Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 19:34:11
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?  (Prečítané 50051 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #60 kedy: 25. Február , 2008, 22:30:59 »

ha ha ha ha ha ha ha ha ha Na zdravie! cesty Pána sú nevyspytateľné....
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #61 kedy: 25. Február , 2008, 22:52:29 »

Vies to aj zdovodnit?
Proste 50-ročna gitara /pokial nebola vakuovo balena/ može mat vymlatene pražce,zly chod mechanik,škrkajuce potenciometre,špatny prepinač snimačov,nefunkčne doladovače oktav,vymlateny nulty pražec,vymlatene kobylkove kamene,zle pružiny tremola,nefunkčne skrutky nastavenia vyšky kobylky/tremola. Hadam stači. U novej gitary to "nehrozi."
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #62 kedy: 25. Február , 2008, 23:01:51 »

samozrejme. drevo je prirodny material ktory pracuje dlhe roky. aj drevo ktore sa povazuje za suche pracuje. a taka gitara je vymyslena geometricka sustava. je tam viacej roznych drev, su tam kovove suciastky, su tam velikanske pnutia... kym to sadne do najoptimalnejsej polohy, trva to roky. a pracuje to uplne cely zivot.

No ale čo ked to po rokoch nesadne do najoptimalnejšej polohy,resp. nastanu opačne procesy?  Ved nikde nie je zaručene,že to bude len v prospech nastroja. Bolo vela pripadov,že sa po X rokoch objavili na nastroji praskliny,vydutiny a všelijake  ..tiny. Je to drevo a to pracuje "podla seba",nie ako by sme chceli my.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #63 kedy: 25. Február , 2008, 23:13:52 »

Proste 50-ročna gitara /pokial nebola vakuovo balena/ može mat vymlatene pražce,zly chod mechanik,škrkajuce potenciometre,špatny prepinač snimačov,nefunkčne doladovače oktav,vymlateny nulty pražec,vymlatene kobylkove kamene,zle pružiny tremola,nefunkčne skrutky nastavenia vyšky kobylky/tremola. Hadam stači. U novej gitary to "nehrozi."

no a ? bezna gitara je za svoju zivotnost X krat preprazcovana, X krat presnimacovana, X krat cokolvek... takisto ako moze mat bizuteriu nahovno, takisto ju moze mat v 100% stave. toto mam zase potvrdene z praxe - kamos si kupil pred mesiacom 30 rocnu gitaru. vacsina pokazitelnych suciastok aj bola nahovno. za 2 litre si nakupil suciastky nove, zreparovalo sa a ta gitara hra jak 7hlavy drak nie preto, ze si to v duchu prajeme, ale proste je to tak.
Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #64 kedy: 25. Február , 2008, 23:14:50 »

Preto treba hrať. nezaoberať sa s chujovinamy a dostať sa do štádia keď je gitara pracovný nástroj a spoločník a nie fetiš... Na zdravie!

Staré gitary sú fajn ale aj niektoré nové..všetko má svoje pre a proti..
« Posledná zmena: 25. Február , 2008, 23:16:08 od acdc100 » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #65 kedy: 25. Február , 2008, 23:20:11 »

No ale čo ked to po rokoch nesadne do najoptimalnejšej polohy,resp. nastanu opačne procesy?  Ved nikde nie je zaručene,že to bude len v prospech nastroja. Bolo vela pripadov,že sa po X rokoch objavili na nastroji praskliny,vydutiny a všelijake  ..tiny. Je to drevo a to pracuje "podla seba",nie ako by sme chceli my.

tie gitary nie su robene systemom pokus / omyl, aby sme cakali, ake prekvapenia nam pripravia o 30 rokov. skratka ked to pred 30timi rokmi spravili zo seriozneho materialu a spravili to seriozne, tak sa to jednoducho nemoze dostat do stadia "kdejaka vydutinka, puklinka a cojaviem co". ze odkial viem, ako to pred 30timi rokmi spravili ? no mam o tom iba tusaka na zaklade toho, ze som na mnohe taketo 30 rocne nastroje hral a vela krat som ich mal moznost porovnat s "rovnakymi" ale novymi nastrojmi... a ked si k tomu pripocitam aj nazory vypocute zo sirsieho okolia, tak mam jasno. tvoj skepticky nazor o nepredvidatelnosti starnutia a vymlatenych suciastkach je podla toho, ako to vidim ja prudko mensinovy.
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #66 kedy: 25. Február , 2008, 23:23:04 »

Gitary nenaberaju rokmi hodnotu,to len ludia su hlupi a platia za ne velke prachy. Na zdravie!
presne tak..su to kraviny...treba si kupit novu..nemusi to byt u mna Bavím sa skvele...stare maju zberatelsku hodnotu nie inu...porovnaval som stary fender s novym vintage za par chechtakov a bolo  to to iste...je to   v prstoch a osobnemu vztahu ku kramom Na zdravie!
« Posledná zmena: 25. Február , 2008, 23:27:21 od joe » Zaznamenané

acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #67 kedy: 25. Február , 2008, 23:30:15 »

No vitaj..Kde si bol tak dlho ?? Na zdravie!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #68 kedy: 25. Február , 2008, 23:33:15 »

tie gitary nie su robene systemom pokus / omyl, aby sme cakali, ake prekvapenia nam pripravia o 30 rokov. skratka ked to pred 30timi rokmi spravili zo seriozneho materialu a spravili to seriozne, tak sa to jednoducho nemoze dostat do stadia "kdejaka vydutinka, puklinka a cojaviem co". ze odkial viem, ako to pred 30timi rokmi spravili ? no mam o tom iba tusaka na zaklade toho, ze som na mnohe taketo 30 rocne nastroje hral a vela krat som ich mal moznost porovnat s "rovnakymi" ale novymi nastrojmi... a ked si k tomu pripocitam aj nazory vypocute zo sirsieho okolia, tak mam jasno. tvoj skepticky nazor o nepredvidatelnosti starnutia a vymlatenych suciastkach je podla toho, ako to vidim ja prudko mensinovy.
Že je skepticky a  prudko menšinovy,mne nevadi.Ja ho nikomu nevnucujem,ja ho len prezentujem. A k tym vymlatenym sučiastkam: nedavno sa tu debatilo o Fender Blackie 57.To bol typicky priklad,ako môže vypadat hardvare po X rokoch. A aka tam bola cena? Keby mi to niekto ponukol za 15 tis.,tak si radšej kupim Mexičana. Na tom by som mal väčši požitok z hrania,ako na tom vraku.
Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #69 kedy: 25. Február , 2008, 23:36:30 »

Ale pár ľudí si nad tým krásne vyhonilo .... Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #70 kedy: 25. Február , 2008, 23:38:39 »

Ale pár ľudí si nad tým krásne vyhonilo .... Na zdravie! Na zdravie!
Ale ved zavesit ako ozdobu v starom zrube,može byt. Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #71 kedy: 25. Február , 2008, 23:43:24 »

Tam mám rašej niečie parohy  Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 25. Február , 2008, 23:59:12 »

Že je skepticky a  prudko menšinovy,mne nevadi.Ja ho nikomu nevnucujem,ja ho len prezentujem. A k tym vymlatenym sučiastkam: nedavno sa tu debatilo o Fender Blackie 57.To bol typicky priklad,ako môže vypadat hardvare po X rokoch. A aka tam bola cena? Keby mi to niekto ponukol za 15 tis.,tak si radšej kupim Mexičana. Na tom by som mal väčši požitok z hrania,ako na tom vraku.

vsak ale co furt o tych suciastkach... to podsuvas tak, akoby vsetky stare suciastky mali byt nepouzitelne. mozu by nepouzitelne takisto, ako mozu byt v 100% stave. mna nezaujimaju suciastky. ked si budem chciet kupit staru gitaru, tak si bud kupim taku, co ma suciastky v poriadku alebo si ju kupim s tym, ze si suciastky vymenim... toto neni debata o potencialne donicenych suciastkach snad...

Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #73 kedy: 26. Február , 2008, 00:03:50 »

tie gitary nie su robene systemom pokus / omyl, aby sme cakali, ake prekvapenia nam pripravia o 30 rokov. skratka ked to pred 30timi rokmi spravili zo seriozneho materialu a spravili to seriozne, tak sa to jednoducho nemoze dostat do stadia "kdejaka vydutinka, puklinka a cojaviem co".
Tak prečo sa na "slávnom"  Claptonovom  Gibson SG /to psychedelicky pomalovane z obdobia Cream/,  objavila v 90-tych rokoch  "vážna prasklina na tele" ?  / info prevzate z literatury/. V tom obdobi bol vlastnikom gitary Todd Rundgren.
Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník

« Odpoveď #74 kedy: 26. Február , 2008, 00:13:55 »

Keď sa mi objaví prasklina na motore, auťák ide do P, keď sa to objaví u kočky, ideme k doktorovi...nevrazím svoje úspory do gitary aby som o ne prišiel...keby som bol veľmi bohatý..kúpim si staré gitary aby som vyskúšal aké to je..ale na koncertoch by som asi nehral na LP z roku 1959..samozrejme ak by som nehral namiesto Mr. Samboru čerstvo ubytovaného na proti alco liečení..tam by som si to kľudne vzal..  ha ha ha Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 22 otázok.