neviem či to dakoho zaujímala, ale koncert bol skvelý.
organizátori domrvili čo sa dalo - nepáčilo sa mi hlavne, že ma nechceli pustiť so slepými nábojmi
. za ďalšie mínus pokladám, že neboli šatne. koncert mal začať o 1900, PAIN začali hrať o 2000 - hrali dosť dobre, len krátko - 5pesmničiek / 20minút. ale pre zmenu boli nachuja nazvučení - kto ich hudbu nepoznal nemohol spevákovi rozumieť.
po krátkom, ale dobrom úvode začali prestavovať pódium - technici si dali načas, ale stihli to za 40minút ( jeden by neveril koľko roboty dá rozobrať jedny bicie
).
2100 konečne to prišlo NIGHTWISH. bol som asi tak 4metre od pódia - po druhej pesničke to vpredu vrelo. o ďalšie 4 som už len chrčal, čo som stihol stratiť hlas. hrali úžasne - začali pekným introm ( myslím, že tým ktoré bolo použité v THE SIREN na ich ostatnom turné ) postupne sa došli ukázať bubeník, klávesák a zvyšok skupiny. začali pesničkou Bye Bye Beautiful... zahrali skoro všetky pesničky z posledného albumu ( tuším len EVA a FOR THE HEART I ONCE HAD, MEADOW OF HEAVEN a MASTER PASSION GREED nezazneli) + najväčšie hity ako DEATH TO THE WORLD, DARK CHEST OF WONDERS, WISHMASTER... Anette išla dobre, pár krát jej trochu skočil hlas, ale neboli sme na skúške spevu ( toto som si všimol až keď som si pozeral videá ) - v jej podaní pekne vyzneli aj pesničky od Tarji... ako posledná a záverečná bola WISH I HAD AN ANGEL...
pyrotechnické efekty a svetelná šou boli úžasné. hlavne plamene boli efektné - ževraj ich bolo cítiť až na 10metrov. koncert najviac pokrivkával po organizátorskej stránke - určite sa ( aspoň mne ) oplatilo cestovať až do prahy a postáť si 3hodinky pred halou...
na záver prikladám pár videí ( pokiaľ by mal niekto záujem môžem mu poslať aj zvyšné ):
+
everdream+
whoever brings the night+
the islandersnáť táto stať nikomu neprekáža
skoro som zabudol - bolo tam 7044 ľudí - okrem VIP miest celý zimák bol full