Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 16:48:40
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie krku gitary  (Prečítané 35155 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« kedy: 30. December , 2007, 16:49:10 »

rozmyslam uz dlhsie o tejto veci,niekde sa tu uz tusim o tom aj pisalo,len neviem kde. Ja osobne mam Yamahu RGX. Rozmyslam,ze si skusim prestelovat krk,lebo mi dost drncia struny,aj ked dohmat mam dost vysoky momentalne. Len nie som znaly v tychto veciach,tak by som chcel nejake rady.

Ta moja gitara ma vzadu 4 srouby. Su sparovane po dvoch. Jeden par je kolmo na os gitary a je medzi nimi napisane,ze YAMAHA since 1887. Na tymto su dalsie dva srouby,ale uz nie kolmo,ale sikmo. Je medzi nimi napisane SUPER PLAYABILITY JOINT SYSTEM.

Takze mam tam 4 krizove srouby,ktore by mali asi sluzit na nastelovanie krku. Mam pravdu? a ak hej,tak s ktorymi mam vlastne krutit? Nikdy som to nerobil,tak nechcem nieco dosrat...

Hladal som aj nejaky obrazok na nete,ale nist som nenasiel. Ak mate niekto Yamahu a je to na vasej takto isto a mate fotak,mohli by ste to cvaknut,ak to niekomu nie je jasne.

Vdaka
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 30. December , 2007, 16:55:30 »

tak sa mi vidi ze myslis sroby ktorymi je prievneny krk k telu. krk sa steluje tiahloma to je vacsinov v hlavici.
inac aky mas dohmat ked je vysoky podla teba?
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 30. December , 2007, 16:57:33 »

tak sa mi vidi ze myslis sroby ktorymi je prievneny krk k telu. krk sa steluje tiahloma to je vacsinov v hlavici.
inac aky mas dohmat ked je vysoky podla teba?

aha..no ja v hlave ziadne tiahlo nevidim,co teraz? :)..momentalne mam asi 3mm,ale to mam podladenu gitaru o cely ton dolu,tak mam dost povolene struny.
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 30. December , 2007, 17:03:44 »

na hlavici nad nultym prazcom je imbusova skrutka...niekedy je prekryta niecim tak to treba odsrobovat aby sa sa dostal k nej...musi tam byt.!teda mala by. a s nim doladis krk. ale jemne a opatrne a najprv si o tom nieco precitaj aby si vedel ze na co to vlastne sluzi
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 30. December , 2007, 17:04:52 »

inac 3 mm je fakt dost. dobre sa ti na tom hra?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 30. December , 2007, 17:08:52 »

moj ty boze vlado :)

ale ne - nic, sorry :)

tie 4 sroby co spominas su na prisrobovanie krku k telu, s tymi nekrut, lebo Ti odpadne krk :)

sponovak krku sa Ti steluje na hlave po sundani tej plastovej krytky. je to imbusovy srob predpokladam.

struny maju tendenciu tahat krk dopredu do obluku (tzv. luk). to sa da vidiet aj volnym okom, ked sa pozres na krk pozdlzne smerom od tela ku hlave - pri porovnani hrany krku s rovnou strunou hned vidno, ci su alebo nie su rovnobezne.

ak je krk vplyvom tahu strun prilis prehnuty (do tzv. luku), treba ten imbus v hlave dotahovat. sponovak v krku sa tym napina a krk sa vyrovna. pokial nejde o nejaky extrem, cele dotahovanie sa odohrava na zhruba 1/2 - 3/4 otacky.

ak je krk prehnuty prilis dozadu (cize prilis nasponovany a struny ho nedokazu svojim tahom vyrovnat), treba ten imbus povolit.

ide to tazko a niekedy to moze vydavat aj zvuky - netreba sa toho zlaknut.

imbusovy kluc treba pouzivat presne taky, ako tam patri, radsej nejaky kvalitnejsi, ako z Tesco sady za 9,90,- - to aby si zbytocne nevydral a nedosral ten imbus v hlave...
Zaznamenané
Kruspe
pravidelný návštevník
Príspevkov: 365

« Odpoveď #6 kedy: 30. December , 2007, 17:09:33 »

jasne, krk doladujes urcite pri nultom prazci, nie tam kde je srobovany krk k telu, inak je to taka vec, ze sam by som sa tym urcite nebrabral, alebo pockaj na viac rad radsej  :) ... Aby si nepresiel od gitarovania k lukostrelbe  Popiskujem si
Zaznamenané

... all life is future to past ...
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 30. December , 2007, 17:09:40 »

aha..no ja v hlave ziadne tiahlo nevidim,co teraz? :)..momentalne mam asi 3mm,ale to mam podladenu gitaru o cely ton dolu,tak mam dost povolene struny.

coho mas 3 milimetre ?
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #8 kedy: 30. December , 2007, 17:13:58 »

znizi si struny z 3mm na 1.2mm zacne hrat 2x rychlejsie a satriani revival band ma noveho gitaristu
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 30. December , 2007, 17:31:48 »

jo,uz to tam vidim,mam tam taky plastovy kryt s takymi malickymi troma srobikmi,takze ked to odmontujem,tam by to malo byt.

takze ak to spravne chapem,idealne je,ked krk je uplne rovny?
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 30. December , 2007, 17:32:44 »

znizi si struny z 3mm na 1.2mm zacne hrat 2x rychlejsie a satriani revival band ma noveho gitaristu

ja to mam takto vysoko len docasne,lebo som podladoval o cely ton dolu a musel som dost zdvihnut struny,lebo mi drncali.

Ja hram rychlo aj takto,o tom potom  ha ha ha
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #11 kedy: 30. December , 2007, 17:35:27 »

ked podladis gitaru tak krk sa vykruti smerom do zadu ale ked ju naladis na a 440 tak potom sa ti zase vrati a budes mat z toho luk ak tam teraz zmensis pnutie. ja by som s tym racej nehybal.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 30. December , 2007, 17:38:56 »

.
takze ak to spravne chapem,idealne je,ked krk je uplne rovny?

v praxi sa najlepsie vacsinou osvedcuje, ked je krk trolinku prehnuty. pritlacis strunu na prvom a poslednom prazci a v strede hmatnika by malo byt tak cca do 1mm prehnutie.

pockaj - pride Spago a vysype Ti, kolko desatin milimetra prehnutia oblubuju svetovi gitaristi  ha ha ha
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 30. December , 2007, 17:49:13 »

v praxi sa najlepsie vacsinou osvedcuje, ked je krk trolinku prehnuty. pritlacis strunu na prvom a poslednom prazci a v strede hmatnika by malo byt tak cca do 1mm prehnutie.

pockaj - pride Spago a vysype Ti, kolko desatin milimetra prehnutia oblubuju svetovi gitaristi  ha ha ha

teraz som meral,viac menej od oka..nad prvym prazcom mozem mat cca 1.2mm a nad 24,to som podla pravitka asi tak 3.7 mm..to je zle?

Spago nech pride do ziaru a nech mi nastavi gitaru,ako ma Satch  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 30. December , 2007, 18:05:45 »

teraz som meral,viac menej od oka..nad prvym prazcom mozem mat cca 1.2mm a nad 24,to som podla pravitka asi tak 3.7 mm..to je zle?

nie nie - ja som myslel prehnutie krku. ked pritlacis strunu o hmatnik na prvom a poslednom prazci a mas mierne prehnuty krk, tak v strede krku je medzi prazcami v tom mieste a strunou nejaka vzdialenost. kolko tam asi mas tu fugu ? pisal som, ze vacsinou vychadza ako dobre nastavenie, ked je krk trosku prehnuty a je tam fug tak cca 1mm maximalne
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.