ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 20. Február , 2008, 21:47:08 » |
|
Cort,kašli na to,z akeho je dreva. Poskušaj si a ktora Ti sadne a bude vyhovovat tu ber. Nech je aj z muchotravky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 20. Február , 2008, 21:50:49 » |
|
...no radšej som testoval ako by som tam mal dačo studovať z čoho to je ...
asi tak . ja co mam trochu napocuvane, tak mam pocit, ze pri Strakacoch mi najviac vyhovuje jelsa a palisander. ale tu je debata o Tele a tam nejake taketo preferencie nemam vobec, kedze mam este menej skusenosti, jak s tymi Stratmi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 21. Február , 2008, 00:09:30 » |
|
asi tak . ja co mam trochu napocuvane, tak mam pocit, ze pri Strakacoch mi najviac vyhovuje jelsa a palisander. Toto mne skor u Tele. U Stratov tazko povedat, tam sa mi nejako potvrdilo, ze sa neda moc generalizovat. V kazdom pripade nie je jasen ako jasen a mne paradoxne vyhovuje ten tazky "northern" ash, nie popularnejsi bahenny jasen. Jelsa ma drevenejsi ton, jasen sa mi vzdy zdal prieraznejsi, konkretnejsi. Co sa hmatnikov tyka, jednoznacne uprednostnujem palisander, nemam rad fendracke javorove hmatniky. Asi to je zvyk z Gibsonov.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 21. Február , 2008, 08:28:15 » |
|
Toto mne skor u Tele. U Stratov tazko povedat, tam sa mi nejako potvrdilo, ze sa neda moc generalizovat. V kazdom pripade nie je jasen ako jasen a mne paradoxne vyhovuje ten tazky "northern" ash, nie popularnejsi bahenny jasen. Jelsa ma drevenejsi ton, jasen sa mi vzdy zdal prieraznejsi, konkretnejsi. Co sa hmatnikov tyka, jednoznacne uprednostnujem palisander, nemam rad fendracke javorove hmatniky.
nie je jasen ako jasen a takisto nie je jelsa ako jelsa. Moja skusenost je trosku ina. Jasen ma drvenejsi ton bez vyraznych vysok oproti jelsi, ta ma zas oproti jasenu menej stredov. Celkovo na mna posobi jelsa konkretnejsie a viac "plieskavo" ako jasen. Ten sa mi paci viac pre jeho naturalnejsi a jemnejsi zvuk, je taký mohutnejsi.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 21. Február , 2008, 09:38:58 » |
|
Jasen ma drvenejsi ton bez vyraznych vysok oproti jelsi, ta ma zas oproti jasenu menej stredov. Celkovo na mna posobi jelsa konkretnejsie a viac "plieskavo" ako jasen. Ten sa mi paci viac pre jeho naturalnejsi a jemnejsi zvuk, je taký mohutnejsi.
Moja skusenost je zas v podstate presne opacna. Ale mozno to je tym, ze som nemal gitaru z bahenneho jasena, len z tazsieho.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 21. Február , 2008, 10:11:21 » |
|
Moja skusenost je zas v podstate presne opacna. Ale mozno to je tym, ze som nemal gitaru z bahenneho jasena, len z tazsieho. ja som zas z tazkeho jasena nemal. Este asi aj dost zalezi na roku vyroby gitary, kedze dnes je mozno aj ine drevo ake bolo pre 20 rokmi.. jaseň (uvádzaný ako premium ash) 2x delux strat 2000 a 2005 v porovnaní s jelšou - 2002 AS blackie, USA highway nový + rychly test AS jeff beck signature. a ked mam zovseobecnit rozdiely tak boli take ake som pisal, dalsia vec je material hmatniku (highway a beck maju palisander) a snimace - tie mala kazda gitara ine.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 21. Február , 2008, 10:45:03 » |
|
... a snimace - tie mala kazda gitara ine.
to bude ono prisiel mi teraz lite ash telecaster(korea) a v porovnani s americanom je len trochu citit ze to je lacnejsia gitara. ma duncany snimace, takze robi presne to co ma tele robit. to sa ale pri standard mexicu neda povedat, a kedze ceny su zrovnatelne odporucam lite ash.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 21. Február , 2008, 11:22:05 » |
|
snimace nerobia hlavne rozdiely mezi tými skusanymi gitarami. aj tie dva deluxy jeden mal Fender SCN a druhy Seymour SSL1 alnico a rozdiel medzi gitarami bol minimalny!!! ovela viac bolo pocut rozdiel v dreve.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 21. Február , 2008, 11:39:38 » |
|
snimace nerobia hlavne rozdiely mezi tými skusanymi gitarami. aj tie dva deluxy jeden mal Fender SCN a druhy Seymour SSL1 alnico a rozdiel medzi gitarami bol minimalny!!! ovela viac bolo pocut rozdiel v dreve.
tak je v dreve je to vsetko ukryte, snimac dokaze preniest len to, co v tej gitare je cize nedokaze vytvorit vysky ked v gitare niesu ale dokaze ich potlacit cize vhodnym snimacom sa da zvuk ovplyvnit ale iba do miery potlacenia urcitych frekvencii
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 21. Február , 2008, 12:36:51 » |
|
Jasen ma drvenejsi ton bez vyraznych vysok oproti jelsi, ta ma zas oproti jasenu menej stredov. Celkovo na mna posobi jelsa konkretnejsie a viac "plieskavo" ako jasen. Ten sa mi paci viac pre jeho naturalnejsi a jemnejsi zvuk, je taký mohutnejsi.
uplne naopak to vnimam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 21. Február , 2008, 12:37:09 » |
|
a vidim, ze aj Brano
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 21. Február , 2008, 12:41:02 » |
|
ja som zas z tazkeho jasena nemal. Este asi aj dost zalezi na roku vyroby gitary, kedze dnes je mozno aj ine drevo ake bolo pre 20 rokmi.. jaseň (uvádzaný ako premium ash) 2x delux strat 2000 a 2005 v porovnaní s jelšou - 2002 AS blackie, USA highway nový + rychly test AS jeff beck signature....
vsak to je to, co som uz pisal - kazde drevo je ine, lebo rastlo inde, inac schlo, kazda gitara je z ineho rezu kmenu... to je ako pri LP - vsetky LP sveta (alebo takmer vsetky) su z mahagon/javor + mahagon/palisander a vsetky hraju inac. vacsinou hraju velmi podobne gitary z jedneho obdobia vyroby, ale jak je tam 10 rokov medzi tym, je to inde (farba, sustain, nabeh tonu... )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cort
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 21. Február , 2008, 12:45:01 » |
|
to bude ono Žmurk prisiel mi teraz lite ash telecaster(korea) a v porovnani s americanom je len trochu citit ze to je lacnejsia gitara. ma duncany snimace, takze robi presne to co ma tele robit. to sa ale pri standard mexicu neda povedat, a kedze ceny su zrovnatelne odporucam lite ash. Ja som skúšal teraz tú koreu lite ash a v porovnaní s USA highway to bol citelný rozdiel hoden 10 litrov.jediné čo mali spoločné tak to boli výšky.No mexico standard čo som držal bol určite kvalitou, zvukom veľmi podobne ako highway, no mal kusok navrh.....o cene ani nevravím....rozdiel 10 papierov vraví pre mexico....už som sa asi rozhodol pre mexico
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 21. Február , 2008, 12:47:16 » |
|
cort - a USA Standard z druhej ruky ? trebars z USA ebay to neni ziadna extremna palka...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 21. Február , 2008, 12:50:16 » |
|
toto sa bavite o stratocaster alebo telecaster tie oznacenia ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|