Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 21:38:40
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Konvolucia alebo ako nahradit gitarovy box  (Prečítané 135197 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #60 kedy: 08. December , 2007, 13:20:41 »

ked bude trosku casu, poskusam vyrobit vlastny imulz a hodim porovnania s tym istym originalom.

a este ma napadlo, ze tu linku nemusis upravovat na jeden kanal...len ten obdlzikovy signal daj do preampu bud z laveho alebo praveho kanala linky. je to v podstate jedno, ale mozes aj spojit.

no skus to sme zvedavy, a nahraj aj ukazku cez ten amp Na zdravie!

ja som to pochopil tak, ze do bedne poslem uz hotovu dlzku, nie ze to budem potom orezavat. sucastou zvuku boxu su predsa aj vnutorne odrazy zvuky, cize cosi ako kratucky reverb.

jaj jasne moze sa aj tak Žmurk
« Posledná zmena: 08. December , 2007, 13:21:47 od mario bross » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #61 kedy: 08. December , 2007, 13:22:06 »

otazka je, ci vybudim konvcak jednym kanalom linky... neni to o polovicu menej voltov ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #62 kedy: 08. December , 2007, 13:24:54 »

otazka je, ci vybudim konvcak jednym kanalom linky... neni to o polovicu menej voltov ?

nie, zosilovac kde mas napr dva kanale, su v podstade dva samostatne zosiky....cize jeden zosiluje lavy a druhy pravy kanal. cize ak das lavy vystup z linky to tvojho preampu. napatie bude rovnake
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #63 kedy: 08. December , 2007, 13:26:01 »

tak sa na to tesim, ze citim nejaky zadrhel, co ma zobudi  ha ha ha
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #64 kedy: 08. December , 2007, 13:28:46 »

no to tak je vzdy ha ha ha  sprav signal o urovni 0 dB a prezen to preampom. teoreticky mozes skusit nahrat aj z laveho a praveho kanala ci bude rozdiel. a uz si spravil ten obdlznikovy signal?
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #65 kedy: 08. December , 2007, 13:37:07 »

a este ma napadlo, ze tu linku nemusis upravovat na jeden kanal...len ten obdlzikovy signal daj do preampu bud z laveho alebo praveho kanala linky. je to v podstate jedno, ale mozes aj spojit.

no skus to sme zvedavy, a nahraj aj ukazku cez ten amp Na zdravie!

jaj jasne moze sa aj tak Žmurk

Tam nemá cenu riešiť mono a stereo ... aj tak sa bude snímať iba mono vzorka. Teda kľudne stačí pustiť ten klik iba z jedného kanálu.

K tomu orezávaniu ..... neorezávať, nechať tie kmity až do konca! Práve tie dokmity za prvým impulzom v sebe skrývajú informáciu o priebehu frekvenčnej charakteristiky. Čím viac sa tá vzorka skráti, tým horšia bude tá simulácia!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #66 kedy: 08. December , 2007, 13:40:46 »

...a uz si spravil ten obdlznikovy signal?

ne, vsak hovorim, ze az bude cas. ale to ako problem nevidim - Sound Forge vie generovat signaly zakladnych kriviek.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #67 kedy: 08. December , 2007, 13:41:16 »

predator:
sorry som sa zle vyjadril pod stereom si predstav dvojkanalovy zosik a pod mono jednokanal ako na git. aparatoch...z linky ti ide lavy a pravy kanal, tak som to myslel tak, aby to upravil na jeden kanal, ale potom som napisal, ze je to zbytocne, pretoze z kazdeho kanalu ide rovnaka hodnota...tym orezanim som myslel to, ze kud nahra dlhsi impulz...ze kym vypne nahravanie a tak
« Posledná zmena: 08. December , 2007, 13:43:11 od mario bross » Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #68 kedy: 08. December , 2007, 16:31:13 »

len ten obdlzikovy signal daj do preampu bud z laveho alebo praveho kanala linky

to je blbost - naco by to pchal znovu do preampu? chce predsa zachytit charakteristiku koncaku pri urcitej hlasitosti a boxu (pripadne este aj mikrofonu) cize vystup zo zvukovky priamo do koncaku
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #69 kedy: 08. December , 2007, 16:55:10 »

to je blbost - naco by to pchal znovu do preampu? chce predsa zachytit charakteristiku koncaku pri urcitej hlasitosti a boxu (pripadne este aj mikrofonu) cize vystup zo zvukovky priamo do koncaku

rasto chce simulovat aj preamp
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 08. December , 2007, 16:57:38 »

rasto chce simulovat aj preamp

nechce - len koncak. vsak bolo povedane, ze simulovat sa daju len linearne javy (frekvencna charakteristika), nie nelinearne (skreslenie). preamp mam a odkedy pracujem so zvukom na PC, tak riesim vsakovate speaker simulatori a tak..
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #71 kedy: 08. December , 2007, 17:39:24 »

nechce - len koncak. vsak bolo povedane, ze simulovat sa daju len linearne javy (frekvencna charakteristika), nie nelinearne (skreslenie). preamp mam a odkedy pracujem so zvukom na PC, tak riesim vsakovate speaker simulatori a tak..

ja som mal na mysli skor cisty zvuk, nie skresleny...ten cisty na preampe(ak mas) by bol vhodny nie? bolo by to take sytejsie
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 08. December , 2007, 17:43:38 »

ja som mal na mysli skor cisty zvuk, nie skresleny...ten cisty na preampe(ak mas) by bol vhodny nie? bolo by to take sytejsie

co Ti ja viem... mam cisty, je to 3kanal... ale cisty jak cisty, ked sa do toho udre, je to ine, ako ked sa skrabka... mozem to pripadne skusit, ale nejak mi to ako velke terno nepride...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #73 kedy: 08. December , 2007, 17:59:29 »

no sak skus.alebo to skus tak, ze mikrofonom pojdes cez ten preamp a to nahras do zvukovky :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #74 kedy: 08. December , 2007, 23:55:40 »

Predator - myslis, ze toto je vhodny typ signalu na to, co sa bavime ? Dlzka je okukana z naozajstnych impulzob (iba ten prsk bez reverbu):

Zneje hezky :)

* holy_impulz.wav (0.15 KB - stiahnuté 147 krát.)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.175 sekund, 23 otázok.