styrioci
|
|
« Odpoveď #1845 kedy: 02. August , 2014, 15:32:52 » |
|
eagle, kedysi to bolo free, neviem ako teraz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #1846 kedy: 06. August , 2014, 10:33:36 » |
|
Ok, tak poradte aspon nejaky software, co mi vymysli layout na univerzalnom plosaku
eagle, kedysi to bolo free, neviem ako teraz
Žiadny softvér ti nenavrhne plošák, v návode Eaglu píšu čosi ako: "udete veľmi sklamaní, ak budete očakávať komplet návrh..."
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1847 kedy: 06. August , 2014, 10:55:55 » |
|
vie to vygenerovat plosak, tusim aj obojstranne..ze ten navrh bude idealny som netvrdil
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #1849 kedy: 06. Október , 2014, 16:36:16 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 06. Október , 2014, 16:43:25 od tipek »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #1851 kedy: 06. Október , 2014, 17:40:52 » |
|
letovači !! mám jednu otázočku v jednom činskom klone tubescreamerovi sa mi odpálil jeden kondenzátor Elektrolytický .... kt. by mal byť vlastne tantalový podla originál TSka otázka aký tam je vo zvuku medzi nimi rozdiel čo to vlastne ten kondenzátor má robiť v tej polohe ... konkretne je to ten kt je mezdi 1 a 2 operačným systemom , na porovnanie - tantalový - elektrolitický - foliový - keramický zatial som tam dal keramický iný som doma nemal momentálne , a moc sa mi to nepáči :D :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #1852 kedy: 06. Október , 2014, 20:51:38 » |
|
...aký tam je vo zvuku medzi nimi rozdiel čo to vlastne ten kondenzátor má robiť v tej polohe ...
Je to tónová clona (uberá výšky). Ak dáš iný rovnakej kapacity, malo by to hrať rovnako. Takže ak sa ti nepáči zvuk, skús meniť ten kondík. Väčšia kapacita = menej výšok, samozrejme.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #1853 kedy: 06. Október , 2014, 20:57:05 » |
|
Je to tónová clona (uberá výšky). Ak dáš iný rovnakej kapacity, malo by to hrať rovnako. Takže ak sa ti nepáči zvuk, skús meniť ten kondík. Väčšia kapacita = menej výšok, samozrejme.
viem že to uberá výšky ale len tak pre zaujímavosť ma to zaujíma prečo tam originál dávajú tantaly a v lacnejších efektoch elektrolity
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #1854 kedy: 06. Október , 2014, 21:25:38 » |
|
... prečo tam originál dávajú tantaly a v lacnejších efektoch elektrolity
Priznám sa, že ani neviem, možno boli v tých časoch dostupnejšie v tých hodnotách. A v lacných elyty, lebo lacnejšie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #1855 kedy: 07. Október , 2014, 07:40:19 » |
|
Tantal je ovela kvalitnejsi so stalejsimi parametrami teplotne ,vekom atd.Ma ovela nizsi zvod oproti elitom a starty na vysokých frekvenciách oproti beznym elitom... tusim sa ten parameter vola tau. Ale ma jednu nevyhodu ,neznesie ani minimalne prepolovanie... to sa chova jak uplny skrat ,zatial co elit ma sice zvod ,ale este plni funkciu kondika.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #1857 kedy: 07. November , 2014, 15:25:41 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #1858 kedy: 10. November , 2014, 07:18:33 » |
|
viem len kvôli 10 centom si nechcem objednávať jeden tranzistor , u nás v elektrách ich nemajú a predajcovia sú ľavoruký .... tak nič no... budem nútený si objednať aj iné veci a je to ,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #1859 kedy: 10. November , 2014, 09:22:29 » |
|
...nechcem objednávať jeden tranzistor , u nás v elektrách ich nemajú...
Myslím, že môžeš použiť hocijaký malý darlington, ak nemajú, tak zapoj dva obyčajné tranzistory do darlingtonu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|