Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #270 kedy: 16. Február , 2010, 15:50:03 » |
|
Precital som temu od zaciatku (tam je najviac relevantnych info), nejak som nepostrehol alebo som si iba nevsimol, ci sa metoda konvolucie vyuziva iba pri studiovom spracovani a mastrovani zvuku alebo aj live. Teda mam na mysli, ci napr. take speaker simulatory (napr. Palmer) sa vyuzivaju na live hranie - predpokladam, ze funguju na principe konvolucie. Nemam s tym skusenosti, tak prepacte za mozno hlupu otazku. Staci, ze by gitarista pouzival iba nejaky lampovy preamp v kombinacii so zariadenim, ktore by fungovalo na principoch konvolucie? S tym by mohol ist rovno do p.a. (live) alebo nejakeho track recordera? Je to vsetko navzajom kompatibilne (charakteristiky vstupov/vystupov a pod)? Dakujem.
presne tak, aj ked nepoznam gitaristov ktory by hrali na lampovych preampoch cez speaker sim. do PA ale je to mozne, ked uz niekto hra do PA, tak skor s nejakymi multifunkcnymi procesormy ako Vetta II, POD, axe fx
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #271 kedy: 16. Február , 2010, 15:53:16 » |
|
presne tak, aj ked nepoznam gitaristov ktory by hrali na lampovych preampoch cez speaker sim. do PA ...
Griglak tak hra. konvolucia sa na podiu ako taka pravdepodobne nepouziva, lebo bezne speaker simulatory pracuju inac a nejaky NB za tym ucelom pouzivat je divne... akurat vcera tu bola predsa taka tema a ktosi tam spomenul, ze existuje akasi firma, ktora za 2000 euro predava HW na konvoluciu boxu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stary
náhodný pocestný
Príspevkov: 132
|
|
« Odpoveď #272 kedy: 16. Február , 2010, 15:56:19 » |
|
Griglak tak hra.
konvolucia sa na podiu ako taka pravdepodobne nepouziva, lebo bezne speaker simulatory pracuju inac a nejaky NB za tym ucelom pouzivat je divne...
akurat vcera tu bola predsa taka tema a ktosi tam spomenul, ze existuje akasi firma, ktora za 2000 euro predava HW na konvoluciu boxu...
Dakujem, nezachytil som tu vcerajsiu debatu, skusim to pohladat. Podla toho co hovorite, je to skor zalezitost vyuzivajuca sa hlavne pri nahravani. Jasan.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stary
náhodný pocestný
Príspevkov: 132
|
|
« Odpoveď #273 kedy: 16. Február , 2010, 15:58:49 » |
|
presne tak, aj ked nepoznam gitaristov ktory by hrali na lampovych preampoch cez speaker sim. do PA ale je to mozne, ked uz niekto hra do PA, tak skor s nejakymi multifunkcnymi procesormy ako Vetta II, POD, axe fx
Ked spominas PODa, ten ma myslim moznost volby/simulacie boxu. Zvukova charakteristika vystupu je potom tiez modelovana konvoluciou? Ci tieto procesory funguju inym sposobom..
|
|
« Posledná zmena: 16. Február , 2010, 15:59:31 od stary »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #274 kedy: 16. Február , 2010, 16:09:01 » |
|
Ked spominas PODa, ten ma myslim moznost volby/simulacie boxu. Zvukova charakteristika vystupu je potom tiez modelovana konvoluciou? Ci tieto procesory funguju inym sposobom..
kazde podobne zariadenie musi mat moznost volby, keby tam bola iba simulacia jedneho boxu tak o com by bolo to zariadenie. POD nema simulaciu boxu prostrednictvom impulzov ale maju nejaku vlastnu technologiu, vcera sa o tom pisalo, aj ked tie boxy v POD nie su bohvieco, hned by to bol o par tried lepsi stroj keby to fungovalo na konvolucii a dali by sa tam davat vlastne impulzy
|
|
« Posledná zmena: 16. Február , 2010, 16:09:41 od Krtko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MiracleMan
|
|
« Odpoveď #275 kedy: 16. Február , 2010, 20:42:45 » |
|
Precital som temu od zaciatku (tam je najviac relevantnych info), nejak som nepostrehol alebo som si iba nevsimol, ci sa metoda konvolucie vyuziva iba pri studiovom spracovani a mastrovani zvuku alebo aj live. Teda mam na mysli, ci napr. take speaker simulatory (napr. Palmer) sa vyuzivaju na live hranie - predpokladam, ze funguju na principe konvolucie. Nemam s tym skusenosti, tak prepacte za mozno hlupu otazku. Staci, ze by gitarista pouzival iba nejaky lampovy preamp v kombinacii so zariadenim, ktore by fungovalo na principoch konvolucie? S tym by mohol ist rovno do p.a. (live) alebo nejakeho track recordera? Je to vsetko navzajom kompatibilne (charakteristiky vstupov/vystupov a pod)? Dakujem.
toto som tu vcera riesil
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Spago
|
|
« Odpoveď #276 kedy: 29. Marec , 2010, 13:49:25 » |
|
Ja som si precital celu temu a velmi ma zaujala a musim povedat ze je to pecka Tak som asj spravil nejake ukazky na vypocutie. Prve 4 su snimane jednim SM57 a ostatne 4 su mix SM57 a impulzy. Inak sa mu zdalo lepsie to zmiesat ako iba pouzit ciste impulzy. Inak prve 2 ukazky maju ine EQ a pozicia micu je trochu ina.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Spago
|
|
« Odpoveď #277 kedy: 29. Marec , 2010, 13:50:44 » |
|
Zvysok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #278 kedy: 29. Marec , 2010, 13:53:10 » |
|
Podla mna najlepsie nahrávať min. na 2x a miešať SM57 skutočnú s ipulzom sm57 a prípadne ešte s nejakým kondenzátorovým mikrákom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dejvo
Hosť
|
|
« Odpoveď #279 kedy: 29. Marec , 2010, 14:10:08 » |
|
Tie prve ukazky su strasne tenke, podla mna nie moc pouzitelny zvuk...
Tie druhe su lepsie, ale neviem, nejak mi to pride divne zvukovo.
Ako si to nahraval ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #280 kedy: 29. Marec , 2010, 14:21:47 » |
|
Konkurencia - uz par messiacov programujem speaker/mic sims s multiband compressorom a parametric EQ (ale nie so sofwareom) priamo do comp, mam aj hardware version co sa da pouzivat live. Ako vzdy - trdsie zvuky su jednoduche, crunch a low gain nie az tak.
Tu su konkretne vysledky zatial: a lowgainy (skresluje trochu kvoli youtube custom compression):
Je tam citit viac priestor/drevo ako co bezne pocujem s beznou konvulciou, ale chcel by som to spajat.
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #281 kedy: 29. Marec , 2010, 14:28:16 » |
|
Konkurencia - uz par messiacov programujem speaker/mic sims s multiband compressorom a parametric EQ (ale nie so sofwareom) priamo do comp, mam aj hardware version co sa da pouzivat live. Ako vzdy - trdsie zvuky su jednoduche, crunch a low gain nie az tak.
Tu su konkretne vysledky zatial: a lowgainy (skresluje trochu kvoli youtube custom compression):
Je tam citit viac priestor/drevo ako co bezne pocujem s beznou konvulciou, ale chcel by som to spajat.
som este nepocul ze by niekto simuloval cab/mics cez multiband a EQ ale znie to paradne, skus napisat podrobnejsie postup a aky pouzivas comp a EQ, softwarovo si to este neskusil spravit?
|
|
« Posledná zmena: 29. Marec , 2010, 14:28:53 od Krtko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #282 kedy: 29. Marec , 2010, 14:37:15 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #283 kedy: 29. Marec , 2010, 14:37:27 » |
|
Zvysok
tie mixy mikrofonu a impulzu sa mi nelubia. robi Ti to tam nejaky hrebenovy filter nepekny. zrovnaj si v case fajly - zjavne ich mas voci sebe posunute nejako, mikfrofonny signal ide asi par. ms neskorej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #284 kedy: 29. Marec , 2010, 14:40:37 » |
|
som este nepocul ze by niekto simuloval cab/mics cez multiband a EQ ale znie to paradne, skus napisat podrobnejsie postup a aky pouzivas comp a EQ, softwarovo si to este neskusil spravit? ja som to skusal par razy, este v casoch ked ani neexistovali simulacie aparataov, ale nepodarili sa mi uspokojive vysledky... skusal som capture EQ, kde som obshalol frekvencnu krivku zvuku z boxu a aplikoval na linku. podobalo sa to dost, ale tiez nic moc... henta ukazka od jaywalkera je dost dobra...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|