Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 14:37:16
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rytmus  (Prečítané 32339 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #45 kedy: 04. Február , 2009, 10:21:50 »

skúšal si už dákeho, lebo rád by som si kúpil nejaký lacnejší automat do 150,- Eur ale čo som skúšal programovať v lacnejších programoch tak som nenašiel čo som hľadal máš tip na niečo Huh!
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #46 kedy: 04. Február , 2009, 10:24:20 »

skúšal si už dákeho, lebo rád by som si kúpil nejaký lacnejší automat do 150,- Eur ale čo som skúšal programovať v lacnejších programoch tak som nenašiel čo som hľadal máš tip na niečo Huh!

nestaci metros??
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #47 kedy: 04. Február , 2009, 10:31:05 »

....až tak nepotrebujem makať na rytme skôr na improvizácii a na to potrebuješ počuť komplet bicie, každú pauzu bodku všetko....tieto nové digitálne metronómy nepoznám, robia aj niečo viac ako tik-tak......viem blbá otázka ale čo už s tým  Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #48 kedy: 04. Február , 2009, 10:39:36 »

softverovi bubenici nincenba?  :)

jaj pises, ze si nenasiel, co hladas.. tak neviem, ci sa ti neoplati viac kupit alebo "kupit" nejakeho SW bubenika a naucit sa s tym robit ako kupovat nejaku HW masinu.. (konkretne v tomto pripade)
« Posledná zmena: 04. Február , 2009, 10:43:09 od styrioci » Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #49 kedy: 04. Február , 2009, 10:55:43 »

softverovi bubenici nincenba?  :)

jaj pises, ze si nenasiel, co hladas.. tak neviem, ci sa ti neoplati viac kupit alebo "kupit" nejakeho SW bubenika a naucit sa s tym robit ako kupovat nejaku HW masinu.. (konkretne v tomto pripade)

....ale hej len ten náš už viackrát avizoval, že ho to ťahá do Čiech no a takého namakaného a pohodového a ešte aj univerzálne použiteľného típka len tak nenájdeš....no a ďalší problém je comp na úrovni ho mám akurát v práci a doma 486  Bavím sa skvele
Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #50 kedy: 05. Február , 2009, 20:34:21 »

keď sme pri tom... poraďte nejakého SW bicmana. môj starý komp odišiel do večných lovísť tak mám len ten starší. athlon 1600+, 256 ram... Ja som čert..
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #51 kedy: 09. Apríl , 2009, 11:58:37 »

Hranie s kapelou je samozrejme vacsia zabava ako s pocitacom ale ak cvicim rytmus myslim ze lepsie je ho cvicit podla presneho automatu ako podla ziveho bubenika ktory samozrejme nie je presny a to nevravim o tom ak sa tiez este len uci...
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #52 kedy: 09. Apríl , 2009, 17:34:37 »

Nechcem muudrovat, ale moj profesor rytmu tvdi ze rytmus treba cvicit len s metronomom. Masina ti vyplni setok priestor medzi dobami. Ten by si mal vyplnit ty. Hlavne to je matuce ked cvicis polyrytmy a niesi si v tom isty.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #53 kedy: 09. Apríl , 2009, 17:50:20 »

metronom s klikmi a zvyraznenym klikom na prvu dobu na cvicenie aj nahravanie najlepsi
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #54 kedy: 10. Apríl , 2009, 10:20:08 »

metronom s klikmi a zvyraznenym klikom na prvu dobu na cvicenie aj nahravanie najlepsi
castokrat s tebou nesuhlasim, ale teraz mas fakt pravdu. Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« Odpoveď #55 kedy: 13. Apríl , 2009, 20:22:40 »

Myslim, ze je dobre cvicit aj s metronomom a takisto bez neho alebo s nahravkami - tie takisto obsahuju metronom(vacsinou) + POCIT, ktory zase stroju chyba... Ja prave nemam rad tu strojovost, takze som uz asi 4 roky nehral s metronomom, vzdy len s nahravkami (to ale asi bude skor moja lenivost). Lebo myslim, ze aj ten prazdny metronom sa da vnimat, presne tak ako potrebujeme - tak, aby zapadol do toho nasho vnutorneho rytmickeho citenia.
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2009, 20:28:48 od stagemaster » Zaznamenané

Pagey
pravidelný návštevník
Príspevkov: 311

JIMMY PAGE

« Odpoveď #56 kedy: 02. Jún , 2009, 12:22:18 »

Zdravim...Zacal som trosku vaznejsie cvicit na basu a zistil som ze mam pekne rozlietany rytmus...Chcel by som sa opytat ci sa to cvicenim casom napravy alebo sa na to rovno vykaslat? Lebo fakt idem dost mimo. Mal s tym niekto v zaciatkoch problemy a casom sa do toho rytmusu dostal?

Ahoj,

ani nevies ako pekne si vyjadril vsetko co trapi aj mna :-) hram asi tri roky a poviem ti pravdu ze som presiel roznymi obdobiami a vela veci som pochopil casom zacalo to asi tym ze som po case zacal vytahovat struny spravne to bol moj prvy sluchovy poktrok (pred tym ked som videl sipku hore len som zalomcoval strunu hore ako to slo Bleee,) druha bola ked som si fakt uvedomil ze niektore veci hram fakt mimo (to som zacal hrat s bicimi) ono sa to ukazalo a tretia vec ktora mi prisla do ruk nedavno a je asi pre mna zatial tym najvacsim pokrokom je ze som (neviem ako sa to stalo bolo to zo dna na den ) zacal hrat uvolnene teda s volnou rukou (rukami) vsetko aj tie najednoduksie veci zacali zniet inak proste prirodzene a po tom ako som to pochopil som zistil ze stale hram velmi nerytmicky a zle v podstate som nieco nadobudol no este to nie je ono vravis ze hras 3 4 mesiace to je dost malo podla mna este ti pride do ucha viac veci ktore zatial nepocujes to je iste ,ale presne mam niekedy ten pocit ze trvdo ucim nieco naspamat a hnet ako vypnem GP vsetko zabudnem treba ucho a ruku poriadne uvolnit ked sa nieco pokazi nic sa nedeje proste hrat uvolnene krc ucha a ruky su najhorsie co moze byt ked budes uvolneny inak vnimas rytmiku aj citis hudbu  Zdravíčko
Hovori ti to clovek co sa stym tiez teraz pasuje tak si stoho vyber len to co sa ti hodi a vela zdaru prajem
 Zdravíčko  Zdravíčko  Zdravíčko
« Posledná zmena: 02. Jún , 2009, 12:24:32 od Pagey » Zaznamenané

Vsetko co ma viac ako 5 potakov je podozrive
Pagey
pravidelný návštevník
Príspevkov: 311

JIMMY PAGE

« Odpoveď #57 kedy: 02. Jún , 2009, 12:25:40 »

Zdravim...Zacal som trosku vaznejsie cvicit na basu a zistil som ze mam pekne rozlietany rytmus...Chcel by som sa opytat ci sa to cvicenim casom napravy alebo sa na to rovno vykaslat? Lebo fakt idem dost mimo. Mal s tym niekto v zaciatkoch problemy a casom sa do toho rytmusu dostal?

Hlavne sa na to nevyser  Na zdravie!
Zaznamenané

Vsetko co ma viac ako 5 potakov je podozrive
Slayertplsko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 142

« Odpoveď #58 kedy: 02. Jún , 2009, 22:47:39 »

Pocuvajte, chlapci. A co tak EarMaster alebo podobny SW?? Ja mam EarMaster asi tyzden a citim pokroky uz teraz.
Kedysi som tiez mal dost problemy s rytmom, ale hranie s metrakom a obcas kapelou mi pomohlo. Dnes mam kusok problem viac-menej len s komplikovanejsimi rytmami ako samba a pod.

A ten EarMaster vyzera naozaj dobre. Teda okrem mnozstva rytmickych cviceni su tam cvicenia na rozpoznavanie intervalov, akordov, obratov akordov, kadencii, melodii, stupnic - vsetko veeelmi uzitocne veci.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #59 kedy: 03. Jún , 2009, 08:33:48 »

bez metronomu/bicich je to len take rudlovanie v izbicke  Zdravíčko potom si clovek ten svoj vytvor nahra a zisti ze je to krive. presne toto osobne velmi dobre poznam. po dvojhodinovej rudlovacke som si myslel ze som maly boh, potom som nieco nahral a bola to cista smrt. staci si pustit aj obycajny online metronom a s nim si cvicit alebo hrat.
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.