Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 21:15:47
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?  (Prečítané 50102 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #150 kedy: 28. Február , 2008, 11:46:55 »

Standard. Mne viac vyhovuje ten modernejší sound zo Standardov od konca 90 tich rokov, taký ten nabušenejší sound.

Hej, chapem. Tie starsie zo 70tych rokov mali zvuk ovela cistejsi a zvonivejsi. Zas ale nemyslim si, ze by sa neuplatnili aj v higainovejsej muzike, prave preto, ze boli velmi konkretne. Akurat mozno s inymi snimacmi.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #151 kedy: 28. Február , 2008, 12:31:37 »

Niekto mi tu stale tvrdi ake su niektore jap. gitary skvele,pomaly "porovnatelne" s orginalmi,ale s cenami "šuntov". Jak v hypermarketoch: "Kvalita,za nizke ceny". A vieme o tej kvalite. Už nadobudam presvedčenie,že sa tu umelo vytvara mytus o "skvelosti "japonskych gitar,lebo niekto s nimi kšeftuje,tak prečo mu "nepomoct".

Ocuj, nekupis Tokai LesPaul, prava japonska kvalita  Na zdravie! akurat ta cena nie je uplne nizka...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #152 kedy: 28. Február , 2008, 12:40:36 »

Ocuj, nekupis Tokai LesPaul, prava japonska kvalita  Na zdravie! akurat ta cena nie je uplne nizka...

kupim Tokai ale predtym musim vypit 2 flase Tokaiu  Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #153 kedy: 28. Február , 2008, 12:50:02 »

kupim Tokai ale predtym musim vypit 2 flase Tokaiu  Bavím sa skvele Na zdravie!

Nie nie, az potom aspon trojputnovy ako oldomaz...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #154 kedy: 28. Február , 2008, 13:09:58 »

Nie nie, az potom aspon trojputnovy ako oldomaz...

A predavajuci zase 5 putnovy ked oslavuje ze si sa toho Tokaia konecne zbavil  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #155 kedy: 28. Február , 2008, 14:15:32 »

Spyros..to si sa dúfam nepýtal mňa s tou gitarovo-vínovou odrodou šikmookou ?.... ha ha ha ha ha ha..čo sa Ti to rozsušilo pod prudkým tatranským slnkom ?  Na zdravie!

Progi: To áno...uplatnenie áno, ale napr. Burstbuckery ale aj novšie 496/490 mi sedia viac zvukovo ako anpr T-Topy čo saom mal na The Paule. Bol to pekný drevený zvuk, ale ja mám radšej náter... ha ha ha
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 14:17:41 od RobG » Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #156 kedy: 28. Február , 2008, 14:49:28 »

to vies do tatier treba odolnejsie gitary ako k japonskemu pobreziu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #157 kedy: 28. Február , 2008, 18:27:00 »

spytam sa ta jednu jedinu otazku. hral si na original gibsone a na japoncovi aby si to porovnal?

do rici a to je nejaka rarita hrat na gibsone? hral som asi na 5 rozlicnych lesopauloch a jednom grecu... a este na SG z 1971  Beeee
Zaznamenané
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #158 kedy: 28. Február , 2008, 20:00:24 »

do rici a to je nejaka rarita hrat na gibsone? hral som asi na 5 rozlicnych lesopauloch a jednom grecu... a este na SG z 1971  Beeee

gratulujeme mal by si si upiect tortu a na vrch dat 5-ku Popiskujem si Bavím sa skvele
Zaznamenané

AETHERON.SK
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #159 kedy: 28. Február , 2008, 20:15:30 »

gratulujeme mal by si si upiect tortu a na vrch dat 5-ku Popiskujem si Bavím sa skvele

jeda ty si ale vtipny... normalne som sa skoro posral...
reagoval som len na to ze pre Roberta su asi gibsony nejaka rarita...
precitaj si diskusiu a potom hadz podobne perly  Bleee
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #160 kedy: 28. Február , 2008, 20:17:33 »

dobreee Bavím sa skvele Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 20:17:52 od mario bross » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #161 kedy: 28. Február , 2008, 20:33:17 »

Progi: To áno...uplatnenie áno, ale napr. Burstbuckery ale aj novšie 496/490 mi sedia viac zvukovo ako anpr T-Topy čo saom mal na The Paule. Bol to pekný drevený zvuk, ale ja mám radšej náter... ha ha ha

Ono zas zalezi aj ake Burstbuckery. 1 a 2 maju vystup asi ako T-Topy, mozno o chlp silnejsi. Zneju viac vyskovo a menej plno a cisto. T-Topy sa tiez dost lisili, tie s nalepkou do roku 1974 udajne hraju hutnejsie ako neskorsie s vyrazenym cislom. Bohuzial, nemal som moznost porovnat tieto dva druhy T-Topov vedla seba, takze len reprodukujem skusenosti inych. Ked som ale vymenil Burstbuckery 2 na reedicii 68 LP Custom co som mal za T-Topy z roku 1973, tak som bol dost zarazeny ako to gitare pomohlo. Burstbuckerom odvtedy moc nefandim.
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 20:34:33 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #162 kedy: 28. Február , 2008, 20:52:21 »

Nie som zástancom výmeny snímačov veľmi..v nových LP sa mi Burstbuckery veľmi osvedčili, Standard 2001 aký typ tam je, neviem, v tých 90 rokoch mi sedia zas tie 496/490 snímače. Ebony Standard 1996. Pohľad na to kedy je zvuk plný a čistý máme asi tiež každý iný. Mne sa napr. oveľa viac páči keď Henry hrá na nejakom novom Standarde ako na tom staršom  Custome, lepšie mi ten zvuk podčiarkuje spôsob jeho hry. Tie T-Topy boli veľmi pevné v basoch a zvukovo celkovo akoby tvrdšie, gitara hrala viac drevne, ťažšie z toho liezlo to napísknutie tónu a taký ten rock-metalový nádych, ktorý mám rád.. Kôli tomu mám teraz radšej aj súčasný zvuk Feriho Grigláka, ktorý ma v LP už dosť dlho kombináciu SH-1 +SH-4 v chromovom prevedení. Ale zas je pravda, že v poslednej dobe hrám už len na Marshall Plexi + nejaké 800 a 900vky, gain tam nejak nekŕmim a potrebujem to trochu dohnať tým snímačom. Keby som sa vrátil k MESE, dám si jednoznačne slabšie snímače.. Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 20:54:34 od acdc100 » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #163 kedy: 28. Február , 2008, 20:57:33 »

Tie T-Topy boli veľmi pevné v basoch a zvukovo celkovo akoby tvrdšie, gitara hrala viac drevne, ťažšie z toho liezlo to napísknutie tónu a taký ten rock-metalový nádych, ktorý mám rád

Ano, to mas pravdu, T-Topy su celkovo velmi ciste a zvonive. Preto mi velmi sedia na starych LP Customoch, krasne ich podfarbia a nechaju vyzniet prirodzeny charakter tej gitary. Casto sa az divim, ako moze hrat Les Paul tak zvonivo a citatelne zaroven.
Zaznamenané

acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #164 kedy: 28. Február , 2008, 21:03:19 »

Paradoxne, to mi dosť vadilo...to hľadaám na telecastri alebo Strate..tieto vlastnosti....LP používam do skreslenia a tam mi to vyrábalo divné harmonické.. Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.