Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 16:23:19
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie krku gitary  (Prečítané 35138 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #45 kedy: 08. December , 2011, 00:11:22 »

okej, diky  Na zdravie!

len mi tak napadlo..lebo som cital aj take veci, ze je lepsie menit strunu po jednej, aby to nebola velka zmena tahu strun na gitaru... tak ze potom co by to malo teoreticky po roku spravit  ha ha ha

Prosim Ta, nic neries, vymen naraz vsetky a vycisti aspon zaroven hmatnik. Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 08. December , 2011, 00:13:33 »

... Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.

a to tiez pri starsich gitarach skorej. moderne vystuze idu lahucko bezohladu na struny a ani neni zvacsa potreba vela tocit...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #47 kedy: 08. December , 2011, 00:15:05 »

a to tiez pri starsich gitarach skorej. moderne vystuze idu lahucko bezohladu na struny a ani neni zvacsa potreba vela tocit...

Ani na starych som sa doteraz nestretol ze by nesli lahko tocit, ale istota je istota.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
DominicK
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #48 kedy: 08. December , 2011, 07:51:10 »

Prosim Ta, nic neries, vymen naraz vsetky a vycisti aspon zaroven hmatnik. Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.

v zivote som nevymienal struny po jednej, stale to robim tak, ako pises...
rec nebola o vymene strun, len som to pouzil ako priklad
« Posledná zmena: 08. December , 2011, 07:52:47 od DominicK » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #49 kedy: 13. December , 2011, 13:05:06 »

Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.
a aj to plati len pri vacsom dotahovani (narovnavani) a relativne tvrdych strunach (cize vyse 10 v standartnom ladeni).
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #50 kedy: 13. Jún , 2014, 17:34:36 »

dnes som nastavoval krk, lebo struny boli neskutočne nalepene na hmanitku nieže len drnčali ale dokonca ked som chytil strunu na deviatom pražci, dotkla sa desiateho aj to drnčalo proste trebalo mi ohnuť krk, a pri nastavovani ta šruba padla dole zhruba o 1cm, čiže imbus musim dať po dlžke inač sa jej ani nedotknem  Bavím sa skvele.. čo sa to vlastne stalo ?  ako je to možne ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #51 kedy: 13. Jún , 2014, 18:14:47 »

je to pokazene  Bavím sa skvele
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #52 kedy: 13. Jún , 2014, 19:14:42 »

Strhols'
« Posledná zmena: 13. Jún , 2014, 19:39:08 od BrokenWings » Zaznamenané
Dugerr
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #53 kedy: 13. Jún , 2014, 19:53:13 »

to bude lepši sustain teraz ne ? : ha ha ha
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #54 kedy: 13. Jún , 2014, 19:54:49 »

nie je možné že to len roztočil keď aj pred tým mal tak povolené struny? ak hej tak to bude aj tak umenie trafiť
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Dugerr
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #55 kedy: 13. Jún , 2014, 20:00:41 »

nie je možné že to len roztočil keď aj pred tým mal tak povolené struny? ak hej tak to bude aj tak umenie trafiť

neviem ako to dam dole vyzera či tam ma niejaky volny priestor ta šruba kde može spadnuť.. ale ja som s tym točil a ono to vtedy  "stretilo" dole... :D ja to niejak opravim ohnem ho vo zveraku alebo nahodim struny z basy ...
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #56 kedy: 21. Február , 2015, 13:19:47 »

Môj kamarát si zohnal starší Squier. Dal mi ho nastaviť. Krk má ako luk. Imbus mi sadol, skrutka dáva veľmi malý odpor a krk sa nenarovnáva. Zrejme má poškodenú výstuhu krku.
Len sa chcem opýtať, či sa s tým dá niečo spraviť, okrem výmeny celého krku.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #57 kedy: 21. Február , 2015, 14:00:20 »

kupit novy krk, v Muzikery maju akesi Dr.Parts, nie su drahe a asi to bude podobna uroven, ako Squier.
Zaznamenané
janci89
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 88

« Odpoveď #58 kedy: 11. Január , 2016, 00:10:23 »

Chcem sa spýtať. Vy čo meníte struny naraz a nie po jednej nastavujete potom stále aj prehnutie krku, alebo je to zriedkava záležitosť  ? Mám starú kopiu lp chcelo by to vyčistiť hmatnik ale doteraz som furt menil struny po jednej, tak neviem či sa mi to vráti do pôvodného stavu keď zhodím struny naraz a dám tam struny rovnakej hrúbky alebo bude treba doladiť prehnutie (s čím nemám dobré skúsenosti a vôbec sa mi do toho nechce  Smútim).
« Posledná zmena: 11. Január , 2016, 00:22:55 od janci89 » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #59 kedy: 11. Január , 2016, 02:24:06 »

Vobec neries, struny daj v klude dolu vsetky a vycisti to poriadne. Ono sa to potom znovu ohne tak ako ma.
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.