivin to nevedel definovat.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #20 kedy: 11. November , 2007, 20:27:16 »

stivin je totiž muzikant(virtuoz) nie jazzman..HOVORIM O TOM žE DOJDEM NA KAPELU A HRA AKOžE JAZZ A SAMI SU ZO SEBA v prdeli,ludia krutia hlavami a odchadzaju.....určite maš pravdu netreba sa zaoberat čo hrame..napadlo ma to ked som čital že kolega tu hra jazz..
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #21 kedy: 17. November , 2007, 23:52:55 »

hh joe celkom som sa pobavil... tvoj nazor bol aktualny a nieco na nom bolo pravdy ale to uz bolo pekne davno myslim to ze jazz vedia hrat iba amici. Jasne ze kedysi to tak bolo ale teraz je situacia ponekud jina a su aj v europe kvalitne sceny a kapely ktore su uznavane po celom svete... aj v amerike. napriklad v skandinavii,francuzsku.Nedavno som bol na Vienna Art Orchestra, tam hra aj slovak Juraj Bartos a to je velmi kvalitny celosvetvo uznavany bigband.Takze vyrok typu nehrajte jazz lebo to vedia iba americania je uplny nezmysel. Ked hovoris ze na slovensku nikto nevie hrat jazz tak pri vsetkej ucte si toho asi este moc nepocul. Neviem ci ti nieco hovoria mena ako co ja viem... Ondrej Krajnak,Peter Solarik alebo co ja viem Martin Valihora, Gabo Jonas... ak nie tak chod na daky koncert mozno zmenis nazor. Najblizsi je 22.november, 20.00hod., 2007, divadlo Aréna, Bratislava hra Sramek so svojou kapelou. Su u nas ludia ktori studovali jazz v zahranici a vratili sa domov a aj to vedia. Jasne ze to tu neni bohvie co... ale co je u nas dobre? Teda hory mame pekne no...
   A podobne by som sa vyjadril k vyroku :"prestan počuvat hudba a snaž sa najst vlastny zvukovy svet...hentie pičakordy zahod...." to je este vacsia pi**ovina ako to pred tym. To mi pride ako ze posadim punkaca ku klaviru a budem od neho cakat ze teraz vymysli nieco genielane na co este nikto neprisiel. Najprv musis ovladnut to co je uz vymyslene a potom s tym mozes pracovat povedzme nejakym originalnym sposobom a hladat neico nove.  Ale akoze si len tak sadnut a daco hrat podla seba... tak to je kravina.
« Posledná zmena: 18. November , 2007, 12:33:49 od Lubo » Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #22 kedy: 18. November , 2007, 09:47:24 »

Citácia: Lubo
To mi pride ako ze posadim punkaca ku klaviru a budem od neho cakat ze teraz vymysli nieco genielane na co este nikto neprisiel. Najprv musis ovladnut to co je uz vymyslene a potom s tym mozes pracovat povedzme nejakym originalnym sposobom a hladat neico nove.  Ale akoze si len tak sadnut a daco hrat podla seba... tak to je kravina.
:) To presne nie je kravina a presne tak vznikaju velmi dobre a povedzme si -  progresivne veci (nemyslim neprogresivny progresivny rock!). Niekedy je mozno lepsie nepoznat taketo standardy v hudbe a ani nemat tolko hudobnych vzorov. Punkac za klavirom funguje! toto je priklad byvalych punkacov bez vzdelania
Zaznamenané
plichto
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 18. November , 2007, 10:02:53 »

Ak uz riesim akordy a nepouzijem rovno klasicke powerakordy tak sa riadim akurat podla tercii ... ak je ku tomu tonu durova tercia smarim tam durovy akord a ak molova tak molovy.... 90 percent mi to klape ..... viem ze som diletant a suflikant Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #24 kedy: 18. November , 2007, 10:43:53 »

ja neriesim ani tolko akordy ako rytmiku. dobra skladba moze mat 3 akordy. dolezita je kompozicia, vystavanie motivu + refrenu a navrstvenie  melodii. cele to musi byt napinave a mat dej. menej byva niekedy viac.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 20. November , 2007, 15:07:25 »

:) To presne nie je kravina a presne tak vznikaju velmi dobre a povedzme si -  progresivne veci (nemyslim neprogresivny progresivny rock!). Niekedy je mozno lepsie nepoznat taketo standardy v hudbe a ani nemat tolko hudobnych vzorov. Punkac za klavirom funguje! toto je priklad byvalych punkacov bez vzdelania
No ja osobne si myslím, že mať prehľad nie je na škodu, čo už potom použiješ, alebo nepoužiješ je na tebe, minimalizovať je jednoduchšie, ako tápať a hľadať objavené. A potom, možno by si sa aj vykašľal na primitívny punk :)
Zaznamenané

urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #26 kedy: 20. November , 2007, 17:40:40 »

sak ten song je prave reprezentacia toho ako vypada song, bez hudobneho vzdelania...podla ucha, nič viac.

Samozrejme da sa robit podla ucha, ale tym ze viec co ja funguje tak je to jasne.

Ked si zahram co ja viem C Dur v uzkej sadzbe a v teciovej polohe, pre moje ucho posobi dramatickejsie ako v sirokej sadzbe a oktavovej polohe. Lenze tento poznatok si zapamatam a druhy krat uz ho nebudem musiet hladat uchom ale hned budem vediet co a ako mam spravit ked chcem harmonicky dynamizovat. Toto je len maly mozno nevecny priklad toho jak je to dolezite. Vsetky tieto veci a dolezitost obratov ci uz 6 alebo 6/4 som pochopil az ked som zacal hrat na klaviri. Podla mna by to mal vyskusat kazdy...

Defacto, hudba je podla mna presne ako ked pise clovek literaturu. Cim ma clovek vacsiu slovnu zasobu, a vie co a kedy z nej pouzit, dava do svojich textov logiku a napatie, vie ze ako ma clenit text, ako s nim pracovcat aby dosiahol to co chce, ma uspech. A cloveku prave toto dodava teoria v hudbe.
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 20. November , 2007, 20:26:44 »

urmo, k tvojej 1. vete: bohužiaľ som reagoval iba na vety a nie na ukážku, ktorú si od tiaľto nemôžem pozrieť  a inak čo si písal potom: súhlas
« Posledná zmena: 20. November , 2007, 20:28:26 od marrtin » Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 20. November , 2007, 21:18:16 »

nemyslím si že sú tí ľudia z inej planéty a nemyslím si že beethoven bol naj, naj bol Bach :)
v čom však pravdu máš je súhlas s urmom a čačkaním  Na zdravie!
« Posledná zmena: 20. November , 2007, 21:19:40 od marrtin » Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #29 kedy: 21. November , 2007, 10:09:30 »

nikto nebol naj kazdy bol jedinecny sam o sebe.  Ale u mna vedie beethoven :) ale ovela radsej pocuvam napr sostakovica. ale to je fuk. Ja len k tej teorii vies palii ked to zacnes studovat hlbsie a hlbsie tak b si obajavoval nile suvislosti ako to funguje ale aj roznych inych interpretov mozno ine zanre. Potom by by uplne inak pocuval a analyzoval ocenil by si uplne ine veci. Potom by si si tu ukazku co si dal ani nepustil... vies ked sa v tom rypes stava sa z teba narocnejsi posluchac.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.