Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 21:25:16
Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Konvolucia alebo ako nahradit gitarovy box  (Prečítané 135178 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #195 kedy: 16. Január , 2008, 22:17:40 »

Ok, to co som napisal je asi blbost, ale neviem dojst v com je problem (asi v nelinearitach alebo co ja viem), ale vychadza mi naaadherny sum :-).

Nicmenej po hradkach s furierom mi vysiel z tej dr.karpathorkeho ci koho nahravky tento impulz, je dost zasumeny, ale neni to pocut, tak skuste. Pre mna je uz uspechom, ze sa to da pouzit ako impulz :-).

Bacha! Je to premenovany wav na mp3 (rastis nemohol by si povolit wavy nejakej mini dlzky?)

* impulse.mp3 (4.62 KB - stiahnuté 168 krát.)
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #196 kedy: 30. Január , 2008, 20:07:05 »

tuto je navod ako vytvorit vlastny impulz

http://www.guitarampmodeling.com/how-to-create-an-impulse-t1745.html-sid=aa781b6208edf3262949cdf761ca956d
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #197 kedy: 01. Február , 2008, 01:04:10 »

mno....chlapci.... mozno vam to vychadza preto take basove..ze to slabo vypekate....... som cital na dakych forach..ze tie najlepsie impulzy su nahrane pri koncertovom vybudeni...cize poriadne nahlas..... skuste to tak..ale nie aby vam to clipovalo uz na ceste do koncaku...... proste koncak na plno.....a do returnu pustat ..salabo impulz...a zosilnovat pokial mozes (teda neohluchnes neodpalis reprak....alebo pokial uznas za vhodne....)....podla mna by to za pokus stalo....bo daktore dobre impulzy co som pocul boli robene takto...... 

prosim ta rastis...mohol by si postnut tunak tie mesa boogie impulzy guitar hack JJ .... lebo original link na ne mi nefunguje....

a este by som chcel vediet aky ma box DR horky a ako presne ho snimal.... a cim..... inak este ma napadlo......tiez niektore dobre impulzy boli snimane aj  viacerimi mikrofonmi a mixnute spolu...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #198 kedy: 01. Február , 2008, 01:14:43 »

ja som cely balik impulzov stiahol odtialto:

http://homepage.mac.com/mark_velvet/forums/FileSharing29.html

je tam toho dost vela.
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #199 kedy: 01. Február , 2008, 11:13:56 »

Bolo by zaujimave nahrat cisto iba preamp, ten potom poslat do koncaku a boxu, nahrat ho klasickou cestou a zvuk potom
porovnat s vlastnorucne vyrobenym impuzlom toho isteho koncu a boxu (strasne krkolomna veta  ?§!. )
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #200 kedy: 01. Február , 2008, 11:50:16 »

o to som sa pokusil. impulz co som vyrobil mal bohuzial ale svoje muchy a momentalne nemam moc cas a moznosti robit dalsi impulz. ale mam v plane sa k tomu vratit.
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #201 kedy: 01. Február , 2008, 13:40:59 »

potom poinformuj ako to dopadlo. Ide v podstate o najvernejsiu formu simulacie reproboxu, tak som zvedavy na priame porovnanie
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #202 kedy: 01. Február , 2008, 13:47:54 »

ved uz sme sa tu snazili o to :) v podstate najvernejsia simulacia boxu, by mala byt budena ina nejaky impulzom, na ktorom by nemali byt znamky nejakeho preampu alebo koncoveho stupna. pretoze to by sa na vyslednej farbe dost podielalo. aj sme tu uz mali take ukazky, kde som skusal pustat do reproduktora ciste napatie po exponenciale, ale bolo to prilis zahuhlane, muselo sa to cez EQ upravovat :)
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #203 kedy: 01. Február , 2008, 13:53:18 »

v podstate najvernejsia simulacia boxu, by mala byt budena ina nejaky impulzom, na ktorom by nemali byt znamky nejakeho preampu alebo koncoveho stupna. pretoze to by sa na vyslednej farbe dost podielalo.

Vsak to, ze farbu zvuku ovplyvni aj lampovy koniec je iba dobre - pre potreby nahravania gitar to bude, predpokladam, zniet vernejsie ako keby si na surovy zvuk preampu pouzil iba "simulaciu" reproboxu
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #204 kedy: 01. Február , 2008, 13:56:38 »

ved hej, ja som len chcel naznacit, ze pre najvernejsiu simulaciu boxu treba pouzit nejaky impuzl, na ktorom sa nepopisuje koncak alebo preamp Na zdravie! je zas otazka - ci bude lepsie, alebo nie...uz sme si tu ako tak otestovali, ze nie :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #205 kedy: 01. Február , 2008, 14:14:48 »

princip je vychytat spravne "technologiu vyroby" impulzu. to co som skusal, bolo hodne blizko a hodne daleko zaroven k realnemu snimaniu :) az bude casu, mrknem ten musicmanov link
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #206 kedy: 01. Február , 2008, 18:45:49 »

Vsak to, ze farbu zvuku ovplyvni aj lampovy koniec je iba dobre - pre potreby nahravania gitar to bude, predpokladam, zniet vernejsie ako keby si na surovy zvuk preampu pouzil iba "simulaciu" reproboxu

Neni pravda ... tento celý postup platí iba pre lineárny prenosový člen, a lampáč lineárny pri najlepšej vôli proste nie je ... Ak sa merací impulz zdeformuje nelinearitou, výsledkom nebude zosnímanie nelineárnych parametrov členu a jeho prostredia, ale iba znehodnotený vzorok lineárnych vlastností daného setupu.

Zjednodušene povedané dynamické vlastnosti zosíku nezosnímaš takouto statickou snímkou, lebo tie sa menia so zmenou signálu, iba to dobabre charakteristiku boxu.

Viac nájdeš v teórii lineárnych a nelineárnych obvodov.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #207 kedy: 01. Február , 2008, 18:48:28 »

Rasťo, a čo prostredie a snímací reťazec? Tam to bolo OK? Nedošlo niekde ku clippingu, ani ku prebudeniu membrány mikrofónu? A nerezonovalo tam niečo iné, čo mikrofón pochytal? Lebo ten impulz je síce dosť krátky, ale zato intenzívny, a mohol niečo v okolí rozkmitať ...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #208 kedy: 01. Február , 2008, 18:55:17 »

Rasťo, a čo prostredie a snímací reťazec? Tam to bolo OK? Nedošlo niekde ku clippingu, ani ku prebudeniu membrány mikrofónu? A nerezonovalo tam niečo iné, čo mikrofón pochytal? Lebo ten impulz je síce dosť krátky, ale zato intenzívny, a mohol niečo v okolí rozkmitať ...

myslis, ze to dokaze zachytit? ked je mikrofon pred membranou? nezachytava ina huciaci reprak?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #209 kedy: 01. Február , 2008, 19:01:54 »

teraz co myslis ? uz som tu nechaval ukazku preampu + vlastneho impulzu, co som si spravil sam:

http://gitaristi.sk/files/rastis/konv/impulz5.mp3

nie je to zase ziadny pruser. aj ked je pravda, ze real box zneje trochu inac a profi implulzy zneju tiez lepsie. ale zase na tie amaterske podmienky, v akych som to realizoval... tak ja som s vysledkom spopkojny. ako vravim - az bude casu, skusim sa tomu povenovat serioznejsie...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 22 otázok.