Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 09:03:45
Strán: 1 [2] 3 4 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: prestriekanie a prelakovanie gitary  (Prečítané 41377 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 24. Február , 2008, 21:25:35 »

dobry lak je piplacka velka, hlavne ked clovek nema vychytane vsetky grify okolo toho. ja som urobil asi 3 laky v zivote, trochu nakolenovym sposobom, ale viem, ze to uz v zivote robit nechcem.

samozrejme treba dat dole stary lak. teda pokial chces, aby to dobre vyzeralo a pokial nechces, aby sa Ti pripadna nova tenka vrstva na povodnom laku casom presuchala a zacala presvitat stara farba...

osobne by som to odniesol gitararovi a pripravil si na to par litrov...
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

menej kecat, viac makat :-)

« Odpoveď #16 kedy: 24. Február , 2008, 21:58:24 »

no len rad by som vedel, kolko je to tych par litrov...niekto hovori, ze 3, niekto ze 7 a ja neviem, ktore si mam vybrat:D
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 24. Február , 2008, 22:14:52 »

kazdy gitarar bude mat asi inu cenu, nie ? takze oslov viacerych a rozhodni sa. odkial si ?
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 24. Február , 2008, 22:26:51 »

Dave 48: Čo robiš z toho vedu.Pokial to nie je gitara za 30 litrov,postup je jednoduchy-Daš dole hardwar,krk,vezmeš teplovzdušnu pištol,mäkkšiu špachtlu a pomaly nahrievaš a zoškrabuješ. Ide to jak po masle.Potom prebrusiš jemnym šmirglom. Na zaver už len nastriekat farbu. V obchode je vyber X druhov spray-ov,rôzneho zloženia a finišu / matne,leskle,vysoky lesk,metaliza/. Je tam vždy aj navod,ako postupovat.Väčšinou stačia 2-3 vrstvy. Na zdravie!
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #19 kedy: 24. Február , 2008, 22:34:16 »

no byvam pri ilave, ale staciloby niekoho z okolia tn, kto by take nieco robil
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #20 kedy: 24. Február , 2008, 22:38:38 »

Pokial nie si "bezruký",tak to zvladneš aj sam.  Na zdravie! Ale chystam sa natierat okna,tak si to opalovanie a šmirglovanie môžeš prist precvičit. Bavím sa skvele
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #21 kedy: 24. Február , 2008, 22:42:51 »

a kde tam? :) ja som z Ilavy  :) pre ostatnych aby sa neviedli polemiky - nie z toho vezenia ha ha ha
Zaznamenané

Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #22 kedy: 24. Február , 2008, 23:13:30 »

no byvam  koseci, ale to by uz vobec nikto nepoznal:D:D
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 24. Február , 2008, 23:21:41 »

no byvam  koseci, ale to by uz vobec nikto nepoznal:D:D
No vidiš,šak farby maš pod nosom a zadara. Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 24. Február , 2008, 23:25:44 »

Dave 48: Čo robiš z toho vedu.Pokial to nie je gitara za 30 litrov,postup je jednoduchy-Daš dole hardwar,krk,vezmeš teplovzdušnu pištol,mäkkšiu špachtlu a pomaly nahrievaš a zoškrabuješ. Ide to jak po masle.Potom prebrusiš jemnym šmirglom. Na zaver už len nastriekat farbu. V obchode je vyber X druhov spray-ov,rôzneho zloženia a finišu / matne,leskle,vysoky lesk,metaliza/. Je tam vždy aj navod,ako postupovat.Väčšinou stačia 2-3 vrstvy. Na zdravie!

uz si takto streknutu gitaru videl ? ak hej, tak pacila sa Ti ? ci to ako for ?
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #25 kedy: 24. Február , 2008, 23:49:37 »

no sak to...ja nechcem aby to bolo cele osrate ogrcane...asi to necham len na toho odbornika...ak by niekto zo okolia tn poznal niekoho overeneho, tak dajte vediet
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 24. Február , 2008, 23:52:50 »

uz si takto streknutu gitaru videl ? ak hej, tak pacila sa Ti ? ci to ako for ?
Som dávno 2  striekal. Prva moc nevyšla,som sa  ponahlal a prvu vrstvu som moc naniesol a vznikli "roztekance". Musel som to  opálit a odznova str.. Ale druha vyšla. Hlavne treba opatrne s nanašanim vrstiev a pozor na prach.Nebude to ako "bruseno-lešteny" finiš z obchodu alebo od gitarara.  Ale samozrejme,že by som to nerobil na gitare za 20 litrov. Teraz je vyhoda,že sa daju kupit kvalitne farby-spray na drevo.. Ako hovori moj kamoš,čo robi všeliake drevene somarinky: "Neoplati sa špinit striekaciu pištol".
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 24. Február , 2008, 23:54:41 »

no sak to...ja nechcem aby to bolo cele osrate ogrcane...asi to necham len na toho odbornika...ak by niekto zo okolia tn poznal niekoho overeneho, tak dajte vediet
Ved musiš zvažit,kolko stala gitara a či sa oplati investovat do prestriekania. Na zdravie!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #28 kedy: 25. Február , 2008, 00:07:20 »

Ešte k tym cenam: Ked som si pred ccr. 15 rokmi daval robit gitaru,tak položka- striekanie tela,"dvojfarebny burst" = 3000  / a to samozrejme nedaval dole stary lak/.
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #29 kedy: 25. Február , 2008, 00:07:48 »

ale tu nejde o to, kolko stala...tu ide o to, ze to je moja gitara, je to skoro zivy organizmus, tak predsa nepredam svoju babu, ktoru uz mam niaky cas, za to, ze si chcem kupit taku istu, ale s krajsim oblecenim...predsa vymenim handry na tej starej a je...rozumis ma??
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.071 sekund, 23 otázok.