ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 10. Marec , 2008, 22:03:04 » |
|
Zahodte tie TBX do smetaka. Čim viac "elektriky" na gitare,tym "sku....ší" zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 10. Marec , 2008, 22:24:08 » |
|
preto maš na gitare atoomovuu elektraren
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 10. Marec , 2008, 22:32:14 » |
|
Blender sa da objednat odtialto - http://www.callahamguitars.com/. Pohladaj medzi Strat parts. Je tam viacero zaujimavych veci na strat, momentalne cakam na novy blok tremola od tejto firmy. Dakujemvelmi pekne za tip a za link.. uz googlim o dusu mas s tym osobnu skusenost??
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 10. Marec , 2008, 22:34:50 » |
|
preto maš na gitare atoomovuu elektraren Čoskoro pôjdu do "smetaka" a budu tam stare poctive "Texasky".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 10. Marec , 2008, 22:52:35 » |
|
Čim viac "elektriky" na gitare,tym "sku....ší" zvuk. s tymto suhlasim, ale ide o to, ze TBX je pasiv !! cize pasiv nedokaze nic pridat!! len to kompenzuje straty ktore sa deju pri pouziti klasickych suciastok.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 10. Marec , 2008, 23:00:11 » |
|
Zahodte tie TBX do smetaka. Čim viac "elektriky" na gitare,tym "sku....ší" zvuk. Hmm, TBX je pasivna vec a nic nezasumuje. Piseme o tom istom Rudy?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 10. Marec , 2008, 23:03:01 » |
|
on myslel klasicke elektrotechnicke zalezitosti, nenarazal si myslim priamo na aktivne alebo pasivne veci.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 10. Marec , 2008, 23:05:15 » |
|
Zahodte tie TBX do smetaka. Čim viac "elektriky" na gitare,tym "sku....ší" zvuk. Hmm, TBX je pasivna vec a nic nezasumuje. Piseme o tom istom Rudy? ale ved pise ze cim viac elektriky tym skusenejsi zvuk.. celkom ma zaujalo toto: http://www.guitar-mod.com/rg_mods_faq.html
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 10. Marec , 2008, 23:16:12 » |
|
Hmm, TBX je pasivna vec a nic nezasumuje. Piseme o tom istom Rudy? Myslim pasivne prvky. Podla mna vybrat vhodne snimače /čo byva problem/,1x volume a hotovo.Ved aj tak väčšina gitaristov ma tonovu clonu "naplno", tz. že ju tam vlastne nepotrebuje. Ja mam teraz na Strate: kobylkovy,stredovy bez clony,,krkovy ma clonu,ale je permanentne naplno.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 10. Marec , 2008, 23:26:30 » |
|
Myslim pasivne prvky. Podla mna vybrat vhodne snimače /čo byva problem/,1x volume a hotovo.Ved aj tak väčšina gitaristov ma tonovu clonu "naplno", tz. že ju tam vlastne nepotrebuje. Ja mam teraz na Strate: kobylkovy,stredovy bez clony,,krkovy ma clonu,ale je permanentne naplno.
tonova clona naplno nie je to iste ako ked sa vynecha ! Aj ked je naplno je vlasne k snimacu paralelne pripojeny 250k v serii s kondikom !! a presne o tom je TBX - v polke drahy je ako tone naplno a na 10 je ako odpojena tonova clona. a este jedna perlicka na zaver, podla mna noiselessy v spojeni s TBX hraju tak ako maju hrat riadne single.
|
|
« Posledná zmena: 10. Marec , 2008, 23:30:16 od MaTeS »
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 10. Marec , 2008, 23:29:33 » |
|
tonova clona naplno nie je to iste ako ked sa vynecha ! A prave preto nejaky dobrak zostrojil TBX.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 10. Marec , 2008, 23:38:52 » |
|
tonova clona naplno nie je to iste ako ked sa vynecha ! Aj ked je naplno je vlasne k snimacu paralelne pripojeny 250k v serii s kondikom !! Ja viem,že to tak je /ved sa o tom popisalo litanie/,ale ja ju tam nepotrebujem.Kedysi davno som robil "pokusy" a najviac mi vyhovovalo "bez clony"/ ale asi hodne zaleži ake su snimače/. A ešte lepšie aj bez volume. Raz som mal na gitare miniprepinač,ktory mi "obchadzal" volume aj tonove clony-vtedy boli zapojene- a to bolo uplne super. Som nastavil len hlasitost na zosiku a "jelo se na plne gule".
|
|
« Posledná zmena: 10. Marec , 2008, 23:48:07 od ydur »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Juraj_T
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 11. Marec , 2008, 09:17:32 » |
|
Dakujemvelmi pekne za tip a za link.. uz googlim o dusu mas s tym osobnu skusenost?? Zatial nie, ked mi od nich pride blok tremola a 64ka kratsia paka, tak si objednam ten blender a asi aj base plate a dam vediet. Pride mi to sofistikovanejsie takto spinat krk a kobylu ako nejakym mini prepinacom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
misofg
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 11. Marec , 2008, 10:29:39 » |
|
gratulujem k TBX som pozrel fotky tvojej gitary a chcem sa ta spytat, ze ako mas teraz riesene ovladacie prvky na gitare. som dal TBX spolocne pre vsetky snimace a mam v gitare vlastne jeden potenciometer navyse a stale premyslam, na co ho vyuzijem.. Ovlad. prvky. Mám volume a TBX. Tretí potnenciometer som mal kôli piezu. Ale to som potom vyhodil lebo som ho moc nepoužíval tak mi ostal voľný. Rozmýšlam že ho prerobím na otvarač na pivo. A päť polohový prepínač mám ten spešl gotoh od sivčáka čo v 3 polohe nezapne stredný singel (vôbec som tú polhu nepoužival) ale spojí kobylkový a krkový snímač. A tá kombinácia je úplne fasa. A tak isto mám s gitari dva výstupne jacky. Jedne normálny a druhí mi idú priamo snímače bez Volume a TBX na jack.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 12. Marec , 2008, 17:03:19 » |
|
Zatial nie, ked mi od nich pride blok tremola a 64ka kratsia paka, tak si objednam ten blender a asi aj base plate a dam vediet. Pride mi to sofistikovanejsie takto spinat krk a kobylu ako nejakym mini prepinacom.
som našial pre mňa zaujmavejsiu vec nez ten blender (ten moze byt fajn, ale predsalen..) je to pasivne zariadenie - potenciometer dva kondiky dva odpory a cievka, ktore sa pohraju so stredmi. http://www.guitar-mod.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=RG500D&Category_Code=hned ked pridem na to ako, tak si to objednam. ak by niekto mal zaujem o nieco z tej stranky, alebo by mi vedle pomoct pri objednavani -> posta
|
|
« Posledná zmena: 12. Marec , 2008, 17:04:09 od MaTeS »
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
|