Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 17:47:48
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?  (Prečítané 50018 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #180 kedy: 02. Marec , 2008, 20:20:58 »

najlepsie je brat potom gitaru po punkerovi. ten smrdlal ciste nerozladene 3 akordy dokola.
presne tak. navyse nebude nutne preprazcovanie. (zase mi chyba vhodny smajl)
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #181 kedy: 02. Marec , 2008, 20:39:01 »

najlepsie je brat potom gitaru po punkerovi. ten smrdlal ciste nerozladene 3 akordy dokola.

už dnes nie je problém zohnať lacnú ladičku, čo si môže aj punker dovoliť. :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #182 kedy: 03. Marec , 2008, 11:01:53 »

zas to co tvrdi pitu az taka sprostost nie je...vieme, ze gitara ma nejaku svoju rezonancnu frekvenciu (niektore tony hraju dobre, niektore zle - napr existuje nieco take ako vlky na hmatniku). vieme, ze ked je gitara normalne zostelovana a ma normalne struny, tak dochadza k nejakemu pnutiu. ked je ta gitara nejako inak zostelovana a rozladena, pouzivaju sa nevhodne struny (osmicky na H-ckove ladenie  Bavím sa skvele ), tak je to pnutie ine, ako by bolo idealne a dlhodobo to asi bude mat na tu gitaru nejaky vplyv..

dr.karpathorky tusim tiez daco spominal, ze podladene gitary "hluchnu" casom...

ked roky fajcite, tak to na vas tiez nejaky vplyv zanecha, aj ked si poviete, ze jedna cigeratka sem tam neuskodi  Zdravíčko
« Posledná zmena: 03. Marec , 2008, 11:37:27 od styrioci » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #183 kedy: 03. Marec , 2008, 11:18:45 »

zas to co tvrdi pitu az taka sprostost nie je...vieme, ze gitara ma nejaku svoju rezonancnu frekvenciu (niektore tony hraju dobre, niektore zle - napr existuje nieco take ako vlky na hmatniku). vieme, ze ked je gitara normalne zostelovana a ma normalne struny, tak dochadza k nejakemu pnutiu. ked je ta gitara nejako inak zostelovana a rozladena, pouzivaju sa nevhodne struny (osmicky na H-ckove ladenie  Bavím sa skvele ), tak je to pnutie ine ako by bolo idealne a dlhodobo to asi bude mat na tu gitaru nejaky vplyv..

dr.karpathorky tusim tiez daco spominal, ze podladene gitary "hluchnu" casom...

ked roky fajcite, tak to na vas tiez nejaky vplyv zanecha, aj ked si poviete, ze jedna cigeratka sem tam neuskodi  Zdravíčko
no to je dobra kravina hluchnu muzikanti nie nastroje...su to same legendy o vlkoch a karkulkach ..skutočne sa tym zaoberaju taky čo nemaju čo robit.. Zdravíčko
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #184 kedy: 03. Marec , 2008, 11:25:37 »

už dnes nie je problém zohnať lacnú ladičku, čo si môže aj punker dovoliť. :)

No môže, ale je to dosť utópia, ja som ešte typického punkera s ladičkou nevidel ... samozrejme nerátajme kapely typu Konflikt, ktoré už hrajú trochu iný level punkovej muziky.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #185 kedy: 03. Marec , 2008, 11:35:30 »

no to je dobra kravina hluchnu muzikanti nie nastroje...su to same legendy o vlkoch a karkulkach ..skutočne sa tym zaoberaju taky čo nemaju čo robit.. Zdravíčko

Joe, to neni blbosť, fakt sú niektoré gitary, čo nedržia na niektorom tóne sustain a hrajú ho tichšie, ale trebárs o pražec nad alebo pod ním ho hrajú normálne. Keď sa gitara nevydarí, môže pohlcovať niektoré frekvencie príliš, a potom má gitara jeden či viac hluchých tónov, ktoré sa nazývajú vlky.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #186 kedy: 03. Marec , 2008, 11:43:32 »

Ešte snáď jedna pripomienka, dôležitá je adekvátna hrúbka strún vzhľadom k menzúre a ladeniu. Príliš tenká struna gitaru nerozkmitá, príliš hrubá zasa bude moc prešpanovaná a vibrácie gitary "zaškrtí".
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #187 kedy: 03. Marec , 2008, 11:51:17 »

ja som sa s tym nestretol ja hram nezaoberam sa chujovinami...treba mat dobre nastavene pražce atd Zdravíčko
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #188 kedy: 03. Marec , 2008, 12:00:33 »

Nechcem sa hádať, ale hoď niekedy reč s nejakým gitarárom, každý Ti povie, že to je realita. Aj keď u solídnych nástrojov by sa také veci nemali vyskytovať, ale občas sa stane aj tam prúser.

Ale nad určitú cenovú hodnotu je to skôr niečo ako nechcená rarita. Tým by sa dalo vysvetliť aj to, prečo si sa s tým ešte nestretol. Jednoducho na Tvojich gitarách taký problém nie je. To však neznamená, že neexistuje.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #189 kedy: 03. Marec , 2008, 12:03:06 »

ja som sa s tym nestretol ja hram nezaoberam sa chujovinami...treba mat dobre nastavene pražce atd Zdravíčko

nezabudni dat gitare na noc pampersku  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

ty mas len 1-2 rocne mlade gitary
« Posledná zmena: 03. Marec , 2008, 12:03:56 od musicman » Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #190 kedy: 03. Marec , 2008, 12:09:22 »

A čo robíš teraz?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

musicman
inventár podniku

« Odpoveď #191 kedy: 03. Marec , 2008, 12:10:21 »

ako sa nastavuju prazce ?
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #192 kedy: 03. Marec , 2008, 12:21:56 »

No môže, ale je to dosť utópia, ja som ešte typického punkera s ladičkou nevidel ... samozrejme nerátajme kapely typu Konflikt, ktoré už hrajú trochu iný level punkovej muziky.

tak tie levely by ma teda uprimne zaujimali.
Zaznamenané

o-yep sro
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #193 kedy: 03. Marec , 2008, 12:39:17 »

to je level 2.5 promile a viac  ha ha ha
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #194 kedy: 03. Marec , 2008, 12:40:40 »

Nemôžeš predsa kapelu ako Konflikt, ktorá hraje síce punk, ale technicky na solídnej úrovni (videl som ich koncert v Metre ešte bez Chodelku, už vtedy boli nadupaní, a teraz s ním sa zdvihli ešte viac hore) porovnávať s nejakou bandou prepitých adolescentov, ktorí ešte pred týždňom losovali, kto bude hrať na aký nástroj. To je zjavne iný level.

Ináč proti punku nič nemám, ale žiaľ (podobne ako dnes aj hiphop) sa stáva často prestupnou stanicou pre iné žánre a konečným útočiskom tých, ktorí nerozumejú muzike a čo je horšie, ani sa nechcú dostať hudobne ďalej. Samozrejme to neznamená, že sa nenájdu kvalitní hudobníci v týchto žánroch, ktorí do toho dávajú nejakú hudobnú myšlienku a posúvajú latku nahor. Ale trebárs hodne gitaristov začne s punkom (lebo im to pripadá najjednoduchšie) a potom, keď sa trochu zorientuje v nástroji, začne hrať metal, rock, hardcore a hocičo iné ....
« Posledná zmena: 03. Marec , 2008, 12:43:58 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.