Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 07:28:47
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: prestriekanie a prelakovanie gitary  (Prečítané 41273 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #90 kedy: 27. Apríl , 2010, 07:50:59 »

.....vieš okno, plot, nejaký drevený obklad je niečo diametrálne odlišné.....  Bavím sa skvele .....aj fundovanejší majstri to skôr brúsia......
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #91 kedy: 27. Apríl , 2010, 09:24:08 »

pozrel som je to mahagon...takze coskoro sa do toho pustim a uvidime co sa podari

este sa Ti moze stat, ze 90% povrchu bude tvorit tmel, lebo vsak pri lacnych gitarach to robia z coho najdu a pod hrubymi lakmi je jedno, jak to vypatlaju, nech to je rovne. takze fakt sa aj priklanam k tomu, ze sa pustas do blbosti.

inak odstranovacu by som sa osobne nebranil. pri troche opatrnosti sa to predsa spachtlou nahrubo zotre a nemusi sa nutne doskrabat drevo. ci mylim sa ? s teplovzdusnou pistolou som nepracoval, ale na gitaru sa mi to zda moc hardkor...
Zaznamenané
korn24
stály hosť
Príspevkov: 953

« Odpoveď #92 kedy: 27. Apríl , 2010, 11:15:29 »

este sa Ti moze stat, ze 90% povrchu bude tvorit tmel, lebo vsak pri lacnych gitarach to robia z coho najdu a pod hrubymi lakmi je jedno, jak to vypatlaju, nech to je rovne. takze fakt sa aj priklanam k tomu, ze sa pustas do blbosti.

inak odstranovacu by som sa osobne nebranil. pri troche opatrnosti sa to predsa spachtlou nahrubo zotre a nemusi sa nutne doskrabat drevo. ci mylim sa ? s teplovzdusnou pistolou som nepracoval, ale na gitaru sa mi to zda moc hardkor...

Ja sa obetujem a uvidime ako to pod lacnou gitarou vyzera aj ked je to samozrejme kus od kusu. Mna to laka mat ako zaloznu gitaru proste surove drevo.
Zaznamenané

nechcelo sa mi ale uz som.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #93 kedy: 28. Apríl , 2010, 10:22:23 »

korn
este by som chapal, ak by si chcel miesto ciernej pouzit inu farbu. Tak zakryjes vsetky nedostatky dreva, ktore tam budu (hrce, zatmelene miesta, nepekna kresba). Cistym lakom sa lakuju len gitary, ktore maju starostlivo vybrane drevo. Ale aby som ti dal nejaku predstavu o tom, aky je postup lakovania cirym lakom (co je podla mna ovela narocnejsie koli konecnemu vzhladu ako farebnym lakom), tak tu zavesim postup, ktory mam od Klemu, pretoze som tam mal ist robit lakovaca...alebo ti to poslem radsej v PM, aby ma Klema nenapadol, ze zverejnujem jeho know-how...a uvidis, ze to nie je ziadna sranda.
« Posledná zmena: 28. Apríl , 2010, 10:24:02 od opossum » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #94 kedy: 28. Apríl , 2010, 10:42:57 »

vela ludi si to robi prave aj takto, zbrusi farbu a necha drevo.. imho to netreba nejak dalej specialne upravovat, mozno prestriekat nejakou vrstvou ochranneho laku, ale ten zaklad, ktory drevo konzervuje je vsiaknuty do vrchnej vrstvy dreva aj po zbruseni farby
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #95 kedy: 28. Apríl , 2010, 11:06:34 »

hm, precital som si tu vela nazorov a rad, ale musim povedat, ze mnohe su velmi vzdialene pravde. V tomto pripade su prave najrealnejsie tie nazory, ktore odradzaju od takychto pokusov...
Zaznamenané
korn24
stály hosť

« Odpoveď #96 kedy: 09. Máj , 2010, 21:43:08 »

tak dnes som dokoncil to co som chcel a pisal tu. rucne som osmirgloval najskor 120 potom 250 dalej 500 a nakoniec 1200kou. mal som stastie ze pod ciernou matnou farbou bola hruba vrstva matneho laku. take nic som nemuseĺ striekat len pekne vybrusil. telo je zo 4 casti mahagonu. ziadny tmel sa nekonal ako pisali ze moze byt. dorobil som aj vyrez ktory som tam proste chcel  Na zdravie!
tu su fotky ako to vyzeralo pred prestavbou a po :

Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #97 kedy: 09. Máj , 2010, 21:46:56 »

Fuuha zíram Fuuha zíram Fuuha zíram

SALENOTAAAA Si píš!!!  :) :)
Zaznamenané

tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #98 kedy: 09. Máj , 2010, 21:49:42 »

Bravooo
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #99 kedy: 09. Máj , 2010, 21:51:27 »

Hned to je lepsie ... aj sa nieco zmenilo? Myslim zvukovo.
« Posledná zmena: 09. Máj , 2010, 21:55:31 od MMM » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #100 kedy: 09. Máj , 2010, 21:55:24 »

vsetko fajn az na ten monkey grip
Zaznamenané

stoka!
korn24
stály hosť

« Odpoveď #101 kedy: 09. Máj , 2010, 22:03:58 »

Hned to je lepsie ... aj sa nieco zmenilo? Myslim zvukovo.

dal som nove struny takze zvukovo sa to zmenilo oproti tym hrdzavym co tam boli  Žmurk inac som len o ztensil lak takze drevo nedycha viac.
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #102 kedy: 09. Máj , 2010, 22:04:02 »

na to, ze si ju chcel predavat si jej dost nandal. vyzera ovela lepsie, aj ked vai sa asi prevracia momentalne tam kde je, ten grip ti usiel podla mna
inak pekne  :)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
korn24
stály hosť

« Odpoveď #103 kedy: 09. Máj , 2010, 22:07:43 »

na to, ze si ju chcel predavat si jej dost nandal. vyzera ovela lepsie, aj ked vai sa asi prevracia momentalne tam kde je, ten grip ti usiel podla mna
inak pekne  :)

nazivo to vyzera lepsie aj kresba dreva velmi pekna. ten grip mi usiel priznavam. uz by som ho tam nedal ale chcel som ho tak ho mam  Na zdravie!
Zaznamenané

korn24
stály hosť

« Odpoveď #104 kedy: 09. Máj , 2010, 22:09:16 »

ale myslim si ze tie hodiny a hodiny smirglovania sa oplatili
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.